Facebook

Blokhus FC vil styrke sit fundament

BFC_Nyhedslogo.jpg
27-02-2013

Blokhus FC, der med en tilhørende ungdoms- og talentafdeling, er en eliteoverbygning på moderklubben Jetsmark Idrætsforening, ønsker at styrke sit fremtidige fundament, og med dette som motivation blev det på klubbens generalforsamling tirsdag d. 26. februar enstemmigt vedtaget at der gennemføres et navneskifte fra ”Blokhus FC” til ”Jammerbugt FC”.

Ambition om at blive hele kommunens divisionshold

Bag dette initiativ ligger en ambition om at blive hele kommunens hold. En ambition som handler om at sikre og videreudvikle elitefodbolden i Jammerbugt Kommune.

- Vi har en ambition om at være hele kommunens divisionshold og for at understrege denne ambition kommer et navneskifte helt naturligt også på tale, forklarer Blokhus FC direktør Erik Just, som ønsker at et bredere fællesskab får et ejerskabsforhold til Jammerbugtens fodboldflagskib i fremtiden.

- Det handler ikke blot om et navneskifte, men også om at samle vores område og løfte i flok. At drive en elitefodboldklub i et område som vores kræver store ressourcer på mange områder, og skal vi fortsat kunne fastholde og videreudvikle vores koncept, hvilket vi har et stærkt ønske om, kræver det ganske enkelt nogle bredere skuldrer til at bære, understreger Erik Just, som i nærmeste fremtid fortsætter processen mod at blive hele kommunens hold ved blandt andet at indlede en dialog om samarbejde med samtlige øvrige fodboldklubber i Jammerbugt Kommune.

- Vi ønsker et meget tættere samarbejde med kommunens øvrige fodboldklubber. Et samarbejde med fokus på ungdom og talentudvikling, og som på sigt ikke blot skal komme det fremtidige Jammerbugt FC til gode, men som skal være til fælles gavn for fodboldsporten i hele Jammerbugt Kommune, fremhæver Erik Just og slår fast; - At være hele kommunens hold forpligter og derfor skal vi også gå forrest og spørge hvad vi kan gøre for klubberne i kommunen.

Umiddelbar opbakning fra kommune og erhvervsliv

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, hilser udspillet fra Blokhus FC velkommen.

- Det vil være med til at løfte kommunen og være et godt ansigt udadtil. Jammerbugt FC er en god ambassadør for Jammerbugt Kommune og dermed en god platform for markedsføring af hele vores dejlige Kommune, fastslår borgmesteren, der samtidig opfordrer omegnsklubberne til at gå ind i et tæt samarbejde med et åbent og positivt sind.

- I et område som vores må vi løfte i flok for at kunne være med, hvor det er sjovt. Derfor fortjener udspillet fra Blokhus FC massiv opbakning fra såvel kommune som erhvervsliv, siger borgmesteren, og bakkes op ad Brian Bertelsen, formand for Erhvervsforeningen i Jammerbugt Kommune, som er helt på linje med borgmesteren.

- Et frugtbart og tæt samarbejde mellem erhvervsvirksomhederne og elitefodbolden i kommunen er af afgørende betydning for begge parter, fastslår han, og fortsætter; - Vi kan give hinanden meget. Sponsorkronerne er en fantastisk god investering i markedsføring for virksomhederne. På den måde kommer vi jo rundt i store dele af landet med vores navn og omtales jævnligt i pressen. Jammerbugten kommer på landkortet via vores nationalsport.

Brian Bertelsen håber og tror derfor på erhvervslivets massive opbakning til projektet. - Vi har en fælles interesse i at bevare og videreudvikle det fantastiske koncept, der nu i en årrække har sikret os et divisionshold. Det bør vi stå sammen om at sikre også i fremtiden, slutter han.

I Blokhus FC håber man med dette initiativ at kunne skaffe de nødvendige kræfter til, at opgaven med at drive elitefodbold med tilhørende ungdoms- og talentudvikling fremover kan løftes i et bredere fællesskab.

- En status som hele kommunens fodboldhold og dermed udvidelse af netværket vil åbne nye muligheder både for samarbejdspartnere og for udvikling og fastholdelse af elitefodbold. Med andre ord sætter vi fokus på fremtiden, fordi vi ikke vil være fortid – det er kort sagt blevet tid til nye tider, slutter Blokhus FC direktør Erik Just.