Facebook

Ærgerligt nederlag i underholdende og dramatisk kamp

DSC_0005.JPG
11-09-2016

Af Thomas Jansen

Der var lagt op til en fodboldkamp af de helt store, da Jammerbugt FC tog imod Kjellerup IF på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag eftermiddag.

Efter tre nederlag på stribe satsede cheftræner Martin Pedersen og hans drenge på at få bøtten vendt og øge kontoen med tre vigtige point. Dels kunne en sejr give tæt kontakt til den fjerdeplads, der giver adgang til en plads i oprykningsspillet, dels ville en sejr give dyrebare point i tilfælde af, at både Jammerbugt FC og Kjellerup IF til foråret skal kæmpe i kvalifikationsspillet.

Og underholdende og dramatisk blev det. Hele syv mål blev der scoret denne lune sensommerlørdag på Jammerbugt FC’s hjemmebane – desværre fordelt med fire til gæsterne og tre til hjemmeholdet. Jammerbugt FC satte sig ellers solidt på kampen fra start, men som set tidligere i sæsonen blev boldbesiddelsen ikke omsat i farlige målchancer, og i stedet slog Kjellerup IF til efter 38 minutter, hvor et oplæg fra venstre fløj, der efter manges opfattelse var i klar offside position, gav en målchance i feltet, der resolut blev udnyttet til en føring på 1-0 til gæsterne, der også var stillingen ved pausen.

Jammerbugt FC kom ud til anden halvleg med en solid offensiv for at få udlignet, og det blev belønnet i det 48. minut, hvor Christoffer ”Buffi” Hansen sled sig til en scoring. Det holdt dog kun i knap ti minutter, hvor gæsterne igen bragte sig i front. Denne gang på et straffespark. Men hjemmeholdet var ikke knækket endnu og viste høj moral, der helt fortjent resulterede i en udligning på et flot skud af Victor Rafael i det 62. minut. Så ventede alle på, at Jammerbugt FC skulle gøre arbejdet færdigt, men for mange fejl og tabte bolde på midtbanen gav Kjellerup IF nye muligheder, og de bragte sig endnu engang foran ved at score til 3-2 i det 72. minut. Da var stemningen på stadion på lavpunktet, men indskiftede Simon Knudsen satte igen liv i kampen og på tilskuerpladserne, da han elegant og koldblodigt loppede boden over gæsternes målmand til 3-3. Det skete i det 76. minut. Håbet om hjemmesejr var tændt igen, efter at holdet tre gange havde indhentet en føring. Det gik dog værre, end nogen kunne have forestillet sig i selv det værste mareridt! I kampens overtid scorede Kjellerup IF således efter klumpspil foran Jammerbugt FC’s mål til slutresultatet 4-3 til gæsterne.

Et ærgerligt nederlag i en kamp, hvor hjemmeholdet ellers igen viste både fightervilje og god moral. Desværre begås der ind imellem nogle elementære fejl i form af fejlafleveringer og boldtab, der i hvert fald i denne betydelige kamp kostede to mål. Det er nu blevet vanskligere for Jammerbugt FC at nå den forjættende fjerdeplads, men der skal fortsat arbejdes hårdt på at få så mange point som overhovedet muligt. Holdet har kvaliteterne til at være på det niveau. Minimere fejlene og en større skarphed foran mål – så ligger der mange point og venter på den blå bølge, der gerne snart skal til at skumme igen.

Jammerbugt FC - Kjellerup IF: 3-4 (0-1)
38' 0-1 Patrick Bang Nielsen, Kjellerup IF
48' 1-1 Christoffer Hansen, Jammerbugt FC
57' 1-2 Kristoffer Lind, Kjellerup IF (straffespark)
62' 2-2 Victor Rafael, Jammerbugt FC
72' 2-3 Lasse Møberg, Kjellerup IF
76' 3-3 Simon Studsgaard Knudsen, Jammerbugt FC
90' 3-4 Mikkel Dahl, Kjellerup IF