Facebook

2. forårssejr på stribe

MartinP.jpg
Martin Pedersen måtte i 1. halvleg udgå med en skade, men Jammerbugt FC truppen viste sin styrke og hev sejren i land.
02-04-2015

Af Thomas Jansen

Der var et par bump undervejs, men Jammerbugt FC fik sin revanche på turen til Varde lørdag eftermiddag. De 3 point er nu lagt på lageret i Jammerbugten.

I Jammerbugt FC lejren ventede man en svær opgave ved ankomsten til Varde, og det blev det også langt hen ad vejen, men den blå bølge stoppede ikke før sejren var i land.

De blåblusede virkede veloplagte fra start, måske som følge af den flotte sæsonpremiere, og i 1. halvleg satte de sig på tingene. Overtaget endte med at sende Jammerbugt FC i front, da Søren Lynge Svendsen efter et oplæg af Christoffer Hansen sendte bolden en tur fladt i den lange hjørne til 1-0 i udeholdets favør. Det skete allerede efter 10 minutter. En god start, men med lang vej til sejr.

- Det var svære forhold, hvor en bane og en kraftig sidevind spillede ind. Dertil var det en rigtig duelkamp, så det blev lige nøjagtig som vi havde forventet.  Vi var klar, og kommer godt fra start. Vi vinder vores dueller, kommer til chancer og sætter os på kampen, refererer Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck umiddelbart efter kampen.

Selvom Jammerbugt FC sad godt på de første 45 minutter, kom der lidt grus i maskineriet, da Martin Pedersen efter blot 25 minutters spil måtte udgå efter en grim stempling fra en Varde spiller.

- Ændringen gjorde at vi måtte justere lidt, og det skabte måske lidt uro, men vi kommer egentlig fint videre derfra, forklarer Bo Zinck, som kunne se sit hold holde føringen til pausen, hvorefter der kom gang i måltavlen. Noget som ellers ikke lige er hverdag på Vardekanterne for tiden. Varde har selv haft svært ved at finde nettet, men har så sandelig også været gode til at holde sine modstandere fra at score. I dag var anderledes.

Kort inde i 2. halvleg stod det nemlig 1-1 efter en række tilfældigheder, og så var Varde pludselig i høj grad med i kampen igen. Jammerbugt FC svarede dog hurtigt tilbage, kun få minutter  senere. Igen var det Søren Lynge Svendsen, som viste vejen. På forrygende vis afdriblede Jammerbugt FC spilleren fire mand i venstre siden, inden han på ny sendte bolden flot i det lange hjørne. 2-1, men her stoppede det ikke.

- Efter pausen står vi for langt fra dem og konsekvensen af det bliver at de udligner til 1-1. Vi viser dog god moral og kommer tilbage et par gange, så det kan vi være tilfredse med, fortæller Zinck, som sammen med sit trænerteam måtte igennem et par rutchebaneture inden de tre point var i hus.

Det blev nemlig også 2-2 da Jammerbugt FC keeper Mikkel Møller måtte nøjes med at halvklare, og så havnede bolden alligevel bag de blås sidste skanse. Heldigvis er Jammerbugt FC spillerne af rette støbning og således lod de sig ikke slå ud af at være blevet hentet for anden gang i kampen. I stedet fortsatte de med arbejde for sagen, og ihærdigheden blev belønnet fem minutter før tid, da Nickolaj Jonstrup satte panden på et indlæg efter godt forarbejde af Jan Rasmussen i højre side. Dermed stod det 3-2 til de blåblusede, men inden slutfløjtet var det tæt på en tredje udligning. Denne gang klarede Jammerbugt FC dog skærene og slog i stedet kontra. Sonny Jakobsen driblede sig gennem Varde forsvaret og blev nedlagt i feltet. Det efterfølgende straffespark, sendte Jammerbugt angriberen selv i kassen, og så var der ikke længere tvivl om hvor de tre point hørte til. Mod et hårdtarbejdende Varde mandskab havde Jammerbugt FC sikret sig en flot og fortjent sejr. Den anden på stribe i foråret.

- Alt i alt var det en indsats på det jævne, men vi viser god moral og viser i glimt høj kvalitet. Der var flere gode præstationer og det var dejligt med endnu 3 point. Vi har fået tanket mere selvtillid på, og nu handler det om at få benene så friske som muligt til på mandag, slutter Bo Zinck, der, ligesom resten af mandskabet, med ro i sindet kan sætte sig ved Påskebordet inden træningsbanen igen kalder. 2. Påskedag gælder det nemlig FC Sydvest kl. 15.00 på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Varde IF – Jammerbugt FC: 2-4 (0-1)
10’ 0-1 Søren Lynge Svendsen, Jammerbugt FC
57’ 1-1 Victor Wagner, Varde IF
61’ 1-2 Søren Lynge Svendsen, Jammerbugt FC
80’ 2-2 Morten Smidt, Varde IF
85’ 2-3 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
90’ 2-4 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC (straffespark)