Facebook

Der er fuld fart på nyeste mand i truppen

ChristianRye.jpg
07-04-2016

Af Thomas Jansen

Da Jammerbugt FC tog sin første sejr i dette forår, hjemme mod B 1908, var det med en hjemmebanedebutant i startopstillingen.

Christian Rye, en pasningsstærk midtbanespiller med hurtige fødder, er kommet til fra Thisted FC efter sæsonstarten, og var faktisk ikke mere end lige landet i truppen nogle dage forinden. Den unge spiller er blevet kastet lige ind midt i begivenhederne med det samme, men det ser ikke ud til at røre den nyeste mand Jammerbugt FC’s divisionstrup.

- Jeg er meget glad for, at jeg allerede har fået fuld tid i de første to kampe, hvor jeg har været i klubben. Jeg er faldet rigtig godt til. En af grundene til, at jeg valgte Jammerbugt er, at jeg vidste hvilket godt sammenhold der er i truppen. Derudover har jeg tidligere spillet sammen med mange af spillerne i enten AaB eller Vendsyssel, så det overrasker mig ikke, at jeg er blevet taget så godt i mod. Det er nogle rigtig gode gutter, lød det fra Christian Rye umiddelbart efter sejren på sin nye hjemmebane.

Selvom han allerede føler sig godt tilpas i de nye rammer, så forventer Christian, at det bliver endnu bedre som sæsonen skrider frem.

- Det er klart, at man lige skal bruge lidt tid til at finde ind i spillet. Men taget det i betragtning, er jeg rigtig fint tilfreds med mine to første kampe, hvor det også er blevet til fire point. Den første kamp mod AB Tårnby burde vi helt klart have vundet, da jeg mener, at vi var et langt bedre hold end dem. Jeg synes, at vi har et stærkt hold med rigtig mange dygtige spillere, og det kom også til udtryk i momenter af kampen mod B 1908, forklarer midtbanemanden, som ser frem til sin tredje kamp i den blå trøje. Her venter Avarta på udebane, og Christian vil gerne have point med fra banen igen.

- Jeg forventer, at Avarta er et hold med mange tekniske kvaliteter. Jeg tror helt sikkert, at de vil forsøge at have en masse boldbesiddelse og på den måde komme til chancerne. Det bliver helt sikkert en svær kamp, men jeg er overbevist om, at hvis vi kan formå at lukke ned for deres pasningsspil, og også selv få spillet til at flyde, så har vi en rigtig god chance for at tage alle 3 point med hjem til det nordjyske.

Christian og de nye holdkammerater går på banen for at vinde hver eneste gang, men helt overordnet er målet at styre så langt væk fra nedrykningsstregen som muligt.

- Målet for holdet er selvfølgelig først og fremmest at undgå nedrykning, da det på sin vis er det eneste, der er at spille om i foråret. Derudover er det selvfølgelig altid vigtigt at vinde fodboldkampe. Det vil det altid være, uanset hvad der er på spil, forklarer Christian Rye, som har tænkt sig at gøre sit til at det lykkes.

- Mit individuelle mål er at få spillet mig permanent ind i startopstillingen og forsøge at være med til at undgå nedrykning.

Næste udfordring på vejen mod det overordnede mål hedder som sagt Avarta, og mon ikke Christian Rye endnu engang får en rolle at spille her.