Facebook

Dustin Corea glad i nye omgivelser

Dustin_Corea_profilbillede.jpg
01-10-2011

Af Thomas Jansen

Blokhus FC’s Dustin Corea fik i weekendens lokalopgør mod Hobro IK hjemmebanedebut og er i det hele taget faldet godt til.

Inden sæsonstarten ankom Dustin Corea, der oprindeligt stammer fra El Salvador, til Blokhus FC fra USA. Lige som det var tilfældet med Conor O’Brien, der nu spiller i Superliga klubben SønderjyskE, så går Dustin på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev.

19-årige Dustin, der rummer et stort udviklingspotentiale og en fremragende teknisk formåen, er efter den første tid i Danmark og i Blokhus FC nu ved at lære den nye spillestil og den nye hverdag at kende.

- Når man som jeg kommer til fra Los Angeles i Californien, så er Danmark meget anderledes. Danmarks landskab er fuldstændig anderledes med meget landbrug. Derudover er Danmark et lille land og du kan komme fra den ene ende af landet til den anden på få timer. I USA tager sådan en tur mindst en hel dag, lyder det umiddelbare førstehånds indtryk fra Dustin Corea, der er glad for at være kommet til Blokhus FC, hvor han tydeligvis er faldet godt til blandt sine nye holdkammerater.

- Uden for banen er jeg en stille og rolig fyr, som kommer godt ud af det med de fleste mennesker. Jeg er dog også en person, der godt kan lide at der er noget sjov i hverdagen, fortæller Dustin med det sædvanlige gode humør inden han sender en hilsen til sine holdkammerater om at udfordre ham i computerspillet FIFA og slutter med at påpege, at han højst sandsynlig vil vinde en sådan dyst - igen.

Jo, et godt humør og et godt konkurrence gen kendertegner Blokhus FC’s nye offensive våben uden for banen. Konkurrence genet går også igen inde på banen, mens det muntre humør sættes på standby og afløses af en langt mere seriøs personlighed.

- På banen er jeg meget mere seriøs og ikke nær så venlig, men det er jo en del af spillet. Jeg er en holdspiller med et godt venstreben. Mine individuelle styrker er en mod en situationer samt mine frispark og hjørnespark, fortæller den i øvrigt også ganske hurtige og teknisk dygtige Blokhus FC spiller med nummer 11 på ryggen.

På trods af sine unge alder er Dustin Corea meget bevidst om sine egne styrker og svagheder, og han er heller ikke spor i tvivl om hvad han forventer af sig selv og holdet i indeværende sæson.

- Jeg tror mine forventninger og mål for denne sæson er de samme som resten af truppen. Jeg håber på at få en god sæson og derigennem bidrage til at vi kan blive i 1. division. Vi har et meget ungt hold, men jeg er sikker på det er muligt for os at nå langt, slutter Dustin Corea, som sammen med resten af Blokhus FC truppen tager turen til Næstved nu på søndag.