Facebook

Dramatisk sæsonafslutning endte i uafgjort

Brabrand_web.jpg
11-11-2018

Af Thomas Jansen

Skulle man være i tvivl om, at der var tale om årets sidste divisionsdyst på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag aften, så mindede vejret i hvert fald om, at det var den tid på året.

Mørkt, vådt og koldt var det, men stadion blev i stedet lyst op af de gnister, der sprang fra herretaklingerne inde på grønsværen, hvor Jammerbugt FC og Brabrand sørgede for en højintens og dramatisk topkamp. Der blev gået til stålet og til tider gået over stregen, men der var ingen tvivl om, at her var der to hold, som virkelig ville denne kamp.

Begge hold bidrog til en spændende, men ikke altid velspillet fodboldkamp. I stedet var det en kamp præget af dueller og en kamp, hvor ingen af holdene helt fik roen til at sætte sig på opgøret. Men det var Jammerbugt FC, der spillede sig til kampens første store chance. Efter godt ti minutter spiller Christian Rye Sead Gavranovic området omrking gæsternes felt, men afslutningen blev blokeret af keeperen i Brabrands mål.

Tænding og energi var der masser af kampen igennem, mens spillet bølgede frem og tilbage. Efter små tyve minutter måtte Jammerbugt FC’s keeper, Emil Kobberup, hive en god refleksredning ud af de korte ærmer efter en standard situation, som skabte uro foran mål.

Sådan fortsatte spillet de første 45 minutter, og 10 minutter før pausen opstod så endnu en chancen for Jammerbugt FC. Eller det vil sige, at det var ved første øjekast faktisk ikke nogen videre stor chance. Jammerbugt FC fik frispark et godt stykke uden for feltet, men selvom der var langt ind til mål, tog Nikolaj Lyngø tilløb og lagde an til et spark direkte mod mål. Et drømme hug blev sendte afsted og slog et voldsomt knæk i luften undervejs. Bolden snød Brabrand målmanden og bankede mod netmaskerne. Det var en kanon kasse og det var lige før brølet kunne høres helt over i staterne, hvor Nikolaj fortsætter fodboldkarrieren i det nye år. Der var masser jubel og anerkendelse fra både lægter og holdkammerater. 1-0 føringen var i hus og spillerne kunne få et tiltrængt lille pusterum over pauseteen.

Efter pausen fortsatte kampen i samme høje gear. Ingen ville give sig og ti minutter inde i anden halvleg udlignende Brabrand efter en standardsituation, hvor de kom først på bolden og nettede til 1-1.

Efter en times spil fik dramatikken endnu et nøk op, da Jammerbugt FC’s Lasse Steffensen blev nedlagt bagfra. Det udløste et rødt kort til gæsterne og efterfølgende en periode, hvor Jammerbugt FC fik et lille overtag.

Det gave flere gode chancer. Lyngø sendte endnu et godt skud mod kassen på frisparket og herefter blev Morten UT spillet igennem i feltet, hvor han dog blev blokeret af Brabrand keeperen. Lyngø havde endnu et godt forsøg, og så troede alle, at Sead Gavranovic skulle have et straffe med godt tyve minutter tilbage på stadionuret. Men i stedet gav situationen et gult kort til Sead til stor frustration på Sparekassen Vendsyssel Arena. Jammerbugt FC skabte de fleste chancer, men fik trods overtallet ikke udnyttet situationen tilstrækkeligt. Gæsterne fik i stedet den største chance, da Emil Kobberup blev fanget ude af sit mål. Men gæsterne sparkede bolden forbi det ellers tomme mål, og således forblev det 1-1.

Spændingen og intensiteten steg minut for minut som kampen gik ind i sin afgørende fase. Efter massere af spilstop, tumult og flere gule kort, var der lagt godt med tillægstid til. Fem minutter inde i disse ekstra minutter måtte Jammerbugt FC også reduceres til 10 mand, da Lasse Steffensen blev præsenteret for det røde kort efter at have nedlagt en Brabrand spiller. Jo, der var bestemt drama til det sidste og først efter syv minutters overtid lød årets sidste fodboldfløjt.

Med adrenalinen stadigt pumpende i kroppen kunne spillerne takke for en forrygende fight fra begge mandskaber og gå på vinterpause med et enkelt point hver. Alt i alt et på dagen fair resultat.

Nu skal pulsen ned igen, og så kan Jammerbugt FC overvintre lunt på en flot 3. plads i en meget tæt på spændende tabeltop.

Jammerbugt FC – Brabrand: 1-1 (1-0)
35’ 1-0 Nikolaj Lyngø, Jammerbugt FC
55’ 1-1 Malthe Harbo Boesen, Brabrand
60’ Rødt kort, Malthe Harbo Boesen, Brabrand
95’ Rødt kort, Lasse Steffensen, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Søren V. Pedersen, Nikolaj Lyngø, Lasse Steffensen, Mads Larsen – Michael Byskov, Cristian Rye, Robert Kakeeto (Anders R. Jensen), Sead Gavranovic, Viktor Ahlmann (Kasper Skov), Morten U. Thomsen (Nicklas Sørensen).