Facebook

Blokhus FC sejrede efter flot kamp

Jeppe 4.jpg
09-04-2009

 

Blokhus FC  -  AaB II   2-1 (2-1)

0-1 Emil Haucke  1. min

1-1 Jeppe Østenkær  2. min

2-1 Peter Tranberg  26. min (str.)

Tilskuertal: 506

 

Af Torben Pedersen 

Blokhus FC spillede for øjnene af godt 500 tilskuere en rigtig dominerende kamp, og især Peter Gravesen og specielt Jeppe Østenkær spillede fremragende....

(Foto: Jeppe Østenkær Man of the match)

Østenkær der blev ramt hårdt i hovedet under kampen, er efterfølgende kørt på hospitalet, da han ikke kunne huske noget fra kampen...

Solskin, godt vejr og masser af mennesker skabte en god stemning på Jetsmark Stadion mod AaB, hvor også fangruppen Blokhus FC Support gjorde sit for at støtte spillerne, mens dagens kampsponsor hop & rul havde opstillet en gigantisk hoppeborg til børnenes store fornøjelse.

Men på banen var der knap så meget fred og idyl som uden for stregerne, for kampens start blev en hektisk en af slagsen, hvor der blev scoret 2 mål på under 100 sekunder. 

Gæsterne fra AaB chokerede hele stadion da de i første minut kom foran 1-0 efter ukoncentreret forsvarsspil uden kommunikation. Emil Haucke var manden der bragte Aalborgenserne i front, og man frygtede at Blokhus FC ville få dejavu fra kampen mod FC Fyn.

Men istedet kom den blå bølge bulrende sekunderne efter, da Christian Overby kom fri på venstrekanten og slog et godt indlæg til bagerste stolpe, hvor Jeppe Østenkær dukkede op og udligende til 1-1. På dette tidspunkt havde dommerens ur knapt rundet halvandet minut, og hvilken start på en fodboldkamp.

Kaostisk og hektisk kunne de første 10-15 minutter passende betegnes som, og som spillet begyndte at tage form, begyndte Blokhus FC ligeledes at sætte sig på kampen, mens gæsterne levede på kontrastød med Ronnie Schwartz og Henrik Dalsgaard som farligste spillere. Trods kontrastøddene kom AaB alligevel kun frem til mindre chancer, og de bagerste fire hos "De Isblå" stod rigtig godt, og Peter Gravesen sprudlede på venstrekanten, hvor vejlenseren kom med flere gange. Det var Peter Gravesens hjemmebane-debut og måske var det medvirkende til de ekstra kræfter hos venstrebacken.

Efter 18 minutter fik Blokhus FC tilkendt et noget billigt frispark fra ca. 20 meters afstand, og anfører Peter Tranberg sparkede det direkte frispark på overliggeren uden Simon Sloth i målet havde haft nogen chance, hvis den havde haft retning mod netmaskerne. En lille advarsel til AaB om at Blokhus FC overhovedet ikke var færdige endnu.

Quincy Antipas spillede ikke en af sine bedste kampe, og var meget usynlig i forhold til hvad han plejer. Men han havde i sekvenser nogle gode indgreb, og det var tydeligt at AaB forsvaret havde stor respekt for ham. AaBs centrale akse bestod af Thomas Gaardsøe og Steve Olfers hvilket må siges at være okay til 2. division, og de to spillere styrede med hård og sikkert hånd den bagerste kæde.

Thomas Gaardsøe havde dog en svipser af de størrer, da den tidligere Premier League spiller i en situation med Malthe Guldager væltede feltet og bremsede bolden med hånden. Dommeren var ikke i tvivl, og der blev peget på straffesparkspletten, hvilket der ikke kunne diskuteres noget ved.

Det var altså Malthe Guldager der havde taget hele vejen fra eget forsvar, og driblet sig vej igennem 4-5 AaB spillere, inden han rundede Thomas Gaardsøe som sidste mand.  

Peter Tranberg var manden der skulle eksekverer, og han var sikkerheden selv og sparkede modsat i målet i forhold til AaB-keeper Simon Sloth. 2-1 til Blokhus FC efter 26 minutter, og der var for alvor lagt op til målfest på Jetsmark Stadion der var dækket af hvid og blå røg samt masser af konfetti fra fangruppen. 

Fest og farver og et hjemmehold der sikkert ved pausen styrede tingene, til stor tilfredshed for menneske-mængden på Stadion. Under pausen overhørte undertegnede en kommentar fra en tilskuere som sagde: "De spiller lidt ligesom Barcelona gjorde i aftes". Rosende ord må man da sige, men måske også lidt for rosenrødt.

Anden halvleg startede igen med stor dominans fra Blokhus FC, og gennem de sidste 45 minutter blev der skabt adskillige chancer. AaB havde også deres muligheder men blev aldrig rigtigt farlige som ellers kendetegner AaB holdets tidligere kampe i divisionen.

Quincy Antipas havde som bekendt en mindre god dag, hvilket også blev understreget da han fik en dum advarsel for at sparke på mål, efter dommeren havde fløjtet. Advarslen betyder nu at zimbabwianeren ikke er med mandag 2. påskedag ude mod AGF.

De sidste 10 minutter af kampen blev lettere nervøse, da de fleste frygtede at AaB ville få en ufortjent udligning og stjæle det ene point. Men lad os nævne med sikkerhed, at det var langt tættere på 3-1 og 4-1 end det var på 2-2.

En rigtig flot kamp af Blokhus FC og 3 fuldt fortjente point på kontoen. De øvrige konkurrenter sejrede alle ligesom BFC og spænding er helt indtakt i toppen af tabellen. 

Allerede mandag kl.13.00 er der kamp igen, når Blokhus FC er på besøg i Århus hos AGF. Der er arrangeret bus dertil igennem Blokhus FC Support, og tilmelding kan ske for blot 100,- kr inkl. éntre til kampen hos fangruppen. (Se mere under fanzonen på forsiden)