Facebook

Brabrand skød top 4 håb i sænk

DSC_0017.JPG
Der var trængsel ved Jammerbugt FC målet på Brabrands dødbolde.
23-10-2016

Af Thomas Jansen

Der var desværre ikke meget at glæde sig over lørdag eftermiddag på Sparekassen Vendsyssel Arena. Vejret var koldt og vådt, mens gæster fra Brabrand bankede det sidste håb og oprykningsspil ud af de blåblusede Jammerbugt spillere.

3-0 i gæsternes favør lød slutresultatet. Det startede ellers fornuftigt for Jammerbut FC i den svære kamp mod rækkens tophold. Efter kun fem minutter sendte Nicklas Sørensen flot Michael Nielsen igennem Brabrand defensiven, men den efterfølgende afslutning sneg sig lige forbi mål.

Det skulle vise sig at blive Jammerbugt FC’s største chance i kampen. Det var nu heller ikke fordi gæsterne skabte de store muligheder. Spillet bølgede lidt frem og tilbage mellem de to felter, og først efter et kvarters spil truede Brabrand Hovalt i Jammerbugt FC.

Det var på et nærgående frispark, og dødbolde var i det hele taget gæsternes farligste våben. Midtvejs gennem de første 45 minutter kom gæsterne dog også tæt på fra åben spil. Et hårdt indlæg tæt under mål blev dirigeret videre mod tætmaskerne og kun en formidabel refleksredning fra Daniel Hovalt, sørgede for det fortsat stod 0-0.

Desværre gik det galt lige før pausen. Inden da havde gæsterne også ramt stolpen, så selvom Jammerbugt FC var udmærket med i kampen, var det begyndt at trække op til en Brabrand scoring. Den kom kort før pausefløjtet. Jammerbugt forsvaret mistimede et indgreb og det åbnede op for en målchance. Den blev udnyttet og så stod til 0-1.

Ved starten af anden halvleg var håbet og troen dog intakt. Men der skulle kun gå ni minutter. Et gult blev vekslet til rødt for Jammerbugt FC’s Mads Larsen, og så var der deja-vu til sidste weekend hjemme mod Odder.

Med en mand i undertal og bagude 0-1 til rækkens ubesejrede tophold, var vejen til den nødvendige sejr uendeligt lang. Det blev da også til 0-2 og 0-3 til Brabrand inden det var slut, og så var den top fire definitivt udenfor rækkevidde.

- Det v ar en svær kamp og det var et fortjent nederlag, lød det kort og godt fra en skuffet Jammerbugt FC chef efter kampen.

- Vi har en træls evne til at gøre tingene sure for os selv. Jeg synes egentlig vi starter ok og havde også en friløber tidligt i kampen. Jeg mener vores 1. halvleg var fin. Vi kæmper for hinanden og det vi havde lovet hinanden før kampen, holdte vi. Det var i orden, forklarer Martin Pedersen videre og fortsætter;

- Efter pausen får vi endnu engang en udvisning og det punkterer kampen. Bagud med en og nede med en mand, handelede det nærmest mest om overlevelse.

Målet var ved sæsonstarten top 4. Jo, en stor udfordring for et på mange områder ungt og uprøvet divisionshold. Men også et mål, der trods alt var realistisk. Derfor er skuffelsen også til at få øje på, men samtidig er der fokus på at se fremad og fortætte med at udvikle holdet.

- En top 4 placering ville have været flot hvis det var lykkedes. Det gjorde det ikke. Men vi har haft chancen og vi må bare erkende at vi hverken har været gode nok eller kloge nok. Vi kunne have fået fjerdepladsen, men forhåbentlig lærer vi af  det dette fremadrettet. Vores unge spillere har fået masser af spilletid og en værdifuld ballast. Det er den eneste måde at udvikle os på.

Lige nu fylder skuffelsen, men længere fremme skulle der gerne stå en flok dygtigere og mere modne fodboldspillere tilbage, klar til at tage imod nye og større udfordringer.

En af de helt store udfordringer venter allerede på onsdag. Det er dog en helt helt anden historie. Her venter et pusterum fra divisionen og en af de helt store oplevelser. Pokalfodbold og FC København på Aalborg Stadion. Det bliver en stejl læringskurve…

Jammerbugt FC – Brabrand: 0-3
45’ 0-1 Morten Gerster-Peipinen, Brabrand
54’ Rødt kort, Mads Larsen, Jammerbugt FC
64’ 0-2 Rasmus Ingemann, Brabrand
80’ 0-3 Morten Gerster-Peipinen, Brabrand