Facebook

Damgaard runder et veloverstået efterår af

Damgaard i aktion.jpg
27-11-2010

Af Thomas Jansen

Andreas Damgaard eller Air Force One, som vores hovedstødsstærke midterforsvarer er blevet døbt på lægterne, går nu sammen med resten af holdet vinterpausen i møde. Blokhusfc.dk tog en snak med Andreas om sæsonen indtil nu og tog samtidig et kig frem mod forårets udfordringer.

I har haft en flot første halvdel af sæsonen. Hvordan synes du holdet har udviklet sig i dette efterår?
Jeg synes holdet har udviklet sig i en rigtig positiv retning. Jeg tror ikke der var mange, der inden sæsonen startede, havde troet at vi ville ligge nummer 1 med det unge hold, som vi har. Jeg synes den store udvikling skal ses i den form for fodbold, som vi har praktiseret her i efteråret. Nu spiller vi en god omgang fodbold, som samtidig er meget underholdende. Det ses i hvert fald tydeligt på målscoren, og i efteråret gik vi ikke fra banen uden at score i en eneste kamp - det siger vist alt.

Du nævner selv de mange målrige opgør I har været involveret i, men det betyder også, at I kun har holdt modstanderne fra at score i to kampe – hvad siger en midterforsvarer til det?
Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med, at vi har lukket så mange mål ind, og det er da noget, som jeg utroligt gerne vil forbedre i foråret. Men så længe vi vinder kampene, så kan jeg også godt leve med at vi har lukket så mange mål ind.

Nu vi er ved målene, så bliver jeg nødt til at spørge dig hvad der er blevet af scoringerne fra Air Force One i den anden ende af banen?
Vi har scoret 39 mål, så jeg synes, de andre på holdet har været meget gode til at sørge for det. Jeg scorer jo kun de vigtige mål, så vi må se om vi får brug for sådan et i foråret…

Hvad har været det mest positive denne efterårssæson i dine øjne?
Det mest positive må siges at være, at vi ligger nummer 1 og at vi har scoret så mange mål, som vi har gjort.

Hvad skal I forbedre til foråret?
Vi fik "kun" 34 ud af 45 point her i efteråret, så der er der i hvert fald noget, der kan forbedres. Så vil jeg også gerne, som nævnt tidligere, at vi ikke lukker så mange mål ind, som vi har gjort her i efteråret.

Du og dine holdkammerater går nu en velfortjent vinterpause i møde. Hvad skal den bruges til?
Slappe af og få tankerne lidt væk fra fodbolden, så man er helt klar til foråret. Vi får jo nok også et træningsprogram, som vi skal følge, og personligt kunne jeg da godt bruge nogle ekstra kilo på kroppen, så jeg skal nok ned i et fitnesscenter. Mon ikke om at vi så skal ud og have en velfortjent øl eller to, nu når der ikke er kampe i weekenden…

Lad os slutte af med at kigge frem mod forårssæsonen. Hvad er holdets mål og hvad er dit eget personlige mål for anden halvdel af indeværende sæson?
Holdets mål er jo at udvikle sig spillemæssigt, så vi bliver endnu bedre fodboldspillere og det gælder også for mig personligt. Men vi ligger nummer 1 og det kunne jo gå hen og blive meget sjovt, hvis vi bevarer den placering. Vi spiller jo for at vinde og der er jo kun en vinder, slår Andreas Damgaard fast inden han kan gå på en velfortjent vinterpause sammen med holdkammeraterne.