Facebook

Det blev en snitter i Hobro

Hobro - BFC 003.jpg
05-02-2011

(Foto: BFC spillede godt offensivt, mens defensiven sejlede i Hobro)

 

Hobro IK   -   Blokhus FC   5-2  (3-2)

1-0 Kristoffer Pallesen  13.min

1-1 Peter Tranberg  15.min

2-1 Danilo Arrieta  27.min

2-2 Christian Overby  36.min

3-2 Danilo Arrieta  37.min

4-2 Kian Christensen  47.min

5-2 Kasper Fisker  50.min (Str.)

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: René Bech

Forsvar: Simon Rosenqvist, Jonas Westmark, Andreas Damgaard, Kasper Stiller

Midtbane: Ziad Nassar, Mads Severinsen, Peter Tranberg, Malthe Nygaard, Christian Overby

Angreb: Jeppe Østenkær

 

Af Torben Pedersen

Sikke da nogle fejl i dag. Og det var i begge ender af banen. Målshowet startede allerede efter 13 minutter da Hobros nye mand Kristoffer Pallesen, bragte hjemmeholdet foran 1-0, efter noget der lignede en sand misforståelse i BFC-forsvaret.

Peter Tranberg udlignede dog kort efter på en rigtig flot afslutning, der blev krøllet op i det lange hjørne, helt uden for keeperens rækkevidde. Så var kampen ligesom igang, og her stoppede det slet ikke endnu.

Hobro sad tungt på store dele af 1. halvleg og var klart det bedste hold, også selvom Blokhus FC havde muligheden for at komme i front to gange ved stillingen 1-1. Begge gange var det Jeppe Østenkær der stod bag chancerne. Første gang på en friløber mod målmanden, men lige i skudøjeblikket bliver han tacklet af Mads Justesen der når tilbage i sidste sekund.

I den anden situation er Østenkær igen den hurtigtste og kommer alene på en bold i dybden, og ligeledes Hobro-keeper Jesper Rask kommer han udenom, da sidstnævnte er på skovtur. Men da Østenkær når bolden igen i en spids vinkel, sættes der påny en reddende tackling ind. Og det bliver kun ved tæt på for BFC.

 

Hobro meget mere kyniske

 

Efter et par gode forsøg fra BFC, er det så Hobro der stik imod chancerne kommer foran 2-1, på et rigtig flot mål. Kasper Fisker modtager bolden, og vipper den samtidig op i luften, og videre i en bue henover centerforsvaret. Her kommer Danilo Arrieta foran Jonas Westmark, der ikke kommer på kroppen af den lille angriber, der sparker bolden i det korte hjørne.

Julen varer lige til påske som man siger, og ligeledes også i Hobro, hvor Mads Justesen kom til at se meget dum ud, og Christian Overby samtidig alene igennem med Jesper Rask. Overby udligner sikkert til 2-2. Mads Justesens fadæse opstod efter en tilbageaflevering fra Muhammed Akinci, der spillede store dele af kampen for Hobro. Den tidligere BFC-spiller havde i situationen måske glemt, at han var med de gule i dag, og ikke de blå. Uanset hvis skyld målet var, havde Blokhus FC udlignet, hvilket jo var det vigtigste.

8 minutter før pausen kommer Hobro foran endnu engang, da Danilo Arrieta sendes afsted i dybden, mens Blokhus-forsvaret ikke får afstemt situationen. Alene med René Bech i målet tipper Danilo Arrieta frækt bolden over den fremadstormende keeper, og så stod der 3-2.

På mange mulige måder, en meget elendig halvleg for BFC, hvor ingen for alvor tog ansvar på banen. Det kom også til udtryk i Cheftræner Søren Kusks peptalk i pausen, hvor han startede med følgende ord:

 - I er nogle kyllinger mange af jer derinde, er i klar over det? Det er i fanme!.

 

2. halvleg meget anderledes - Men først efter 5 dyre minutter

 

De meget præcise ord fra chefen fik sin indvirken på spillerne, der viste mere mod efter pausen. Koncentrationen var dog alt end god, og på 2. halvlegs første 5 minutter scorede Hobro to gange. Først den garderhøje Kian Christensen der stod helt fri i feltet, og siden Kasper Fisker på straffespark, efter Jan Rasmussen ikke fik clearet bolden i feltet. Det satte indskiftede Simon Enevoldsen i en klumpet situation, som gav korrekt straffe til hjemmeholdet.

5-2 var på ingen måder nemt at komme tilbage fra, men kredit skal holdet have for de sidste 40 minutter, som blev spillet med meget mere flow i spillet, og ikke mindst mere fight, selvom der stadig kan smides 50 % mere på i nærkampene.

Kendetegnene for begge hold, var at de fungerede fornuftigt offensivt, mens forsvarerne havde en svær dag på kontoret i begge ender, og lavede mange personlige fejl, og dårlige clearinger.

Hobro var måske bedst set over hele kampen, hvor især Kasper Fisker og Danilo Arrieta var en stor opgave for Blokhus FC. Men et nederlag på mere en én kasse var ikke nødvendigt. For omvendt var der rigeligt med muligheder for at tale med Hobro-defensiven der også afholdt lørdags-sejlads.

Ziad Nassar fik debut for BFC, men havde det svært i 1. halvleg. Hans kampform er et stykke efter de andre endnu, men da han kom ind i 2. halvleg igen helt fremme, virkede tingene langt bedre for den nye mand.

Også Conor O´Brien kom på banen og fik ca. 35 minutter i dag, efter sin tilbagevenden til Danmark i torsdag. Han så overraskende rigtig god ud i dag, og hans touch på bolden, virkede ikke til at have været på ferie. Amerikaren kunne dog før opgøret fortælle om fortsat jetlag fra den lange flyvetur, og ikke mindst evnen til at tilpasse sig tidsforskellen, hvilket har betydet manglende søvn. Men hvis det er niveauet allerede nu, ser det godt ud for foråret.

Blokhus FC spiller igen allerede tirsdag aften, når holdet gæster Skovbakken IK i Aarhus kl.19.15.