Facebook

8. december - Rasmus Østenkær

8_dec_-_Rasmus_Oestenkaer.jpg
08-12-2011

Af Thomas Jansen

I vores ”web-julekalender”, hvor du hver dag fra d. 1.-24. december kan lære en Blokhus FC spiller lidt bedre at kende, er vi i dag nået til 8. december og dermed nr. 8 Rasmus Østenkær.

Du kan læse om blandt andet juletraditioner og forbilleder, mens hver spiller gennem ”det frie ord” også får mulighed for at lette sit hjerte med lige det der falder den enkelte ind.
 

8. december

Nr. 8 – Rasmus Østenkær

Position: Midtbane
Fødselsdag: 4. marts 1985
Kampe / mål for BFC: 13 / 2
 

Mit 2011:

2011 på fodboldbanen kan vel kun betegnes som en succes. Kort fortalt så er det lykkes mig at rykke op, uden egentligt at have gjort det.

Baggrunden for denne bemærkelsesværdige situation er, at jeg i forårssæsonen spillede for Århus Fremad, som var eneste udfordrer til Blokhus FC om den eftertragtede oprykningsplads. Vi måtte i Århus kaste håndklædet i ringen – kort før gongongen havde lydt. Nogen vil mene at modstanderen bare var bedre, andre vil mene at det var udefrakommende faktorer som gjorde udslaget – det vil jeg lade være op til de fodboldkyndige læsere at bedømme.

Det var derfor en fantastisk følelse der ”skyllede indover mig”, da jeg fik muligheden for at skrive kontrakt med Blokhus FC. Her opstod muligheden for at vende hjem til klubben, hvor jeg havde spillet alle min ungdomsår, og desuden muligheden for igen at prøve kræfter med 1. division. En sidegevinst til de førnævnte omstændigheder var at jeg fik muligheden for at spille på hold med min ”dygtige” lillebror. Betænkningstiden var derfor kort - og jeg har været ovenud tilfreds med min beslutning om at vende hjem. Første halvsæson i 1. division har været lærerig, vi har som hold udviklet os betydeligt fra kamp til kamp og sluttede halvsæsonen af med en flot sejr i AB.

Udenfor banen har jeg afsluttet mit studie på handelshøjskolen i Århus og kan efter ca. 5 års studie kalde mig cand. merc i finansiering. Det har tilmed resulteret i en ansættelse som trader hos investeringsfirmaet Lind Capital. En omvæltning af de helt store, hvor jeg efter mere end 18 års bladren i bøger har fundet ud af, at jeg kun skal bruge 10% af det jeg har lært…


Mit forbillede:

Et decideret forbillede er måske lige at stramme den lidt. Men jeg har altid beundret Michael Laudrup for at være en fantastisk fodboldspiller, hans kreativitet og blik for spillet er ikke set siden. Nej Westmark, Xavi kan ikke være med her.


Mine juletraditioner:

Julen betyder julefrokoster, ferie (læs; druk) og hygge med familie og kæreste. Det er for mig en hyggelig tid, hvor man får set gamle kammerater og bruger lidt ekstra tid sammen med familien.


Mit nytårsforsæt:

At være lykkelig i alt hvad jeg foretager mig. Det kunne eksempelvis være at vi overlevede i 1. division.
 

Mine 5 favoritter:

Livret: En god bøf med sovs og rødvin.
Musik: Jeg har en meget bred smag. Den spænder fra Turboweekend til Tina Dickow.
Film: Wall Street.
Fodboldklub / spiller: Newcastle United / En lille lynhurtig “neser” fra Blokhus FC (Jan Rasmussen)
Babe: Der må jeg nok nævne to udover min kæreste… Ene´s mor og bedst af alt ”klapperen” fra Silkeborg Voel Sandra Kjær.


”Det frie ord”:

Tak til hele Blokhus FC for en fantastisk halvsæson.  Vi vil ha´ mere snuuus…. Fedt mand – SPA !!!!


Personlig sponsor for Rasmus: