Facebook

Ærgerligt nederlag mod Odder

DSC_00062028129.JPG
17-10-2016

Af Thomas Jansen

Langt hen ad vejen forløb kampen hjemme mod Odder planmæssigt, men med de tre point i sigte, vendte det hele pludseligt, og så endte det med stor skuffelse.

Vinden var bidende kold lørdag på Sparekassen Vendsyssel Arena, og måske derfor tog det lidt tid at få varmet op under kampen. De to hold valgte i hvert fald lige at se hinanden lidt an i kampens indledende fase, hvor bolden jævnligt skiftede banehalvdel, men sjældent nærmede sig målet.

Som 1. halvleg skred frem tog kampen mere fart og trods det at starten var forløbet forholdsvis roligt, så blev der bestemt ikke holdt tilbage. Jammerbugt FC spillerne skånede ikke sig selv og viste både aggressivitet, koncentration og beslutsomhed i de mange dueller, som kampen bød på. Der blev gået til stålet.

Efter 20 minutters spil gav engagementet belønning. Michael Nielsen stak alene igennem på en kontra og da Jammerbugt FC angriberen havde drevet bolden med i feltet blev han, med en mand i ryggen, skubbet til jorden.

Dommeren pegede på pletten og på det efterfølgende straffespark, sendte Christian Rye sikkert bolden i nettet til en 1-0 føring.

Efter føringsmålet forblev kampen en lige affære, men Jammerbugt FC virkede til at have godt fat og forsvarede sin føring fornuftigt. Hjemmeholdet kunne da også gå til pausen foran med et mål.

De blåblusede kom også ganske godt ud til de sidste 45 minutter og fortsatte med at have styr på begivenhederne. Efter en times spil ændrede kampen imidlertid karakter. Jammerbugt FC’s Jan Rasmussen blev præsenteret for direkte rødt kort og med kun 10 mand måtte Jammerbugt FC give afkald på kontrollen.

Med det samme bredte sig panik foran mål og kun med en klasse redning fra Hovalt i målet samt en tå fra Mads Larsen på målstregen undveg Jammerbugt FC udligningsmålet. Føringen var dog på lånt tid og med 20 minutter tilbage af kampen blev det 1-1, og det blev værre endnu. 12 minutter før tid blev Hovalt fanget for langt ude af sit mål og bolden fandt vej over Jammerbugt keeperen og ned i mål. 1-0 var blevet vendt til 1-2 og den kolde vind bed nu ekstra hårdt.

Jammerbugt FC forsøgte at svare igen og skabte også et par chancer, ligesom et muligt straffespark blev viftet væk af dommeren, og dermed endte en ellers lovende indsats med intet andet end skuffelse. En vigtig kamp var blevet tabt.

I fodbold er der dog ikke tid til at hænge med hovedet og næste weekend kommer topholdet Brabrand på besøg. Så er det på den igen. En ny kamp. En ny mulighed. Intet er endeligt afgjort endnu.

Jammerbugt FC – Odder: 1-2 (1-0)
22’ 1-0 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)
61’ Rødt kort, Jan Rasmussen, Jammerbugt FC
70’ 1-1 Nick Drachmann, Odder
78’ 1-2 Nick Drachmann, Odder