Facebook

0-1 i overtiden, den gjorde ondt!

30710160_999880740166460_2700707179828084736_n.jpg
15-04-2018

Af Thomas Jansen

At sige det var en flok slukørede Jammerbugt FC spillere, der lørdag eftermiddag trak sig selv af græsset på Sparekassen Vendsyssel Arena ville være en stor underdrivelse.

Det var meget tydeligt, at denne her, den gjorde ondt - og det var ganske forståeligt.
I 90 minutter havde Jammerbugt FC spillerne kæmpet en vis kropsdel ud af bukserne, og så, i dommerens tillægstid, viste det sig at være forgæves.

Rækkens tophold, Hvidovre IF, fik nemlig prikket kampens enlige mål i nettet efter 91 minutters fodbold. Den gjorde ondt på de blåblusede, som havde givet sig fuldt ud og gjort det svært for et super stærkt tophold.

Gæsterne fra Hvidovre IF kom ud til kampen med fuld fart. Den første halve time stod den på højt pres, højt tempo og i det hele taget høj kvalifra fra rækkens nr. 1. Det var som om, at de var meget bevidste om, at dette godt kunne blive en hård nød at knække, og jo før de fik hul på skalden, jo bedre. 

Men trods det massive Hvidovre overtag i kampens indledende fase, sled Jammerbugt FC sig ud af presset. Defensivt arbejdede de knaldhårdt, mens holdet med jævne mellemrum bed fra sig på omstillinger. Hvidovre beviste, at det på ingen måde er tilfældigt, at de er tophold, men Jammerbugt FC viste ligeledes, at de ikke er uvante med at tage imod en udfordring. 

Mod 1. halvlegs afslutning havde Jammerbugt FC således arbejdet sig igennem det intense Hvidovre pres og kort før pausen kunne Lasse Steffensen have bragt Jammerbugt FC foran med en flugter på en nedfaldsbold på kanten af feltet. 

Men det stod 0-0 ved pausen, en stilling, der var meget tæt på at ændre sig allerede 30 sekunder inde i 2. halvleg. Jammerbugt FC's Viktor Ahlmann havde luret, at den sjællandske keeper ikke helt var kommet på plads i kassen efter pauseteen, og fra midten af gæsternes banehalvdel huggede han til bolden. Den gik en høj blød bue og dykkede helt perfekt, men desværre lige uden for målrammen. Det blev kun til et sus fra tilskuerpladserne.

Minutter senere var det så gæsternes tur til at komme tæt på, da de headede på stolpen. Men selvom Thomas Nielsen med flere gode redninger, måtte holde den lille runde ude af målet, så kom Jammerbugt FC mere på bolden, end det havde tilfældet i kampens første halvdel. Der skulle dog fortsat arbejdes hårdt defensivt mod det stærke tophold, og de blåblusede spillere kastede sig frygtløse ned i tacklinger og blokeringer af skud på mål.

Med 20 minutter tilbage på stadionuret kom så en af de chancer, der skal scores på, hvis man vil vinde over et hold med Hvidovres kvaliteter. Et flot opbygget anbreb kulminerede med et indlæg i boksen fra højre side, men afslutningen blev dirigeret lige forbi den ene opstander. 

I det hele taget var det så tæt på job done. Så tæt på endnu en forårskamp, og ikke mindst hjemmekamp, uden nederlag. Men men men - stort suk! - i kampens overtid prikkede gæsterne et indlæg fra venstre i nettet ved forreste stolpe. Jammerbugt keeper, Thomas Nielsen, fik fingerspidserne på bolden, men ikke nok til at kunne vifte den forbi mål. Bolden lå i netmaskerne, mens Jammerbugt FC spillerne lå i det regnvåde græs.

Den gjorde ondt. Jo, Hvidovre IF havde udfordret gevaldigt og vist, hvorfor de er tophold. Men Jammerbugt FC spillerne havde kæmpet bragt og spillet sin chance undervejs. På den baggrund havde uafgjort ikke været ufortjent, men i sidste ende blev indsatsen uden belønning i form af point - og at det var så sent, det gjorde ekstra ondt!

Men der var meget andet positivt at tage med videre, og indsatsen blev, med rette, anerkendt af hjemmepublikum, som klappede de trætte og ikke mindst skuffede Jammerbugt spillere af græsset på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Nu gælder det om at rejse sig igen, inden Skovshoved IF venter på udebane næste weekend. Hvidovre IF ligner et 1. divisionshold, men kampen om den sidste oprykningsplads er fortsat meget åben og der er alt at spille for.

Jammerbugt FC - Hvidovre IF: 0-1 (0-0)
91' 0-1 Aleksander Lazarevski, Hvidovre IF

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen - Michael Stokbro, Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen, Ruben Winther - Michael Byskov (Anders R. Jensen), Christian Rye, Zander Hyltoft, Sead Gavranovic (Nicklas Sørensen) - Viktor Ahlmann (Tommi Fabricius), Morten U. Thomsen

Du kan se reaktioner fra både cheftræner og spillere på Jammerbugt FC's Facebook side