Facebook

Blokhus FC hentede første sejr nogensinde i Esbjerg

BFC - Skive IK Olle.jpg
01-05-2010

(Foto: Olcay Senoglu forsætter med vigtige mål for Blokhus FC - Idag det syvende)

 

Esbjerg fB II   -   Blokhus FC   0-1  (0-0)

0-1 Olcay Senoglu  80. min

 

Blokhus FC´s startopstilling:

Målmand: Brian Ulstrup

Forsvar: Lars Mynderup, Andreas Damgaard, Kasper Stiller, Christian Overby

Midtbane: Jeppe Østenkær, Bobo Niambele, Peter Tranberg, Alex Ndugga

Angreb: Olcay Senoglu, Nickolaj Thomsen

 

På bænken: René Bech, Rasmus Christiansen, Simon Rosenqvist, Søren Reese, Micky Malling Jensen

 

Af Torben Pedersen

Kampen i Esbjerg blev som frygtet en svær en af slagsen, og selvom Blokhus FC også fortjent hentede en sejr, var det på ingen måder en kamp der blev domineret totalt. Esbjerg var med hele vejen, og havde adskillige chancer i kampen. Men alligevel tøver cheftræner Henning Pedersen ikke med at kalde sejren og kampen i dag, for året bedste:

 - Vi spiller årets bedste kamp i dag. Sidst mod Aarhus Fremad var det årets bedste indsats, men idag gik det hele op i en højere enhed, og vi vinder til sidst fortjent. Selvom jeg også må sige at Esbjerg virkelig er et godt hold, med rigtig mange gode spillere, siger Henning Pedersen på hjemturen fra Esbjerg.

Udover holdets indsats fremhævede cheftræneren også Christian Overby på venstre back, der i dag spillede noget der mindede om sin bedste kamp nogensinde. Fuldstændig i kontrol og ingen tabte dueller, og bare generelt i et fantastisk spillehumør.

Blokhus FC kom som Esbjerg frem til 3 muligheder i de første 45 minutter, hvor Nickolaj Thomsen blandt andet var tæt på, men skød i sidenettet efter at have trukket fra forsvaret. Også Peter Tranberg havde en god mulighed, men den tilbagevendte anfører overplacerede sin afslutning.

På den centrale midtbane havde han selvskab af Bobo Niambele der ligeledes var tilbage, da han afsonede karantæne mod Aarhus Fremad. Og han havde et par forrygende forsøg fra distancen i kampens løb.

Men de første 45 minutter i modvind endte målløse på Esbjerg Atletik Stadion, selvom chancerne havde været der til begge mandskaber der udfra set spillede en god kamp, der var både flydende og seværdig.

Blokhus forsatte efter pausen

Pausen blev benyttet til at justere nogle småting, for der var ikke de store ting der skule ændres efter en flot halvleg på vestkysten. Og relativt kort inde i halvlegen jublede Blokhus FC-bænken da Nickolaj Thomsen bragte gæsterne foran 1-0. 

Men til alles store undren blev målet annuleret af dommeren, da han mente der var begået et frispark mod Esbjergs keeper. Det var på sin vis også rigtigt nok, men hvad han overså var at det var en Esbjerg spiller, der selv forvoldte skaden, og målet blev fejlagtigt annuleret.

Men trods annuleringen forsatte Blokhus FC og Esbjerg den åbne slagudveksling. Begge mandskaber havde gentagende gange optræk til muligheder, men der manglede lige det sidste. Ikke mindst da Olcay Senoglu brændte det Henning Pedersen kalder århundredets chance, hvor træneren og resten af bænken igen havde hænderne i vejret til jubel.

Det var Nickolaj Thomsen der fik kæmpet sig igennem i feltet i højre side. Og da keeperen kommer ud imod ham spillede han Olcay Senoglu helt blank maks 2 meter foran et tomt mål. Men et eller andet går helt galt for angriberen, der fuldstændig mistimer afslutningen, som han placerer forbi mål! - Hvordan kunne det lade sig gøre?... Et af livet store spørgsmål, fristes man til at sige.

Men gudskelov skulle dette ikke spolerer københavnerens nattesøvn, da han 10 minutter før tid scorede kampens eneste mål, og blev matchvinder med sit 7. mål i Blokhus-trøjen. Det var et indlæg fra højre side på en standard situation, hvor Andreas Damgaard når højst i Esbjerg-feltet og snitter bolden videre til Olcay Senoglu, der ved den bagerste stolpe scorer. Igen viste Senoglu målinstinkt og evnen til at være det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt.

Umiddelbart efter målet kommer Esbjerg nogle gange susende mod Blokhus målet, og det bliver til et par kæmpe muligheder. Alt cadeua skal gå til Brian Ulstrup i de situationer, som redder helt forrygende og medvirker til at hente 3 point. Keeperen var efter det sene uafgjorte resultat mod Aarhus Fremad ellers dybt skuffet, og følte skyld i gæsternes sene udligning. Men han tog revanche i dag, og var manden der til sidst kunne råbe højst, efter at have reddet Esbjergs to kæmpe chancer sidst i kampen.

Endnu engang viste Blokhus FC gode takter hvor tingende også lykkedes, og derfor blev det en god kamp, mod et Esbjerg hold der viste de også kunne spille fodbold. Vel at mærke det gode fodbold langs med jorden.

Blokhus FC var toneangivende i kampen uden at dominerer, men alligevel var sejren fortjent i den sidste ende. Simon Rosenqvist gjorde comeback hos Blokhus FC, da han godt 20 minutter før tid afløste Alex Ndugga. En anden skadet spiller Malthe Guldager, ventes kampklar om ca. to uger, og det giver Cheftræneren endnu flere gode muligheder i kampen om en play-off plads.

Blokhus FC holder dermed trit med toppen, og rykker faktisk frem i tabellen hvor man går forbi Randers Freja, der hjemme tabte 0-2 til Varde. Dermed besidder man 2. pladsen i 2. division Vest med en bedre målscorer, og med 44 point efter 23 spillede kampe.