Facebook

1-1 i første hjemmekamp

Blokhus FC 079.jpg
14-08-2010

(Foto: Peter Tranberg omsatte et tyndt straffespark, til 1 point til BFC)

 

Blokhus FC   -   B 1908   1-1  (0-1)

0-1 Jackie Christensen  20. min  (Str.)

1-1 Peter Tranberg  74. min  (Str.)

Tilskuere: 195

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: Simon Enevoldsen

Forsvar: Simon Rosenqvist, Jonas Westmark, Andreas Damgaard, Søren Reese

Midtbane: Micky Malling Jensen, Malthe Nygaard, Peter Tranberg, Conor O´Brien

Angreb: Muhammed Akinci, Jeppe Østenkær

 

På bænken: Niels York, Rasmus Chrsitiansen, Mark Larsen, Nickolaj Thomsen 

 

Af Torben Pedersen

Blokhus FCs unge mandskab er efter dagens dyst mod B 1908, stadig ubesejret i den nye sæson. Dagens resultat må betragtes som godkendt, efter en meget lige kamp, hvor Blokhus FC sad mest på 1. halvleg, og hvor stængerne stod i vejen to gange. B 1908 var derimod bedst efter pausen, hvor de fik meget mere spil og boldbesiddelse.

B 1908 er bestemt et udemærket divisionshold, med gode rutinerede kendinge af dansk divisionsfodbold. Eks. var dagens målscorer Jackie Christensen for få sæsoner tilbage, en usædvanlig skarp angriber, da han bombede løs i Ølstykke. Det medførte udlandsinteresse for angriberen, der dog er dalet en del siden da. Han scorede godt nok i dag, men på et straffespark som iøvrigt aldrig burde være dømt, ellers var han udover nogle lidt for vilde nærkampe ret anonym i dag. Straffesparket mod Nickolaj Thomsen i 2. halvleg heller ikke verdens største kan man roligt konstatere, så på den konto var kampen altså også lige. Men tilgengæld burde gæsternes Kenneth Matz have fået marchordre, da han i 2. halvleg leverede en hævnakt midt på banen, mens bolden var over 20 meter fra situationen. Et gult kort var hvad det kunne blive til, men den holder ikke landsretten. Den var uden tvivl til udvisning, og kunne have fået stor betydning for kampen.

Conor O´Brien spillede sin første divisionskamp for klubben, og det slap han ellers okay fra. Det sidste der manglede fra ham, var et mål, som han var tæt på at lave i to omgange i dag. I 1. halvleg satte amerikaneren 3 mand på kanten af feltet, og gik direkte mod mål. Hans afslutning i det lange hjørne blev dog på smukkestevis pareret af John Lundbye i B 1908-målet, der med fingerspidserne vippede bolden på stolpen.

I 2. halvleg var O´Brien igen på jagt efter målnettet, da han på en retur hamrede til bolden fra kanten af feltet. Bolden sneg sig tæt op af fjerneste stolpe, og her måtte gæsternes keeper give fortabt. Men den kreative debutant var ikke eneste mand, der var tæt på at score. Også anfører Peter Tranberg fik testet gæsternes overligger, men bolden kom altså kun over stregen en enkelt gang, på trods af et godt pres fra Blokhus FC mod slutningen af kampen. 

17-årige Søren Reese blev af tilskuerne kåret til dagens næstbedste spiller på hjemmeholdet, mens en solid Andreas Damgaard løb med æren af at være bedste mand i dag. Også Jonas Westmark og målmand Simon Enevoldsen fortjener kredit for deres indsatser i dag, der var med til at holde forsvaret stabilt, og altså ikke lukkede mål ind i åbent spil. Og så er der igen historien om det ubegribelige straffespark der førte til gæsternes scoring, og ligeledes det samme ved straffesparket der medførte Tranbergs point-sikrende scoring 16 minutter før tid. Men sket er sket, og det kan ikke ændres ved nu.

Næste opgave der venter er et af sæsonens få lokalopgør, nemlig udekampen næste fredag i Lindholm kl.18.30. Og netop Lindholms træner Henrik Larsen var på lægterne i dag, for at følge de kommende modstandere, mens også Thisteds chef Peter Enevoldsen gæstede stadion idag. Men det kunne jo også tænkes var for at følge sønnike i Blokhus-målet.

Følg iøvrigt seneste nyt på hjemmesiden den kommende uge, omkring detaljerne for 2. rundekampen i landspokalen mod AaB. Indtil nu er kampen planlagt til at skulle spilles tirsdag den 24. August kl.18.00 - Men følg hjemmesiden løbende for seneste nyt herom.