Facebook

Blokhus bare bedst!

Blokhus_FC_048.jpg
06-05-2011

(Arkiv: Jeppe Østenkær løb med opmærksomheden i Thisted)

 

Thisted FC   -   Blokhus FC   1-4  (0-1)

0-1 Jeppe Østenkær  4. min

0-2 Jeppe Østenkær  54. min

0-3 Søren Reese  76. min

0-4 Jeppe Østenkær  79. min

1-4 Mikkel Agger  88. min

 

Tilskuere: 1345

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: Simon Enevoldsen

Forsvar: Jan Rasmussen, Jonas Westmark, Kasper Stiller, Simon Rosenqvist

Midtbane: Jeppe Østenkær, Malthe Nygaard, Peter Tranberg, Mads Severinsen, Conor O´Brien

Angreb: Nickolaj Thomsen

 

På bænken: René Bech, Andreas Østergaard, Søren Reese, Mikkel Holm Jensen, Micky Malling, Christian Overby

 

Af Torben Pedersen

Jeg vil gerne lige starte med at sige undskyld for sproget, for hold da kæft en indsats og et resultat i går!. Følelsen sidder solidt plantet i kroppen dagen efter også, og ikke nok med de 3 point, og at det hele foregik i Thisted, men selve spillet og måden det unge hold fungerede og holdte hovederne kolde.

Folk der har prøvet at vinde den store gevinst i Lotto, må næsten have oplevet samme følelse som den jeg havde, da turen gik hjem i går aftes. Jeg var stolt over at være fra Blokhus FC, og det fornemmede man også at hele dobbeldækker-bussen fra byen også var. Aldrig før, og her mener jeg virkelig ALDRIG før, har de skabt så gode rammer til en fodboldkamp med Blokhus FC. Det var noget spillerne mærkede inde på grønsværen.

Den officielle fanklub stod for forarbejdet, og deres energi rev resten af flokken i det ene hjørne af stadionet med. Der blev løbende i kampen råbt på tværs af stadion til hinanden, hvor fanklubben råbte: "Blokhus".... Og hele det ene hjørne efterfølgende svarede: "FC".... Og sådan kunne det høres på hele stadion. Blokhus FC havde det helt store overtag i Thy. Selv den lokale Thy-pilsner drak gæsterne flest af...

 

Thisted ville æde Blokhus - Men fik dem galt i halsen!

 

Overskriften er taget direkte ud fra en sidste kommentar, fra Thisted FCs anfører Peter Bechmann før opgøret, hvor han proklamerede i pressen, at Thisted FC ville æde Blokhus FC.... Men en Blokhus-spiller er ikke sådan at sluge!.

Der var dog langt fra tale om nogen form for lystfiskeri igår aftes, hvor spillerne gik hårdt ind i nærkampene, og også for langt til tider. Det udløste hele 8 advarsler, men ingen udvisninger. Det kunne dog sagtens have været tilfældet i to omgange, da hjemmeholdet begik to store elementære fejl, ifølge fodboldloven.

Mojo Kingsley satsede alt i en tackling på Nickolaj Thomsen, der på dagen blev mandsopdækket både Thisted forsvaret, men også af TV 2 Sportens fodboldmagasin, "HUTTELIHUT", som sender indslaget fra topkampen og portrættet af Nickolaj Thomsen på mandag aften. Her vil billederne sikkert også afslører at Mojo Kingsley udover at lave en vanvittigt satset tackling, og efterfølgende frispark, slap meget billigt med kun gult kort. Han var UDEN tvivl bagerste mand, og dermed = Udvisning.

En mindre sag var den hjemmeholdets anfører Peter Bechmaan også var involveret i, da han på et tidspunkt med et gult kort hængende på sig, var udenfor banen for at blive tilset af Thisted læge. Her løb han direkte på banen efterfølgende uden dommerens tilladelse, og det giver normalt advarsel, uden nogen diskution. Derfor også et ret elementært øjeblik i kampen, der kunne have betydet alt for sådan en kamp.

Kampen var hård, men ikke ond som sådan. Og derfor er det nu også efterfølgende rart at kunne kigge tilbage, og se at ingen røde kort blev uddelt, på trods af at muligheden klart var til stede.

 

Holdet stod sammen som en solid enhed, der ikke kunne rystes

 

Når man sidder efter en kamp, er der altid småting man syntes kunne være bedre, og spillere der lige manglede det sidste. Men sådan var det ikke i går. Igen måtte holdet undværer Andreas Damgaard i forsvaret, hvilket betød Kasper Stiller tog plads centralt med Jonas Westmark. Det betød dermed så, at Simon Rosenqvist fik chancen igen på venstreback, og det løste han fantastisk, set i lyset af en helt uvant plads.

De unge spillere præsterede på højt niveau, godt hjulpet på vej af en højt råbende og dirigerende Peter Tranberg, der samlede trådene på midtbanen. Malthe Nygaard og Mads Severinsen kom begge i dommeren sorte bog med advarsler for blot at nævne et par stykker, men de leverede også en fremragende fight i maskinerummet, hvor spillerne fik lov at gå langt. Derfor var det også naturligt i kampens løb, at der kom mange advarsler.

 

Jeppe Østenkær stjal billedet med hattrick

 

Det er som om det smitter, det med at lave mange mål i Blokhus FC. Ellers også er det bare sådan holdkammeraterne må være misundelige, og dermed tager revanche i næste kamp. Sådan må Jeppe Østenkær have tænkt før kampen i Thy. For han leverede en kæmpe indsats med et hav et nærkampe, hvilket satte sine spor på kantspilleren. Men han lod sig ikke tirre af til tider hårdhændet behandling. Han tænkte kun på én ting: At stjæle rammelyset, og lave et Østenkær-show!... Og det lykkedes.

Hans mål til 1-0 var serveret på et sølvfad, af sidste kamps store spiller Nickolaj Thomsen, der vandt en nærkamp, og kom fri i feltet. Han var efterfølgende selv i en håbløst vinkel til at afslutte, og spillede smukt på tværs, hvor Østenkær kom stormende. Og så havde Jeppe Østenkær bragt BFC foran 1-0 efter 4 minutter.

Hjemmeholdet protesterede dog kraftigt over målet, da de mente Nickolaj Thomsens vundne nærkamp med Rasmus Olsen, ikke var lovlig. Det er der selvfølgelig delte meninger om. Ikke mindst med dommerens linie i kampen i mente. Et hårdt, men regulært skulderskub var der altså blot tale om. Thomsen var bare stærkest i den situation.

2-0 målet var smukt. Conor O´Brien viste med tydelighed sin klasse i situationen, da han først vandt nogle meter på banen, og derefter rykkede fra modspilleren, inden han spillede Jeppe Østenkær fri i højre side. Han tænkte ikke meget over situationen, men valgte kort og kontant at sparke efter det lange hjørne. 2-0 til Blokhus FC! klasse...

Søren Reese kom på banen i stedet for en småskadet Peter Tranberg, og det unge talent bidrog i den grad til sejren. Han overtog den direkte plads på midtbanen, satte sig selv i scene efter 30 sekunder på banen, da han reddede i Thisted-dødbold på stregen.

Minutterne efter vandt han bolden ved midterlinien, og kiggede blot frem af banen. Her var der ingen der pressede, så han satte tempo i sit løb, og inden Thisted fik taget bestik af situationen, havde Søren Reese taget turen helt op til på kanten af feltet. Derfra lå bolden lige til højreskøjten, og den fik chancen. Bolden bragede forbi ørerne på den unge Thisted-keeper Simon Jørgensen, der afløste det normale førstevalg, Mikkel Petersen, der var lyskeskadet, og dermed 3-0 til "Den Blå Bølge"...

Jeppe Østenkær var ikke færdig endnu. 12 minutter før tid fik Jeppe Østenkær bolden i Blokhus FCs venstreside, og udfordrede Mojo Kingsley nogle gange, før han reelt slog et hårdt fladt indlæg mod mål. Den var der ingen var interesseret i at røre ved, og så strøg den istedet direkte i kassen!. Man havde svært ved at tro på at stillingen var 0-4, og at endnu en BFC-spiller havde lavet hattrick. Det smitter åbentbart...

Thisted FC fik lidt unødvendigt lov at reducerer til 1-4, 2 minutter før tid, på et tidspunkt hvor 5-0 og 6-0 var tættere på. Blokhus FC var mindst en klasse over i denne kamp, og alt muligt snak om at Blokhus FC ikke udspillede Thisted, er jo nonsens. Hjemmeholdet blev løbet over, og det var Blokhus FCs fortjeneste... Med sejren bringer Blokhus FC sig 4 point foran Thisted i toppen af tabellen.