Facebook

Dustin klar til OL kvalifikation

Dustin_Corea_profil.jpg
El Salvador og Dustin Corea skal spille kvalifikatonskampe mod Canada, Cuba og USA.
13-03-2012

Af Thomas Jansen

Blokhus FC’s Dustin Corea er i disse dage tilbage i USA, hvor den unge talentfulde offensivspiller skal hjælpe El Salvador til OL kvalifikation.

Til sommer er det blevet Londons tur til at afholde de Olympiske Lege, hvor fodbold er blandt de mange discipliner, og her er kvalifikationskampenes finalerunder i Nord- og mellemamerika nu undervejs. Dustin Corea er i den sammenhæng udtaget til El Salvadors U23 landshold, som i de kommende uger skal spille OL kvalifikationskampe mod Canada, Cuba og USA.

Det er en udfordring den unge Blokhus FC spiller med rødder i El Salvador, glæder sig til at tage del i og han er klar til at give alt når de tre kampe skal spilles i USA.

- Personligt er det min målsætning, at denne udtagelse kan være med til at udvikle mig og gøre mig til en bedre spiller, og så vil jeg selvfølgelig gerne score nogle mål, smiler Dustin Corea forud for den lange flyvetur til staterne.

Dustins deltagelse rækker dog langt udover de personlige målsætninger og det er spilleren selv hurtig til at fremhæve.

- På alle måder vil jeg hjælpe holdet så godt jeg overhovedet kan. Forhåbentlig kan vi kvalificere os til de Olympiske Lege i London til sommer og således skrive historie i El Salvador. Det er vores ønske, slår Dustin Corea fast inden det gælder forberedelserne til de tre kvalifikationskampe.

Det er i øvrigt tredje gang London har fornøjelsen af at være vært for de Olympiske Lege. Den engelske hovedstad afholdte således også OL i 1908 og 1948. Dermed bliver London den første by, som officielt er værtsby for de moderne Olympiske Lege tre gange.

OL i London 2012 afholdes i perioden 27. juli – 12. august

Fakta om El Salvador

- El Salvador er geografisk placeret i Mellemamerika, hvor landet grænser op til Honduras og Guatemala.
- El Salvador har derudover en 307 km lang kystlinje ud til Stillehavet.
- El Salvador er det tættest befolkede land i Mellemamerika med et indbyggertal på ca. 6.9 mio. indenfor landets areal på ca. 21.000 km2.
- El Salvadors hovedstad hedder San Salvador.
- El Salvador navnet er spansk og betyder ”frelseren”.