Facebook

100 pletskud og sigtekornet er stadig stillet skarpt

Thomsen_HSRevision_100maal.jpg
Nickolaj overrækker 100 måls trøje til Henning Studsgaard, HS Revision.
25-06-2015

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC’s anfører og efterhånden mangeårige målsluger, Nickolaj Jonstrup, rundede i den netop afsluttede sæson sit mål nummer 100 for klubben.

En flot bedrift af den hårdtarbejdende og dedikerede angriber, der både kan score med hovedet, skinnebenet og meget mere. Det må siges at være lidt af en milepæl for klubmanden, men det stopper ikke her. Nickolaj har i sinde at få nettet til at blafre i næste sæson også. Han er nemlig slet ikke træt af mål.

- Klicheen lyder, at alle mål er vigtige, men der er da naturligvis mål man husker bedre end andre. Euforien er altid højest når målene tæller mest. Så de afgørende mål mod Ringkøbing, Sydvest og Middelfart for to sæsoner står meget klar i min hukommelse. Jeg husker naturligvis også en helt speciel kamp mod Rishøj i den sæson vi rykkede op, mindes Nickolaj Jonstrup med henvisning til de syv scorede mål i en og samme kamp. En bedrift der for en stund gjorde angriberen landskendt. Hverdagen er dog vendt tilbage, og den nyder Jammerbugt FC’s nummer 22, selvom han også gerne lader sig rive med af de lidt større oplevelser.

- Jeg kunne godt sige at det er sjovt at score hver gang, men der er altså forskel på at score et mål til 3-0 hjemme mod Varde og så score på Esbjerg stadion foran 5.000 tilskuere, mellem benene på Lukas Hradecky. Men jeg nyder at se bolden gå ind hver gang, understreger Nickolaj.

Derfor har han også fokus på at fastholde sin målsætning om at hver sæsons målhøst helst ikke skal kunne tælles på to hænder.

- Forud for hver sæson forventer jeg altid at score et tocifret antal mål som angriber, men nu hvor jeg har huseret en del på kanten på det seneste, kan det godt være jeg skal moderere mine ambitioner en smule. Men jeg stopper nok aldrig helt med at lave mål, uanset hvor træneren sætter mig på banen, lover skarpretteren, som tidligere i sin karriere begik sig i det centrale forsvar.

Nu nyder han tilværelsen længere fremme på banen, men de 100 mål, der nu er hentet ud af netmaskerne af utallige målmænd, har skarpskytten dog ikke skabt alene. Der ligger en holdindsats bag og så er der naturligvis en lang række af oplæggere med de målgivende afleveringer at takke.

- Jeg ved ikke om det vil være fair at fremhæve nogle frem for andre. Der har trods alt været mange spillere bag mange af mine mål. Men i oprykningssæsonen til 1. division var Micky Malling altid garant for nogle fantastiske indlæg. Derudover har både Jan Rasmussen og Quincy Antipas altid været flittige oplæggere. Der er som sagt mange som har bidraget, understreger Jonstrup, som blandt mange stadiongængere fortsat går under kaldenavnet Thomsen.

Mens holdkammeraterne har støbt kuglerne inde på banen har Nickolaj uden for banen, ud over de mange ”Thomsen-tilråb”, også haft en anden trofast medspiller gennem årene. HS Revision har nemlig bakket topscoreren og klubben op som personlig sponsor sæson efter sæson, og derfor var det, som Nickolaj Jonstrup selv nævner, også ganske på sin plads at benytte lejligheden til at anerkende den store opbakning og sige et stort tak til HS Revision.

- Henning og Annette betyder meget for lokalsamfundet og for klubben. Jeg har båret HS Revisions logo lige så længe jeg kan huske og derfor ved jeg også at deres engagement i klubben er uvurderligt. Jeg glæder mig til at bære klublogoet og HS Revision i næste sæson. Det håber jeg også Henning og Annette gør, og derfor var det jo oplagt at markere milepælen med en ekstra Jammerbugt FC trøje til HS Revision, fortæller Nickolaj efter at have overrakt trøjen til sine trofaste støtter.

Trøjen bærer budskabet om de 100 scoringer, men for Nickolaj handler det dog langt fra kun om personlige mål. Som anfører er holdets interesse altid forrest i køen, og på denne front glædes Nickolaj også.

- Vi har på det sportslige plan haft en rigtig god sæson. Vi har, fortjent, sikret os tredjepladsen, der er det bedste resultat siden vi rykkede op. I den forbindelse vil jeg gerne takke Bo for et fantastisk samarbejde og ønske ham held og lykke i Thisted. Samtidig ser jeg frem til at arbejde sammen med Frode, som virker til at have nogle spændende visioner for holdet, vurderer en af holdet kulturbærere, som håber de gode takter fortsætter i de nye divisionsrammer i den kommende sæson.

- Jeg mener vi har et sammentømret hold, der igennem mange sæsoner har bevist sit værd. Men ingen tvivl om at vi skal hæve niveauet lidt, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en plads blandt de fire bedste i efteråret. Det gibber lidt hos en gammel cirkushest når de laver turneringsstrukturen om. Det kan give nogle spændende kampe hele foråret, da alle kampe tæller lige meget. Vi kan bestemt ikke hvile på de berømte laurbær og det er jeg sikker på at Frode heller ikke giver os lov til.

Selvom den nye struktur skaber nogle uafprøvede faktorer, så bliver det alligevel med sikker hånd at anføreren går forrest ind til næste sæson. For selv om turneringens rammer ændrer sig er klubbens rammer velkendte og solide.

- Jammerbugt FC har sammen med Jetsmark IF haft et fantastisk år. Ungdommen har et kæmpe potentiale og det viser flere "titler" også. Sammenholdt med det kæmpe stykke arbejde alle vores frivillige lægger i klubben, kan vi ikke være andet end stolte, fremhæver Nickolaj afslutningsvis inden Jammerbugt FC angriberen de næste par uger skifter fodboldstøvlerne ud med sommersandaler. Nu er det fiskenettet der skal blafre.

Et stort tillykke til Nickolaj med de 100 fuldtræffere!