Facebook

Angrebs-duo slog til mod FC Svendborg

Blokhus FC - OB.jpg
26-04-2009

Af Torben Pedersen

 

FC Svendborg  -  Blokhus FC  1-2  (1-0)

1-0 Jonas Hvilsom  21. min

1-1 Nickolaj Thomsen  49. min

1-2 Quincy Antipas  60. min

1-3 Peter Gravesen  89. min

Angriberne viste påny skarphed for Blokhus FC, mens Peter Gravesen lukkede festen på Høje bøge Stadion, med sit første Blokhus FC-mål... 

Der var i den grad tale om nat og dag i Svendborg, hvor forskellen på de to halvlege var ufatteligt store. Det handlede på forhånd for Blokhus FC om at få rettet op på spillet, efter en alt for ringe indsats senest mod Hobro. Men 1. halvleg var langt fra tilfredsstillende. Spillet kom aldrig til at flyde, og bare en simpel ting som at holde på bolden kunne ikke præsteres. Det lignede til forveksling kampen mod Hobro.

 - Vi skal ihvertfald være glade for at vi ikke er bagud med mere ved pausen, sagde cheftræner Henning Pedersen efter kampen.

Fynboerne kom foran efter 21 minutter hvor Blokhus FC mildest talt ikke så ret gode ud. En lang bold op på en angriber, bliver spillet tilbage i banen, og skaber ubalance i BFC-forsvaret. Pludselig er FC Svendborgs Jonas Hvilsom alene med Johan Friberg da Cruz som han runder, og efterfølgende udplacerer Brian Ulstrup i målet.

FC Svendborg havde adskillige chancer i de første 45 minutter, og det var hjemmeholdet der var klart dominerende. De kunne med mere skarphed have ført langt størrer og lukket kampen inden pausen, men Blokhus FC formåede at holde ved indtil pausen.

I pausen er der ikke den store tvivl om at Henning Pedersen havde talt med store bogstaver til spillerne, for han var langt fra tilfreds med indsatsen.

Men hvilke ord som han netop brugte skal være usagt, men en form for en trylleformular må han da ihvertfald have brugt derinde, for spillerne kom ud fra pausen som forandrede, og med lyn i øjnene.

På det taktiske område valgte Henning Pedersen at erstatte Jeppe Østenkær i pausen med Thomas Buus Nielsen, hvilket senere skulle vise sig at være en rigtig god idé.

2. halvleg nåede kun at blive 4 minutter gammel før der var balance i regnskabet. Altid målfarlige Nickolaj Thomsen dukkede op i feltet hvor han er bedst og udlignede til 1-1, efter Quincy Antipas blev spillet fri i dybden på højrekanten, og havde serveret et indlæg i panden på topscoren, som sikkert headede sit 15 sæsonmål i kassen. Til alles tvivl skal det nævnes at han scorede to gange mod AGF, og ikke én som flere reporterer, derfor 15 sæson mål af Hr. Thomsen.

Herfra gik det så slag i slag. Nu kunne Blokhus FC pludselig finde hinanden og holde på bolden, og ikke mindst Thomas Buus Nielsen bidragede til dette. Hans rutine gjorde sig gældende, og måltyven havde også en kanonafslutning som FC Svendborg-keeperen reddede på smukkeste vis.

Da stadion-uret rundede 60 minutter, havde Blokhus FC et indkast som Torben Andersen tog sig af. Nickolaj Thomsen forlængede bolden, og inde i feltet stod Quincy Antipas som udplacerede keeperen og bragte Blokhus FC foran 2-1. Stærk gået på 15 minutter efter at være nedspillet i de første 45.

Moralen var i højsædet hos Blokhus FC der stik imod alle odds ovenpå 1. halvleg kom tilbage som et rigtigt tophold, og spillede en flot 2. halvleg.

Da der manglede få minutter lukkede Peter Gravesen så endeligt kampen med et huk fra ca. 30 meter, som strøg i kassen til 3-1. Faktisk var det højrebenet som den normale venstre back afsluttede med, men bolden strøg dog i kassen. Peter Gravesen spillede i dag på venstre midtbane, mens Lars Mynderup havde pladsen bag ham som venstre back.

Der var i den grad en verden til forskel på de to halvlege, og hvor må FC Svendborg dog være skuffede ovenpå en ellers rigtig flot start på kampen, med alle muligheder for at lukke opgøret.

Men så skal det også siges at man ikke kan pille ved sejren, for comebacket som Blokhus FC lavede var fuldt fortjent, og begge mandskaber havde hver sin halvleg i kampen. Blokhus FC var bare skarpere foran mål i dag.

3-1 sejren i Svendborg var rigtig vigtig, og nu er det op til drengene ikke at skuffe hjemme påny, når Varde gæster Jetsmark Stadion på lørdag kl.15.00

Blokhus FC´s startopstilling:

Brian Ulstrup  -  Torben Andersen, Johan Friberg da Cruz, Malthe Guldager, Lars Mynderup  -  Jeppe Østenkær, Peter Gravesen, Floyd Franks, Peter Gravesen  -  Quincy Antipas, Nickolaj Thomsen.

På bænken: Christian Overby, Thomas Buus Nielsen, Mira Mupier & Casper Zachhau.