Facebook

De blå måtte tage tomhændet fra Fyn

Thomsen_i_aktion.jpg
Nickolajs mål efter blot fire minutter rakte ikke til point i Svendborg.
26-04-2015

Af Thomas Jansen

Det blev en lang tur hjem fra Svendborg søndag eftermiddag for Jammerbugt FC, der endte som tabere i 3-1 kampen på Fyn.


De blå fra Jammerbugten havde ellers sat næsen op efter tre point ovenpå forårets første nederlag i sidste runde hjemme mod Middelfart – også fra Fyn. Sådan gik det ikke i en kamp, der ellers bød på det positive indslag, at Jammerbugt FC's nye angriber fra Skagen, Kasper Sørensen, fik sin debut.

Det startede også godt for Jammerbugt FC, som på en bane der ikke levede op til de flotte omgivelser på Høje Bøge, kom hurtigt foran 1-0. Efter blot fire minutter sendte angriber og anføre Nickolaj Jonstrup et fint føringsmål i kassen. En perfekt start for den blå bølge.

Føringen holdte dog kun et kvarters tid, så sendte hjemmeholdet, FC Svendborg, en kanonkugle mod Jammerbugt målet fra 30-35 meter ude. 1-1, og så kunne de to hold gå til pause uden nogen af dem havde taget førersædet i en chancefattig første halvleg.

- Det var en ekstremt dårlig bane i dag. Ikke at det er nogen undskyldning, slet ikke, men det var altså skidt. Vi kommer dog godt fra start og Nickolaj sparker den fint ind. Der er stort set ingen chancer i 1. halvleg, men så sparker de den pludselig ind langt udefra, forklarer en ærgerlig og skuffet Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck i bussen på den lange vej hjem fra Svendborg.

Jammerbugt FC kommer godt ud fra pausen, men formår ikke at omsætte chancer til mål. Kampen er således ganske jævnbyrdig da hjemmeholdet tildeles et straffespark. Jammerbugt FC’s Mikkel Møller redder flot straffesparket, men desværre sender FC Svendborg den efterfølgende retur i nettet til en 2-1 føring.

Jammerbugt FC er efterfølgende tæt på at spille sig tilbage i kampen, men en friløber misses, mens også overliggeren afviser de blåblusede. I stedet slår FC Svendborg, efter en dødbold, sejren fast med målet til 3-1, hvilket også bliver slutresultatet.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok. FC Svendborg vinder kampen fortjent. Vi scorer et og de scorer tre. Længere er den ikke, konstaterer Bo Zinck, som ikke var tilfreds efter kampen.

- Vi skal simpelthen holde op med at dumme os. Det koster mål. Vi gør heller ikke tingene ordentlig færdigt og i det hele taget skal koncentrationsniveauet hæves, hvis vi skal skabe bedre resultater end i de seneste to kampe, slutter Zinck.

Bedre resultater er der brug for. FC Svendborg, som med sejren, sniger på op på den anden side af nedrykningsstregen, er nu kun fem point bag Jammerbugt FC på fjerdepladsen. Så med en tæt tabel med en højtliggende nedrykningsstreg kan det hurtigt blive lidt for spændende hvis ikke pointene begynder at finde Jammerbugt FC’s vej igen. Næste chance for point er lørdag d. 2. maj, hvor Odder kommer på besøg på Sparekassen Vendsyssel Arena. Ugen efter venter endnu en hjemmekamp. Denne gang mod Marienlyst. Så nu skal opbakningen køres i stilling på hjemmebane, så vinderkursen igen findes hos Jammerbugt FC.

FC Svendborg - Jammerbugt FC: 3-1 (1-1)
4' 0-1 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
20' 1-1 Christian Bannis, FC Svendborg
56' 2-1 Jesper Rasmussen, FC Svendborg
68' 3-1 Bakary Bojan, FC Svendborg