Facebook

Blokhus FC slog Lindholm 2-0

BFC - Lindholm.jpg
24-07-2010

(Foto: Jetsmark Stadion ligner efterhånden sig selv, efter en god sommerpause)

 

Blokhus FC   -   Lindholm IF   1-0  (1-0)

1-0 Nickolaj Thomsen   6. min

2-0 Andreas Damgaard  77. min

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: Simon Enevoldsen

Forsvar: Michael Jacobsen, Jonas Westmark, Andreas Damgaard, Kasper Stiller

Midtbane: Jeppe Østenkær, Malthe Nygaard, Peter Tranberg, Christian Overby

Angreb: Micky Malling Jensen, Nickolaj Thomsen

 

På bænken: Nicholai Benzon, Mark Larsen, Nick Svendsen, Søren Reese, Kasper Knudsen, Søren Vangsted, Muhammed Akinci

 

Af Torben Pedersen

Små 6 minutter var alt hvad Blokhus FC skulle bruge mod Lindholm, til at komme foran i deres indbyrdes træningskamp på Jetsmark Stadion lørdag formiddag. Det var Peter Tranberg der afsluttede på mål, og Nickolaj Thomsen der tæt under mål rettede bolden af, og sikrede sin første scoring. Angriberen spillede 45 minutter efter at have siddet ude med en skade i opstarten.

Lindholm fik dog ret hurtigt rystet scoringen af sig igen, og havde inden der var spillet et kvarter, to kæmpe chancer for at udligne. Først sparkede den tidligere Blokhus-angriber Martin Vixø forbi mål i fri position, og kort efter blev en helt blank Lindholm-spiller spillet fri til en 100 % chance. Men en klasseredning af Simon Enevoldsen reddede Blokhus FC i situationen.

Simon Enevoldsen, lillebror til landsholdets Thomas Enevoldsen, stod en flot kamp i målet for BFC som han var på prøve hos. Det er ikke nogen hemmelighed at Søren Kusk gerne vil have tilføjet endnu en keeper i truppen, efter at Brian Ulstrup er rejst, og at den nuværende 1. keeper René Bech sidder ude med lyskeproblemer, som ingen ved hvor længe tager at komme over.

Men Simon Enevoldsen der indtil nu har spillet på AaB´s U-19 Liga, og ligeledes også været med som reserve for Superligaholdet, imponerede mod Lindholm, og anbefalede dermed sig selv til Søren Kusk.

Nygaard afslutter

På prøve til opgøret var ligeldes den unge Michael Jacobsen fra Thisted, der har trænet med holdet den seneste uges tid. Han har før spillet på Thisteds U-21 hold, og højrebacken har gjort et godt indtryk. Ikke mindst også mod Lindholm, hvor han viste flere gode ting.

En af de spillere som Søren Kusk roser er Malthe Nygaard der netop er hentet i FC Hjørring, og han har også vist at han kan blive en stor gevinst for holdet, hvis han holder sig skadesfri. Hans første minutter mod Lindholm hvor han gav gæsterne en stor mulighed, vil han sikkert gerne glemme hurtigst muligt igen, men han spillede sig op i kampen, og gav eksempler på sin afslutnings-lyst som billedet også antyder. Han var en af de få lyspunkter mod Skive forleden, og kan som sagt for stor betydning i den kommende sæson.

Lindholm spillede hurtigt angrebsfodbold og fulgte ganske godt med i opgøret, og det var kun i perioder det lykkedes Blokhus FC at presse gæsterne ordentligt. Men når det lykkedes vaklede de rød-klædte gæster også en del, men udnyttelsen manglede i dagens kamp for begge mandskaber. Det var på mange måder en chancerig kamp, hvor man stadig kunne se det er tidligt på sæsonen.

Kampen bød også på et broderopgør, idet Mark Larsen kom på banen i pausen for hjemmeholdet. På Lindholms mandskab figurerede storebror Brian, som tidligere har været en del af Blokhus FC. Unge Mark Larsen spillede på den centrale midtbane, og det var også med flere plusser i karakterbogen.

Generelt udnyttede Søren Kusk chancen for at se de unge i aktion, og samtlige på bænken kom i kamp mod Lindholm, så holdet mest af alt mindede om ynglingeholdet mod slutningen. Mark Larsen, Nick Svendsen, Søren Reese, Kasper Knudsen og Søren Vangsted som alle er mellem 16 og 19 år var således samtidig på banen, mens også Muhammed Akinci og Nicholai Benzon kom på banen for hjemmeholdet.

Og netop de mange udskiftninger brød rytmen i spillet, og ikke mindst da Nickolaj Thomsen forlod banen i pausen, kunne man sagtens se at man spillede uden en decideret angriber på toppen, og derfor manglede det sidste, når bolden nærmede sig kanten af feltet. Alligevel lykkedes det dog at tilspille sig chancer og dødbolde, og der er Andreas Damgaard et farligt våben. Han lukkede ligeledes opgøret efter 77 minutter med et hovedstød i det lange hjørne, i en bue over målmand Henrik Kraglund, som ligeledes har en fortid i Jetsmark/Blokhus FC.

Det var på mange måder en meget lige kamp, men Blokhus FC formåede at udnyttede flest chancer og vandt derfor også fortjent 2-0. Der bliver iøvrigt gensyn med Lindholm allerede i 3. spillerunde af 2. Division Vest, når Blokhus FC gæster nyoprykkerne en fredag aften.

Næste opgør der venter Søren Kusk og drengene, er på tirsdag kl.18.30 hvor holdet er i Randers. Den kamp skulle oprindeligt været spillet i Jetsmark om mandagen, men blev flyttet fordi Randers FC er valgt ud til at skulle spille Mandags-kamp i Superligaen.