Facebook

Blokhus FC videre til 2. runde i pokalen

NUBI - Blokhus FC 2.jpg
11-08-2009

 

NUBI   -   Blokhus FC   1-2  (0-1)

0-1 Jeppe Østenkær  18. min

1-1 NUBI (str.)

1-2 Christian Overby  86. min

 

Blokhus FC´s startopstilling:

Målmand: René Bech

Forsvar: Daniel Seehausen, Andreas Damgaard, Malthe Guldager, Christian Overby

Midtbane: Jeppe Østenkær, Brian Larsen (: Ind: Torben Andersen), Lars Mynderup, Floyd Franks (: Ind Simon Rosenqvist)

Angreb: Nickolaj Thomsen, Kim Jensen (: Ind Søren Vangsted).

 

På bænken: Torben Andersen, Simon Rosenqvist, Søren Vangsted.

 

Af Torben Pedersen

Alle pokalkampe er svære, og det fik man endnu et rigtig godt eksempel på i kampen mellem Serie 2 holdet NUBI og Blokhus FC.

Stor-sejr og alt andet var pakket væk ved kampstart, for Henrik Larsen vidste at der stadig skulle arbejdes, for at komme videre i turneringen.

Det var ikke en undervurdering af modstanderen der fik træneren til at satse på yngre og uprøvede kræfter mod NUBI, men muligheden for at se nogle spillere få 90 minutter. Den mission lykkedes i fraværet af navne som: Anfører Peter Tranberg, Brian Ulstrup og Quincy Antipas, mens Torben Andersen og Simon Rosenqvist tog plads på bænken, sammen med den mulige debutant Søren Vangsted.

Kampen startede med pres på NUBI målet, og efter de første 15 minutter havde begge mandskaber haft deres muligheder.

Kampen var netop 18 minutter gammel, da Jeppe Østenkær fanger bolden i feltet imellem venner og fjender, og sikkert bringer Blokhus FC på 1-0.

Det fik dog på ingen måder NUBI til at tabe modet, der forsatte deres hårde arbejde mod et mandskab der trods alt var en del klasser bedre. NUBI kunne have scoret i første halvleg, men godt målmandsspil af René Bech gjorde, at stillingen var 1-0 til favoritterne ved pausen.

2. halvleg startede som 1. halvleg endte, nemlig med et hav af fejlafleveringer, og dumme boldtab. Hjemmeholdet kæmpede hårdt for sagen, men som halvlegen skred frem kunne trætheden hos hjemmeholdet spores.

Alligevel får NUBI chancen over dem alle 18 minutter før tid, da dommeren tilkender et særdeles tyndt straffespark til hjemmeholdet.

NUBI udnyttede muligheden og ulignede til 1-1, hvilket virkeligt satte skub i Blokhus FC, der ikke havde nogen planer om en masse ekstra spilletid.

De efterfølgende minutter har Nickolaj Thomsen tre store målchancer, blandt andet to fra det lille felt. Dem brænder Hr. Thomsen normalt aldrig, men det var pokal-fodbold når det var værst. Malthe Guldager formåede i perioden ligeledes at brænde et frit hovedstød fra 1-2 meters afstand, og NUBI målet var under hårdt pres.

Forløsningen kom efter 86 minutter med stor hjælp fra NUBI-keeperen, der fuldstændig fejlbedømmer et frispark fra Christian Overby fra 45 meters afstand, der får lov at "sejle" i kassen ved den bagerste stolpe, og dermed 2-1 til favoritterne.

Kursen blev holdt resten af vejen, og Blokhus FC fik fortjent kæmpet sig videre i pokalturneringen, selvom det holdt hårdt i en periode.