Facebook

Blokhus FC kom godt fra land med 1 point mod AB

Christoffer_Hansen_med_bold.jpg
14-08-2011

(Foto: Christoffer Hansen nettede i sin debut for Blokhus FC)

 

Blokhus FC   -   AB   2-2  (1-1)

0-1 Lukas Lerager  1. min

1-1 Christoffer Hansen  18. min

1-2 Jonathan Nielsen  64. min

1-2 Simon Rosenqvist  87. min (Brændt straffespark)

2-2 Jeppe Østenkær  91. min

 

Tilskuere: 612

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: Simon Enevoldsen

Forsvar: Jan Rasmussen, Marc Pedersen, Andreas Damgaard, Simon Rosenqvist

Midtbane: Jeppe Østenkær, Mads Severinsen (Ind: Micky Malling), Peter Tranberg (Ind: Søren Reese), Rasmus Østenkær, Ziad Nassar (Ind: Casper Røjkjær)

Angreb: Christoffer Hansen

 

På bænken: Andreas Larsen, Jonas Westmark, Kristian Glyø, Søren Reese, Tobias Sand, Casper Røjkjær, Micky Malling.

 

Af Torben Pedersen

Blokhus FC indledte sin togt i 1. Division, ved at spille 2-2 imod AB, i en særdeles underholdende kamp på Jetsmark Stadion i Pandrup. Gæsterne chokstartede ellers ved at bringe sig foran 1-0 allerede efter halvandet minut, da Lukas Lerager kom højst på et skarpt slået frispark, og dermed bragte akademikerne i front. U-19 landsholdspilleren kom højst af alle, i en klump med 12-14 spillere tæt under mål.

Her frygtede man allerede at det ville sætte tankerne igang hos hjemmeholdet, og minde om sidste testkamp i Fredericia, hvor holdet blev ydmyget med hele 7-1. Men sådan skulle det langt fra gå idag.

Blokhus FC stillede med de 3 debuttanter, Marc Pedersen, Christoffer Hansen og Rasmus Østenkær i startopstillingen. Og alle 3 kom okay ud fra deres debut. Marc Pedersen spillede en uvant plads i centerforsvaret som var hårdt skadesramt, Rasmus Østenkær udfyldte den centrale midtbane med et sandt arbejdsraseri, og sidst men ikke mindst spillede Christoffer Hansen en flot kamp helt i front, pånær hans gigantiske afbrænder i midten af 2. halvleg, hvor det halve stadion allerede jublede på forhånd. Angriberens hovedstød gik dog forbi målstolpen.

Derimod var det samme Christoffer Hansen, eller også kaldet: "Buffi" blandt holdkammeraterne, der fik udlignet ABs føring i det 18. spilleminut. Et super angreb startet fra egen banehalvdel, ender hos Ziad Nassar midt på banen, der sender Jeppe Østenkær afsted med en fremragende aflevering. Det kommer der et indlæg fra højresiden ud af, og her kommer den 196 cm og 95 kg tunge angriber forrest, og får skovlet bolden i kassen til 1-1, som holder til pausen.

 

AB skifter i pausen, og det ændre på kampen

 

ABs cheftræner Kasper Kurland foretog i pausen en udskiftning, hvor den offensive Benjamin Lee, blev erstatet af Jonathan Nielsen. Og den indskiftning viste sig som en god idé, da det var samme Jonathan Nielsen der kunne bringe AB i front påny efter 64 minutter.

Situationen hvor angriberen blev sendt afsted med en lang bold, blev dog hæftigt diskuteret efter kampen, og både folk fra AB og Blokhus FC, samt tilskuerer på stadion, var ikke i tvivl, om at der på målet var stor offside, der ikke blev vinket for.

Blokhus FC gav i midten af halvlegen debut til Casper Røjkjær der nåede at træne med holdet lørdag morgen, og det unge midtbanetalent der er hentet i Silkeborg, kom ind og gjorde en god indsats med sikkert spil. Og i viste aktioner kunne man se, at der er noget at arbejde videre med.

Da der manglede 3 minutter blev Jeppe Østenkær stukket i dybden, og det lykkedes at komme næsten fri med keeperen. Men inden Jeppe Østenkær nåede at få afsluttet, blev han hægtet bagfra, og tilkendt et korrekt straffespark.

Men Blokhus FC havde på det tidspunkt udskiftet den normale skytte, anfører Peter Tranberg, og derfor blev Simon Rosenqvist valgt til at eksekverer. Målmanden valgte dog den rigtige side, og snuppede straffesparket, og det hed derfor fortsat 1-2 på måltavlen.

Og netop ABs keeper fortjener rosende ord med på vejen for sin kamp i eftermiddag, 19-årige Jakob Haugaard leverer simpelthen en fremragende indsats, som han krydrede med at nappe Rosenqvists straffespark.

Det holdte til stadion-uret rundede det 91. minut, for her blev Jeppe Østenkær igen sendt afsted i dybden. Denne gang fik gæsterne ikke stoppet 100-kamps jubilaren, der bankede bolden i kassen ved den nærmeste stolpe til 2-2, til stor jubel på stadion, der havde 612 tilskuere på lægterne denne søndag, som ender med at Blokhus FC starter deres 1. Divisions-eventyr med 1 point, hvilket i bund og grund er et meget fair resultat, selvom hjemmeholdet var lidt skuffede efterfølgende, da de følte de havde chancerne, og ikke mindst straffesparket til sidst, til at stjæle sejren fra københavnerne.

Blokhus FC skal i næste weekend en tur til Sjælland, hvor FC Roskilde tager imod.