Facebook

Blokhus FC videre i pokalen

Aars FC - BFC Pokal.jpg
10-08-2010

(Foto: Bo Zinck vikarierede som cheftræner mod Aars FC)

 

Aars FC   -   Blokhus FC   0-2  (0-1)

0-1 Nickolaj Thomsen  22. min

0-2 Micky Malling Jensen  56. min

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: Simon Enevoldsen

Forsvar: Rasmus Christiansen, Jonas Westmark, Andreas Damgaard, Søren Reese

Midtbane: Micky Malling Jensen, Malthe Nygaard, Peter Tranberg, Conor O´Brien

Angreb: Muhammed Akinci, Nickolaj Thomsen

 

På bænken: Mark Larsen, Kasper Knudsen, Mads Severinsen, Simon Rosenqvist, Jeppe Østenkær

 

Af Torben Pedersen

Jyllandseriemandskabet kom aldrig i gear, og havde ikke viljen, luften eller vildskaben til at kunne presse Blokhus FC, der relativt enkelt kom videre til næste runde i pokalturneringen. Og vel at mærke uden nogen skader denne gang.

Assisterende træner Bo Zinck var for en dag forfremmet til cheftræner på linien, da Søren Kusk havde karantæne ovenpå sin bortvisning i weekenden. Han måtte derfor følge kampen fra tribunen, hvor han kunne se Bo Zinck styre holdet mod sejr.

Kasper Stiller, Christian Overby og Esben Sørensen sad alle over med skader fra weekenden, og på de to back-pladser var der istedet blevet plads til 17-årige Søren Reese på venstre, og Rasmus Christiansen der normalt er på midtbanen i modsatte side.

Nickolaj Thomsen bragte Blokhus FC planmæssigt foran 1-0 efter 22. minutter, efter et indlæg fra højre som Casper Zachhau i Aars-målet ikke kunne holde helt fast i. Men den tidligere Blokhus-keeper stod ellers en okay kamp, hvor betingelserne var svære for det hårdt pressede hjemmehold.

Iløbet af hele kampen konstaterede undertegnede én farlig afslutning fra hjemmeholdet, da Søren Reese tabte bolden efter et lille koncentrationsvigt. Men Simon Enevoldsen fik vist sin klasse i målet, da han vippede den ellers gode afslutning udenom mål til et hjørnespark. Hjemmeholdet kom også ved en tilfældighed frem til en mulighed tæt under mål, da en ellers enkel offside-fælde kiksede. Men skarphed og koldblodighed manglede for hjemmeholdet.

Ved pausen kunne man have svært ved at forestille sig, hvad Bo Zinck ville ændre eller rette, for pres kom Blokhus FC aldrig under i kampen, som uden på nogen måder at tilsidesætte Aars var lidt af en walk-over. Men forskellen skulle jo også være der konstaterede flere af de trætte Aars-spillere efter kampen.

11. minutter efter pausen udbyggede en af de bedste hos Blokhus FC Micky Malling Jensen føringen til 2-0, da han på fornemvis blev spillet helt alene med keeper Casper Zachhau. Muhammed Akinci var kreatør bag den smukke loppede aflevering hen over et stumpt forsvar, der først anede faren, da bolden var sikkert sparket i kassen.

Derfra og mod slutningen gik tingene for alvor på stand-by, og tempoet der ikke i forvejen var særligt højt dalede gevaldigt. Det åbnede op for flere tekniske detaljer, hvor det også blev til lidt for meget hæl og tå, og manglende konsekvens i feltet.

Det var kun ren utur der gjorde at Nickolaj Thomsen ikke scorede sit andet mål, da han fra 1,5 meter sparkede forbi bolden, efter en helt fantastisk aktion af den amerikanske debutant Conor O´Brien, der tørrede en Aars-spiller fuldstændig stort set på baglinien. Conor O´Brien viste generelt gode kvaliterne kampen igennem, selvom et par småfejl sneg sig ind. Men hans målinstinkt fejler ikke noget, og når han ser målet skyder han. Han er meget teknisk og målrettet, samtidig med hans overblik virker rigtig fornuftigt. Spændende bliver det at følge holdets nye 21-årige offetsive trumfkort.

Micky Mallling var kampen igennem godt kørende med mange gode idéer i sit spil, og udfordringer på kanten. Han virkede meget oplagt, hvilket man sommetider kan se ikke er tilfældet, når netop divisionsspillere møder lavere rangeret hold. Men netop den fornemmelse stod man slet ikke med i dag, og sejren på 2-0 kan også kun siges at være 2-3 mål for lidt, på trods af indstilling var helt i top.

Næste opgave venter på lørdag til sæsonens første møde med hjemmepublikummet, når B 1908 fra Amager tager den lange vej til Nordjylland. Det bliver på alle måder en spændende kamp, hvor mange nye ansigter i truppen sikkert gerne vil vise sig frem på hjemmebane, og efterlade et godt indtryk. Kampstart er som sædvanlig tid kl.15.00