Facebook

De blå melder klar til rækkens 1’er, Hvidovre IF

6988163fa9b1d0730f3d5520922d87da.jpg
13-04-2018

Af Thomas Jansen

Der er profiler både på banen og trænerbænken, når Jammerbugt FC lørdag eftermiddag tager imod rækkens suveræne nr. 1, Hvidovre IF.

Holdet fra den Københavnske forstad har flere flotte kapitler i den danske fodboldhistorie og ligner også et hold, der har tænkt sig at skrive endnu med en oprykning til 1. division. På trænerbænken styrer tidligere landsholdsspiller og udenlandsprofessionel, Per Frandsen, tropperne, der tæller blandt andre Kim Aabech, Nicolaj Agger og Frederik Krabbe, der alle kommer til det Nordjyske med Superliga kampe i bagagen.

26 point i toppen af oprykningsspillet afslører da også, at Hvidovre IF må betegnes som rækkens absolut største oprykningsfavorit – og dermed vel også favorit til at tage sejren lørdag på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Dog hører det med til historien, at Jammerbugt FC ikke har tabt en divisionskamp på hjemmebane i knapt et år. Helt præcis skal vi tilbage til 22. april 2017, hvor det lykkedes Middelfart at snuppe de tre point med ud af Jammerbugten.

Netop denne fornemme hjemmebanestatistik har de blåblusede i tankerne forud for denne svære udfordring, der venter i weekenden – ikke som en sovepude, men som et rygstød i en voksende tro på, at hver eneste kamp kan vindes, uanset modstander. Svært bliver det imidlertid, men der meldes højt og tydeligt klar til at tage kampen op.

- Vi er klar og vi glæder os. Det bliver udfordrende mod et godt hold, der har præsteret fantastisk i efteråret og som er kommet over med imponerende og velfortjente 18 point. Hvidovre har nogle rigtig store profiler, der bliver svære at holde. Men vi har en plan for, hvordan vi vil forsøge at gøre det og byde op til dans på vores glimrende hjemmebane. Det er en kamp, vi glæder os rigtig meget til, forsikrer Jammerbugt FC cheftræner, Bo Zinck, som trods opgavens omfang ikke lader sig slå ud, idet han efter den sidste forberedende træning står i aftensolens skær og kigger ud over græstæppet på Sparekassen Vendsyssel Arena.

- Her føler vi en tryghed og et overskud, og vi kommer med en masse power, som vi slipper fri her på hjemmebane. For første gang i år er det på græsset herhjemme, og her føler vi, at vi kan slå alle. Vi har en god fornemmelse, men det er klart, at mod et hold som Hvidovre, der skal vi hive noget ekstra frem for at lykkes. Forhåbentlig får vi ekstra opbakning fra lægterne, opfordrer Zinck velvidende, at en stærk 12. mand kan være den lille forskel, der giver fordelen i en meget tæt række.

Jammerbugt FC har meldt sig ind i oprykningskampen med en flot forårsstart, men der er mange om buddet, og det kan mærkes weekend efter weekend, hvor niveauet er højt og stabilt. Men det betyder samtidig, at de blåblusede hæver sit eget niveau og hele tiden bygger på – ikke mindst grundet en forbilledlig arbejdsmoral.

- Hvidovre er uden tvivl et af rækkens sværeste hold, men det har altså været svært i hver runde af foråret indtil videre. Der er ingen nemme kampe, så vi skal ud og ramme dagen. Vi har bevidst i de andre fem forårskampe, at vi sagtens kan være med, men vi skal arbejde hårdt, vi skal være ydmyg, vi skal løbe de nødvendige kilometer og så skal vi tage de chancer, der byder sig i kampen. Gør vi det, så har vi en chance for point igen, lyder den sidste melding fra cheftræneren, inden fløjten lyder til forårets formentlig største opgave til dato.

Jammerbugt FC møder Hvidovre IF hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag d. 14. april kl. 15.00.

Husk der er fri entre for alle – vi ses på stadion!