Facebook

Blokhus FC strålede mod Ikast

Damgaard mål.jpg
29-05-2010

(Foto: Andreas "Air Force One" Damgaard kom igen på tavlen for Blokhus FC)

 

Blokhus FC   -   Ikast fS   5-1  (3-0)

1-0 Olcay Senoglu  4. min

2-0 Andreas Damgaard  8. min

3-0 Peter Tranberg  29. min

4-0 Muhammed Akinci  50. min

5-0 Olcay Senoglu  60. min

5-1 Martin Jungbloot  62. min

 

Blokhus FC´s startopstilling:

Målmand: René Bech

Forsvar: Lars Mynderup, Andreas Damgaard, Kasper Stiller, Christian Overby

Midtbane: Micky Malling Jensen, Simon Rosenqvist, Peter Tranberg, Jeppe Østenkær

Angreb: Muhammed Akinci, Olcay Senoglu

 

På bænken: Brian Ulstrup, Daniel Seehausen, Søren Reese, Alex Ndugga, Nickolaj Thomsen

 

Af Torben Pedersen

Som optakt til lørdagens hjemmekamp mod Ikast havde truppen givet hinanden håndslag på, at man ville slutte ordentligt af denne sæson, så man ikke efterfølgende ville huske den som noget negativt.

Men hvad detaljer det indbar skal undertegnede ikke gøre sig klog på, men da spillerne kom ud til kampen til tonerne af deres Musik èntre lyste flere spillere dybt i øjnene. Og bedst som dommer Michael V. Jensen havde fløjtet opgøret igang, kom spillerne som skudt ud af en kanon.

Olcay Senoglu startede et "Mini-karneval" af godt spil og mål fra hjemmeholdet, der lignede nogen der spillede fuldstændigt frit og ikke følte sig presset. 1-0 efter 4 minutter af kampen.

Presset forsatte ned over Ikast holdet der ikke fik et ben til jorden. Boldene væltede frem mod det midtjydernes felt, og adskillige hjørnespark blev det også til. Og når man er i besiddelse af Andreas Damgaard, er der altid mulighed for at det bliver rigtig farligt på dødbolde. Men den recept kendte Ikast tilsyneladende ikke, og Damgaard steg til vejrs og headede bolden i kassen til 2-0, i det 8. minut.

Og før stadion-uret havde rundet 20 minutter, var der registreret 8 afslutninger fra Blokhus FC. 8 afslutninger kan der knap hives frem fra de to seneste kampe til sammen. Det fortæller alt om indstillingen og spillet mod Ikast. Det var særdeles fremragende i 1. halvleg.

3-0 stod det på tavlen før den halvetime var rundet, og Peter Tranberg stod for scoringen. Et mål det mest af alt kan sammenlignes lidt med Laudrup/Sand-målet fra VM 98´ mod Nigeria, hvor bolden blev loppet hen over forsvaret og hamret ind bag en chanceløs keeper.

Nogle meget passende ord fra ugens løb i medierne, kom også fra anfører Peter Tranberg:

 - Nu skal der andre boller på suppen, sagde anføren efter kampen i Hjørring. Og andre boller kom der ihvertfald på mod Ikast, som var havnet midt i helvedes køkken på Jetsmark Stadion lørdag eftermiddag.

Kritikken på det seneste afspejlede sig også på tilskueretallet mod Ikast. Blot 144 vidner troppede op på stadion, og det er absolut ikke det spillerne fortjener. Og for dem der vendte ryggen til, og blev væk, og blev til medløbs-tilskuere som kun dukker op når det hele blomstre eller Brøndby er på besøg, kunne jo passende spørge sig selv om de kan være det bekendt?. Rigtige fodboldfans og støtter på stadion, kommer uanset vejr og vind, og uanset om det går godt eller skidt. I dette game må man tage det sure med det søde.

Spillerne modbeviste ihvertfald mod Ikast alt den megen negative snak om manglende chancer, og er udemærket klar over at resultaterne har manglet. Men fight og indstilling kan der ikke pilles ved efter kampen mod Ikast, som blev lukket relativt hurtigt i 2. halvleg, hvor først Muhammed Akinci kom på tavlen til kæmpe glæde for sig selv ikke mindst, med målet til 4-0, som endda blev headet i kassen af offensiv-spilleren.

5-0 målet af Olcay Senoglu var af høj høj klasse. Og bolden bliver spillet til Peter Tranberg i dybden, som kan løbe frit ned mod målmanden. Men bedst som målmand og en halsende forsvar låser sig fast på Tranbergs mulige afslutning, spiller anføren istedet på tværs i feltet til en helt blank Olcay Senoglu som scorer sit 9. mål i Blokhus trøjen. Et fremragende mål af Tranberg/Senoglu, og ikke mindst fantastisk overblik af Peter Tranberg.

Umiddelbart efter 5-0 målet kom gæsterne dog også på tavlen, da noget lidt ærgeligt sløseri i feltet betød at Martin Jungbloot kunne udplacerer René Bech i målet, der igen viste sig fra sin bedste side, og som kun havde en eneste fejl i kampen, da et udkast ikke ramte helt præcis. Men masser af indgreb i feltet med stor autoritet og sikkerhed, og god kommunakation med forsvaret, var igen medvirkende til en rigtig fornem indsats af keeperen.

Micky Malling spillede sin hidtil bedste kamp for Blokhus FC, hvor han var toneangivende og ikke mindst fartsætter i flere af angrebene. Han havde selv en kæmpe chance i 1. halvleg som han ikke formåede at udnytte, men tilskuerne på stadion var ikke i tvivl: Han var man of the match mod Ikast, påtrods af rigtig mange gode præstationer på banen.

Blokhus FC gjorde hvad de kunne mod Ikast, og satte de unge midtjyder eftertrykkeligt til vægs med 5-1 sejren, der kunne have været fordoblet, hvis ikke samba- og karnevals-stemningen havde taget over på banen, hvor der blev plads til lidt for meget hæl og tå, og for mange afslutninger hvor der bare blev smasket igennem, uden videre tanke på boldens retning.

Blokhus FC spiller på næste søndag den 6. Juni en svær udekamp mod Randers Freja, inden man weekenden efter slutter af hjemme mod Holstebro den 12. Juni.