Facebook

Amerikaner har sluttet sig til Jammerbugt FC truppen

Jannik_og_Bo.jpg
30-08-2018

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC’s midtbanemand, Sander Hyltoft, er ude af Jammerbugt FC truppen resten af efteråret grundet et skoleophold i USA. Men nu er en erstatning fløjtet den modsatte vej.

Det er den 24-årige amerikaner, Jannik Eckenrode, som efter ophold hos andre skandinaviske klubber nu trækker i den blå Jammerbugt FC trøje for resten af året. Her skal han bl.a. bidrage til at fylde hullet på midtbanen efter Sander Hyltoft, men Jannik Eckenrode kan også begå sig på kanten.

- Jannik er kommet til via vores gode netværk og er en rigtig fin tilføjelse til vores trup. Jannik kommer med en vis portion erfaring, også fra andre lande og kan give os et nyt frisk pust. Jannik er en teknisk stærk spiller med stor spilforståelse og er i det hele taget en god fodboldspiller. Han kan dække positioner på både kanten og den centrale midtbane og er i Sanders fravær derfor en vigtig tilføjelse til truppen. Men nu skal han lige vende sig til sine nye omgivelser og vi skal lære hinanden bedre at kende. Det glæder vi os til, og Jannik skal nok få en rolle at spille her i efteråret, forsikrer cheftræner Bo Zinck, der allerede gav sin nye mand debut i sidste weekends udesejr over Odder, hvor det blev til et indhop fra bænken.

Den unge amerikaner selv har været hurtig til at falde til i sin nye klub og ser frem til nogle spændende fodboldmåneder med dansk græs under fødderne.

- Mine første indtryk af klubben har været meget positive og alle har taget godt imod mig. Niveauet er højt og vi har nogle virkelig dygtige spillere, som arbejder hårdt for vores passionerede træner, Bo. Jeg valgte Jammerbugt FC fordi klubben tilbød muligheden for en udfordring i et nyt land, men også muligheden for at vokse som spiller, forklarer Jannik Eckenrode, og fortsætter;

- Mine ambitioner for de kommende måneder er at gøre alt, hvad der skal til for at hjælpe holdet med at vinde tre point hver eneste gang, vi går på banen, så vi kan slutte så tæt på toppen af rækken som muligt, lyder det fra amerikaneren, som har tilbragt fire år i NCAA Division 1 i USA på George Mason University, et år i den islandske 1. division samt starten af 2018 i den svenske 1. division.

Inden fodbolden førte Jannik til Jammerbugt FC, trænede han med MLS klubben DC United og nu skal kampformen på plads, så der kan jagtes danske point i 2. division. Grundformen er allerede godt på plads og sulten efter kampminutter stor. Den største styrke hentes dog mentalt hos familien derhjemme.

- Udenfor banen har jeg på det seneste brugt meget tid på at tage mig af godt af min krop ved bl.a. at dyrke yoga og udstrækning, ligesom jeg har trænet børn i fodbold og fitness. Men min største support i livet er min familie. Mine forældre og mine to brødre. Min ene bror spiller i USL og vores forhold har hjulpet mig meget i forhold til min styrke og sult efter mere. Vi har et fælles mål om begge at spille på højst mulige niveau, og i sidste ende, er det grunden til, at jeg er her, understreger Jannik Eckenrode, imens han sender en tanke tværs over Atlanten.

Resten af tiden er tankerne lige nu fokuseret på flere spilleminutter. Gerne allerede den kommende weekend, hvor Skive IK gæster Sparekassen Vendsyssel Arena.