Facebook

Det blev en gyser med lykkelig slutning

IMG_0018.jpg
06-06-2017

Af Thomas Jansen

Da Jammerbugt FC mandag middag trådte ind på grønsværen til mødet med Fredensborg BI var der på forhånd lagt op til en nervepirrende dyst.

Skulle afgørelsen om overlevelse fortsat ligge i egne hænder, så skulle der hentes tre point i hus. Samtidig har mandagens gæster for vane at lade afgørelsen i sine opgør vente på sig. Det blev i den grad også tilfældet i sæsonens tredjesidste runde.

Opbakningen var på plads på lægterne, hvor knap 300 tilskuere havde fundet vej til Sparekassen Vendsyssel Arena, klar til at støtte det unge Jammerbugt FC hold i bestræbelserne på at rede livet i de danske divisioner.

Der var således kørt i stilling til at dagens mission skulle lykkes og Jammerbugt FC startede helt efter planen med at sætte sig tungt på opgøret. Fra start virkede Fredensborg muren dog, ganske som ventet, særdeles solid og Jammerbugt FC måtte tage sig til takke med nogle halve chancer i den indledende fase af kampen.

Spilovertaget var markant og Jammerbugt FC spillerne fulgte game planen med tålmodigt spil for at finde de meget små åbninger, der viste sig i ny og næ. Gæsterne forsvarede sig godt og i glimt var de også farlige på dødbolde samt dybe løb på de lange bolde. Men som det var tilfældet i Middelfart kampen, spillede Jammerbugt FC med koncentration og disciplin, og afværgede derfor situationerne, inden de for alvor blev farlige.

Som minutterne gik, spillede Jammerbugt FC sine egne chancer større og større og nu manglede det andet nøgleord i game planen, nemlig skarphed, at blive bragt i spil. Den største chance i første halvleg tilfaldt Viktor Ahlmann, som afsluttede et af flere velspillede Jammerbugt angreb med at udmærket flugter, der dog blev reddet af Fredensborg keeperen, der reagerede hurtigt inde på stregen.

Trods de mange nærgående angreb og det store spilovertag stod det fortsat 0-0 ved pausen. Der skulle snart et mål til for de blå, hvis ikke neglebideriet skulle ende i et blodbad - alt var efterhånden gnavet væk og nu stod fingerspidserne for tur. Jo, spændingen steg, som den vel har gjort hele foråret, og nu var tålmodigheden efterhånden presset.

Jammerbugt FC spillerne holdte dog hovedet koldt, som sekunderne og minutterne forsvandt på stadionuret. De blåblusede var fortsat på bolden og stort set alt spil foregik på gæsternes banehalvdel. Med en halv time igen, slog gæsterne så pludselig en hurtig kontra og der fløj hurtigt flere flashbacks gennem lægterne fra lignende situationer i forårets foregående kampe, hvor de manglende marginaler og den manglende skarphed havde kostet point – trods hårdt arbejde og godt spil. Heldigvis strøg bolden over og håbet om at i dag skulle være anderledes, var fortsat intakt. 

Men minutterne gik og med ti minutter igen stod det fortsat 0-0. Jammerbugt FC forsøgte stadig at finde vej til netmaskerne og pludselig opstod chancen til Michael Stockbro, men igen udeblev jublen. Og så – sekunder senere – skete det igen. En lynhurtig omstilling blev sat i gang ovenpå den brændte chance, og denne gang blev der ikke mulighed for at ånde lettet op. Det var i stedet en ordentlig mavepuster og der skulle nu hives efter vejret. 0-1 og håbet virkede brast, mens nedrykningsdramaet rykkede om muligt endnu tættere på.

Men Jammerbugt FC spillerne ville det anderledes. Trods det hårde slag, gav de ikke op. Tværtimod svarede de igen med det samme. I et hurtigt og insiterende modangreb nærmest trampede Martin Thomsen bolden ind over stregen og i nettet. Jammerbugt FC ville ikke acceptere nederlag.

Så stod det 1-1 og herfra åbnede kampen sig fuldstændig op. Nu blev tålmodigt spil kastet over bord og Jammerbugt FC kastede alt frem i et sidste kraftfuldt forsøg på at bevare skæbnen på egne hænder.

Ind fra bænken kom Lasse Steffensen og det havde han ventet på, så det ud til. Med stor energi og mod skabte han uro i gæsternes defensiv. Men tiden var ved at rinde ud. 

Alligevel var indsatsen på intet tidspunkt opgivende og langt inde i overtiden fik Jammerbugt FC sin belønning. Intensiteten var på sit højeste, da Lasse Steffensen blev rykket ned i Fredensborg feltet. Dommeren fløjtede og pegede på pletten. Straffespark og stor jubel.

Jublen blev dog hurtigt til tavshed, for intet var endnu afgjort. Bolden skulle lige sendes fra 11-meter pletten og i mål. Ikke mange på Sparekassen Vendsyssel Arena havde på dette tidspunkt en puls, der var velegnet til at sparke et så afgørende straffespark. Men en mand havde. Viktor Ahlmann.

Skarpheden havde ikke været 100 % undervejs, men da det virkelig gjaldt, var Ahlmann iskold og han sendte roligt og sikkert bolden bag Fredensborg keeperen og i nettet – og så blev jublen i den grad genoptaget!

Jammerbugt FC havde sejret 2-1 efter en ubeskrivelig nervepirrende gyser med en vanvittig men lykkelig afslutning. Det var virkeliglig vigtigt og bestemt intet mindre end fortjent.

Spillerne blev sendt fra banen med stående bifald fra lægterne, et bifald som passende kan fortsætte, når de blåklædte lørdag igen løber ind på banen, denne gang for at spille, hvad der kan blive den afgørende forårsfinale hjemme mod Frem i sæsonens sidste hjemmekamp.

Jammerbugt FC - Fredensborg BI: 2-1 (0-0)
82' 0-1 John Frederiksen, Fredensborg BI
84' 1-1 Martin Thomsen, Jammerbugt FC
90' 2-1 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC (straffespark)