Facebook

Blokhus FC hentede sæsonens første sejr!

Blokhus_FC_080.jpg
28-08-2011

(Foto: Peter Tranberg udlignede med en perle mod Skive)

 

Blokhus FC   -   Skive IK   2-1  (0-1)

0-1 Mikkel Jespersen  44. min

1-1 Peter Tranberg  75. min

2-1 Jeppe Østenkær  78. min

Udvisninger: Jesper Nielsen, Skive IK,  88. min

 

Tilskueretal: 460

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: Simon Enevoldsen

Forsvar: Jan Rasmussen, Jonas Westmark, Andreas Damgaard, Simon Rosenqvist

Midtbane: Casper Røjkjær, Peter Tranberg, Rasmus Østenkær, Jeppe Østenkær

Angreb: Ziad Nassar, Christoffer Hansen

 

På bænken: Christoffer Bang Christensen, Marc Pedersen, Malthe Nygaard, Mads Severinsen, Micky Malling Jensen.

 

Af Torben Pedersen

Blokhus FCs cheftræner Søren Kusk lignede en mand der i den grad troede på en sejr imod Skive IK, og det samme fortalte han også sponsorerne før dagens kamp på Jetsmark Stadion.

 - Jeg har en rigtig god følelse, jeg tror virkelig på det i dag, sagde cheftræneren ved VIP-arrangementet før kampen.

Det er ikke mange modstandere Blokhus FC møder denne sæon, hvor man kan sige, at dem er vi på linie med. Men tilfældet er bare sådan, at sådanne klubber ikke findes i denne sæson. Skive IK er måske i nogles øjne en mindre klub, men alligevel så meget foran Blokhus FC, og skibonitterne imponerede alt og alle i forrige sæson, ved at slutte med helt fremme som nummer 4.

 

Hård vind gjorde betingelserne svære

 

Opgøret havde fået hjælp fra oven, hvad angår vejret ihvertfald. Det blæste kraftigt på Jetsmark Stadion, på langs med banen, og det kom Skive til gode i 1. halvleg. Men det er ikke altid en fordel med sådan en vind, og den var heller ikke afgørende for mange af Skive IKs aktioner.

Skive havde nogle nærgående muligheder før pausen, blandt andet ved et skud på stolpen, der efterfølgende var tæt på at passerer stregen, imellem 4-5 spillere i en klump, der prøvede at rage bolden til sig. Simon Enevoldsen greb dog ind til sidst, og fik tilkendt en frispark.

Blokhus FCs bedste mulighed før pausen, skulle måske også have været bedre udnyttet, da Jeppe Østenkær fik chancen alene igennem med Jonas Jensen i gæsternes mål. Vinkelen var dog en anelse skarp, og selvom Jeppe Østenkærs afslutning med venstrebenet var ok, så var Jonas Jensens redning det samme, med en lynhurtig refleks ved jorden. Keeperen har Skive netop hentet i FC Fyn, og var i sidste sæson, iblandt de 4-5 bedste målmænd i 1. Division.

Gentagende fejltagelser hos hjemmeholdet endte med at koste dyrt før pausen, da Mikkel Jespersen bragte Skive IK i front. Det var også stillingen ved pausen.

 

Spillet bedre efter pausen

 

Blokhus FC formåede at udnytte vinden bedre end Skive gjorde før pausen, men det var dog ikke det der afgjorde kampen til sidst. Søren Kusk prøvede flere ting af undervejs, men det virkede aldrig helt optimalt, omend Blokhus FC kom tættere og nemmere til chancerne.

Skive IK var dog meget tæt på i flere omgange, og Simon Enevoldsen der stod en pragtkamp, blev også efterfølgende helt fortjent kåret til kampens bedste spiller. Han holdte Blokhus FC inde i opgøret med flere store redninger.

Vi skulle helt hen til kampens 75. minut, før målhornet kunne brøle på Jetsmark Stadion. Et angreb lige efter bogen, endte i brystkassen på Christoffer Hansen, der lagde bolden for fødderne af Peter Tranberg på kanten af feltet. Herfra kunne anføreren kanonerer Blokhus FC på 1-1 helt op i den nærmeste krog, langt udenfor Jonas Jensens rækkevidde.

Det var som om det satte skub i hele stadion, og Skive IK blev vækket fra den søvn de faldet i. Men før de for alvor fik rettet ryggen, var Blokhus FC påny farlige. Jan Rasmussen kom i et af sine mange ryk op af højrekanten, og serverede bolden for Jeppe Østenkær, der satte en tyk streg under sin kandidatur til en af profilerne denne sæson i 1. Division.

2-1 til "Den Blå Bølge" der havde taget Skive IK med storm, i bogstaveligste forstand. Gæsterne kunne ikke modstå bølgen, der også kunne have øget til 3-1 med slutningen. Skives desperate forsøg på dødbolde, blev bremset i den stive modvind, hvor gæsterne havde ualmindeligt svært ved at få bolden sparket i feltet.

Kampens dommer Jørgen Daugbjerg Nielsen fløjtede for sidste gang efter 4 tillægsminutter, og så kunne jublen bryde løs på stadion. Det var nu en kendsgerning at, Blokhus FC havde hentet klubbens første sejr nogensinde, i landets næstbedste fodboldrække.

Stort tillykke til drengene med sejren - Nu hedder det AGF på torsdag!