Facebook

Årets mål og sent straffespark sikrede fortjent sejr

Nickolaj_Thomsen_et_skridt_foran_Skovbakken.jpg
Topscorer Thomsen var som regel lige et skridt foran i kampen med sine modstandere fra Skovbakken IK.
06-06-2013

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC skulle onsdag aften have rettet op på en mindre god indsats i Varde, og det lykkedes med 2-1 hjemme over Skovbakken IK.

Det så undervejs ellers ud til vi skulle igennem endnu en af de afslutninger, som er svære at sluge. Jammerbugt FC kontrollerede således størstedelen af kampen og havde ved stillingen 1-0 flere muligheder til at lukke kampen endeligt. Som senest på Sparekassen Vendsyssel Arena mod FC Skanderborg lykkedes det ikke, og pludselig, som lyn fra en klar himmel, stod det så 1-1 mod slutningen af kampen. Skæbnen ville det heldigvis anderledes denne gang, og således blev det Jammerbugt FC’s tur til at score i kampens døende minut.

En dramatisk afslutning på en kamp som ellers lagde ganske roligt fra land. De første ti minutter efter startfløjtet så de to hold hinanden lidt an, og det tætteste på en chance kom hjemmeholdet efter et godt og nærgående indlæg, som var tæt ved at træffe Nickolaj Thomsen i panden. Kort efter var Thomsen tæt på igen, da han i feltet fik vendt rundt og sendt bolden i nettet, men desværre blev målet annulleret.

Vi skulle hen til efter den halve time før gæsterne blev farlige. Her fik Skovbakken en god mulighed for at bringe sig i front, men afslutningen var for upræcis og Jammerbugt FC slap med skrækken. Hjemmepublikum fik sig dog endnu en forskrækkelse, da gæsterne fra Skovbakken var meget tæt på en føring lige før pausefløjtet. For et kort øjeblik lignede det lille målfelt en flippermaskine, hvor kuglen sprang fra skinneben til skinneben inden Simon Enevoldsen i andet forsøg fik begge handsker på kuglen inde på målstregen.

De første 45 minutter endte dermed målløse, men der var til gengæld mål i vente i de sidste. Her i blandt et af de bedre af slagsen. Med stor sandsynlig var det faktisk årets mål på Sparekassen Vendsyssel Arena. Nickolaj Thomsen bragte nemlig Jammerbugt FC foran 1-0 med en særdeles flot halvflugter fra midten af Skovbakkens banehalvdel. Herfra fuldte bolden for fuld fart en rund buge og dykkede ned i det lange hjørne. Det skete efter 57 spilleminutter til stor jubel, ikke mindst fra målskytten selv.

Jammerbugt FC havde nu sat sig tungt på spillet i anden halvleg og efter 65 minutter var det Sune Gundersen, der var tæt på at udbygge føringen med et hovedstød. Trods chancerne kom den afgørende scoring ikke, og da Skovbakken med godt et kvarter igen pludselig udlignede, begyndte det på ny at ligne to tabte point trods en god indsats.

Heldigvis ville de blåblusede det anderledes og denne gang var det hjemmeholdets tur til at juble til sidst. I kampens sidste minut fik Sune Gundersen tilkæmpet sig et straffespark, som reducerede gæsterne til 10 mand. Straffesparket tog Jan Rasmussen sig af, og trods kampens stilling og tidspunkt, bevarede Jammerbugt FC’s nummer 2 som altid roen og sendte iskoldt bolden fladt i nettet ved den ene stolpe. 2-1 og tre fortjente point var dermed i hus.

Med sejren holdte Jammerbugt FC fat i tredjepladsen, som lige nu deles med Brabrand, der har samme pointantal. Der blev samtidig skabt lidt luft ned til de øvrige nærmeste forfølgere, Næsby og Svendborg, som begge tabte. Jammerbugt FC møder netop disse to i sæsonens to sidste kampe. Inden da går turen dog til Sønderjylland og formstærke FC Sydvest lørdag d. 8. juni kl. 15.30.

Der skal afslutningsvis rettes en stor ros til de 228 fremmødte tilskuere, som med flot opbakning på ny fik det til at lyde som om der burde være et ekstra nul bag tilskuertallet. Lad endelig dette fortsætte ved sæsonens sidste og spændende hjemmekamp mod Næsby lørdag d. 15. juni kl. 15.00.

 

Jammerbugt FC – Skovbakken IK: 2-1 (0-0)

57’ 1-0 Nickolaj Thomsen, Jammerbugt FC
74’ 1-1 Michael Brodersen, Skovbakken IK
89’ 2-1 Jan Rasmussen, Jammerbugt FC (straffe)

Tilskuertal: 228.

 


Der hilses på hinanden inden kick off.

 


Skulder ved skulder når den blå bølge ruller!

 


Nickolaj Thomsen blev belønnet for sin super scoring med kåringen som kampens spiller. Det skete i samarbejde mellem publikum samt hovedsponsorerne Sparekassen Vendsyssel og Nyfors. Her er det Lars Larsen fra Sparekassen Vendyssel, som overrækker Nickolaj Thomsen en buket fra Kaas Blomster samt et gavekort til AL-Sport & Fritid.