Facebook

De blåblusede triller til Tønder

Zinck.jpg
Zinck har ikke i sinde at skulle i knæ på Sønderjysk græs igen. Nu skal sejren i hus!
29-08-2014

Af Thomas Jansen

Lørdag eftermiddag står den på en ny udfordring, når Jammerbugt FC skal i kamp mod FC Sydvest på sønderjydernes græs.

Her venter formentlig en hård nød at knække. FC Sydvest har i hvert fald for vane at hente godt med point på egen bane, og selvom lørdagens modstander har haft en lidt træg start med kun et enkelt point lagret på kontoen, så er der grund til at finde formen fra første fløjt.

Netop formen er da god hos Jammerbugt FC, hvor sæsonens tre første turneringskampe har kastet syv point af ni mulige af sig, mens det også er blevet til videre avancement i pokalturneringen. Denne formkurve skal nu fastholdes, og i Jammerbugt FC lejren har man ikke i sinde at hvile på laurbærrene.

- Der er en god stemning i truppen, vi er pt. fri fra skader og har en god trup, som jeg har stor tiltro til. Så vi har selvtillid i øjeblikket og koncentrerer os meget om vores eget spil, men vi er også meget bevidste om, at vi skal fortsætte med at arbejde hårdt og gå ydmygt ind til hver eneste opgave. Gør vi det, så skal vi også nok få point, fastslår Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck med henvisning til lørdagens dyst mod FC Sydvest, som vækker både positive og negative følelser i Jammerbugt FC lejren.

- Det er en lang tur, men forenden af den venter en god bane og de har også et nyt stadion undervejs. De er gode værter og har god stemning, så det bliver spændende, fortæller Bo Zinck, som dog ikke kun har gode associationer når det gælder lørdagens modstander. Seneste besøg i det Sønderjyske endte nemlig uden point trods betydelig overvægt i spil og chancer til Jammerbugt FC. 2-1 lød slutresultat i værternes favør tilbage i april. Det må ikke ske igen.

- Vi følte de stjal tre point fra os i den kamp, og den var ikke nem at sluge. Så nu vil vi ned og revanchere os, og kan vi lykkes med det, er det et godt resultat, understreger Bo Zinck med tanke på sønderjydernes hjemmebane statistik.

- Sydvest har fået en svær start, så de er pisket frem og jeg forventer bestemt de vil frem på banen og forsøge at dominere kampen. Vi har helt sikkert også respekt for dem, for de er et godt hjemmehold, som henter mange point på det stadion, fremhæver Zinck, som tillægger kampen stor betydning.

- Det er vigtigt vi tager de tre point i forhold til at sikre en placering i toppen af rækken, og med tre point mere, så er vi altså kommet godt fra start. Det vil være skønt at kunne tage de point med hjem til vores egen bane, hvor vi ved næste hjemmekamp skal fejre Jetsmark IF’ 40 års jubilæum. Her venter en festlig dag og forhåbentlig god stemning.

Om det lykkes at tyvstarte jubilæumsfesten med tre point ved vi først sidst på eftermiddagen lørdag, men troen på at det kan lade sig gøre, ved vi med sikkerhed er der allerede nu.

- Vi er kommet godt i gang og tror virkelig på tingene. Vi både arbejder hårdt og spiller godt, og det skal vi holde fast i. Det tror jeg på vi kan, og så skal vi nok få point i vores kampe, slutter Zinck inden benzintanken fyldes op forud for de ca. 330 km til Tønder, der skal tilbagelægges lørdag formiddag.

To mand bliver dog hjemme i Jammerbugten. Sonny Jakobsen og Kasper Stiller afsoner således hver sin karentæne i kampen, FC Sydvest – Jammerbugt FC, som sparkes i gang i Tønder lørdag d. 30. august kl. 14.00.