Facebook

Dramatik og tre point i premierekamp

DSC_0050_(2).JPG
Der var til tider trængsel foran begge mål i sæsonpremieren mod de nye lokalrivaler fra Vejgaard B.
06-08-2016

Af Thomas Jansen

Der var på forhånd lagt op til lidt af en lækkerbisken med nyt lokalbrag mod nyoprykkede Vejgaard i sæsonens første kamp.

Kampen skuffede ikke. Publikum fik i hvert fald både mål og underholdning for pengene. Det var gæsterne fra Vejgaard, som kom bedst fra start på Sparekassen Vendsyssel arena. Med masser af energi og iver lagde det nye nordjyske divisionshold frisk fra land i landets tredjebedste række.

Det første varselsskud kom allerede i det niende minut, da et nærgående skud ramte sidenettet. Fem minutter senere var det Jammerbugt FC, som svarede igen. En lækker detalje fra Nicklas Sørensen sendte ham fri på skudhold i feltet, men desværre overplacerede Jammerbugt spilleren sit skud mod det lange hjørne.

Med andre ord åbnede kampen livligt og bød på underholdning i begge ender. Det var dog som sagt gæsterne, der var mest nærgående i den indledende fase og efter 24 minutter brød Vejgaard igennem Jammerbugts forsvar, og alene med Kasper Holm bankede Vejgaard angriberen bolden i nettet til 0-1.

Efter scoringen skabte Vejgaard flere gode chancer, og specielt i en situation efter den halve time lugtede det af 0-2, men gæsternes angriber sendte denne gang bolden lige over mål.

Herefter fandt Jammerbugt FC langsomt, men sikkert, mere og mere fodfæste i kampen, og som 1. halvleg skred frem, tog det blåblusede hjemmehold mere kontrol over spillet. Vejgaard fortsatte dog med at være farlige, og ikke mindst på de hurtige og målrettede omstillinger, gjorde det nye nordjyske divisionshold livet svært for Jammerbugt FC’s defensiv.

Ti minutter før pausen blev Jammerbugt FC’s comeback i kampen imidlertid næsten fuldendt, da Christoffer Hansen med panden snittede et Nicklas Sørensen indlæg mod mål. Bolden sneg sig desværre lige uden om målrammen.

Få minutter senere var der på ny optræk til en udligning, men forsøget blev parreret og hvad der mindede om et straffe i den efterfølgende situation blev afvist af dagens dommertrio. Men der gik ikke lang tid før der ikke længere var nogen tvivl. Få minutter før pausefløjtet blev Jan Rasmussen nedlagt i feltet og Christian Rye sørgede sikkert for udligning til 1-1 på det efterfølgende straffespark. Det var et afgørende øjeblik og en vigtig afslutning på de første 45 minutter for Jammerbugt FC, der undervejs i kampens indledning havde været lidt presset af den angrebsivrige entre i 2. Division fra Vejgaard B.

Jammerbugt FC havde ædt sig ind i kampen og efter pausen sad hjemmeholdet meget mere komfortabelt på bolden. Det var som om pusten var gået lidt af det ellers ivrige Vejgaard mandskab, som dog stadig viste tænder på hurtige omstillinger, men nu med længere pauser imellem.

Kort inde i 2. halvleg var det da også Jammerbugt FC, som var tæt på at bringe sig i front. En returbold endte for fødderne af Christoffer Hansen, men angriberens forsøg prellede af på stolpen. Små tyve minutter før tid kom forløsningen så. Efter et hjørnespark steg Lasse Steffensen, mellem venner og fjender, op og fik drejet bolden ind over stregen til en 2-1 føring – til stor jubel blandt de lidt over 300 tilskuere.

Lasse var i øvrigt én blandt fire debutanter hos Jammerbugt FC. Ud over Lasse Steffensen var der nemlig også divisionsdebut til Peter Gade, Rune Larsen og Simon Knudsen. Alle nyudklækkede fra Jammerbugt FC’s egen talentafdeling.

Målet sikrede føringen, men ikke sejren. Hele tiden lurede gæsterne på en omstillingen og mod kampens slutning opstod der et par farlige situationer. Netop som stadionuret rundede de 90 minutter og gik i overtid, så gik det galt. Et indlæg sejlede over i bagerste område af Jammerbugts felt og her kom en af de hvidblusede Vejgaard spillere først på bolden. Nu var det 2-2 og ikke den sæsonstart, man havde håbet på i den blå lejr.

Men Jammerbugt spillerne gav ikke op. De fortsatte trods dukkerten og tidspresset, og dybt inde i dommerens overtid gave det pote. Et skub i ryggen på indskiftede Simon Knudsen, efter et hjørnespark, udløste endnu et straffespark til Jammerbugt FC.

Denne gang var presset på Christians Rye’s skulder endnu større, men det så ikke umiddelbart ud til at røre den velspillende midtbanespiller, som på ny sikkert sendte straffesparket i netmaskerne, til kæmpe jubel og en 3-2 sejr til Jammerbugt FC.

En hård afslutning på en ellers fin entre i divisionerne for Vejgaard B, der trods skuffelsen kunne tage flere positive ting med sig videre. Det Kunne Jammerbugt FC også.  Her var der som hos gæsterne også spillere, der gjorde sin entre i 2. Division og det unge hold, med flere debutanter, løste opgaven. Sejren kom i hus og dermed kunne Jammerbugt FC tage det mest vigtige af alt med sig videre, nemlig de tre point.

En underholdende og pointgivende start for Jammerbugt FC på den nye sæson. Nu venter endnu et nordjysk mandskab tirsdag. Denne gang er det på udebane i pokalturneringen, hvor NUBI inviterer indenfor.

Jammerbugt FC – Vejgaard B: 3-2 (1-1)
24’ 0-1 Martin Sloth Christensen, Vejgaard B
43’ 1-1 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)
72’ 2-1 Lasse Steffensen, Jammerbugt FC
91’ 2-2 Martin Sloth Christensen, Vejgaard B
95’ 3-2 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)