Facebook

Efter seks gode år venter nye eventyr for Malthe Nygaard

MaltheNTak.png
20-07-2016

Af Thomas Jansen

Han har været med til lidt af hvert, Malthe Nygaard, som de seneste mange år, har kunne kalde Jammerbugt FC sit andet hjem. Med lige dele positiv personlighed og fokuseret fighter instinkt har midtbanedynamoen altid været én man kunne regne med - både på og uden for banen.

Men efter mange gode år i den blå trøje er tiden nu kommet til nye eventyr for Malthe Nygaard, som denne sommer takker af i Jammerbugt FC for at flytte fra Aalborg til Hovedstaden, hvor nye udfordringer venter.

- Efter seks fuldkommen fantastiske år i Jammerbugt FC, hvor jeg virkelig har følt mig hjemme og fundet min sportslige base, vælger jeg nu at søge nye græsgange. Jeg føler den rette tid er inde til nye udfordringer og nye inputs, omend det er en rigtig svær beslutning. Jammerbugt FC har været mit hjem de sidste mange år, og klubben har givet mig de bedste fodboldår i mit liv. Af hjertet tak for det, indleder Malthe Nygaard sin snak om fremtidsplanerne og tiden i den blå trøje.

Gensyn med andre Jammerbugt drenge
- Fremadrettet søger jeg nu mod København for at snuse til nye sider af livet. Det har i mange år har været en ambition og et spændende projekt for mig. Fodbolden er der så godt som styr på derovre, hvor jeg efter al sandsynlighed skal teame op med gamle klublegender, som den altid kompromisløse forsvarsgeneral Casper ”granit” Nordstrøm og min tidligere arbejdshidsige kompagnon på den centrale midtbane, Mads ”indianer” Severinsen. Dette samarbejde glæder jeg mig meget til, og forhåbentlig kan vi skabe mirakler derovre, som her ved Vesterhavet på Ingolf Park, smiler Malthe Nygaard med sædvanligt blink i øjet.

Det er tydeligt, at han ser frem til gensynet med de tidligere holdkammerater, som har taget samme tur før ham. Men der er også et vist vemod at spore hos midtbanespilleren, nu hvor det er slut for denne omgang. Her er mange gode øjeblikke at se tilbage på og vi lader Malthe styre os en tur ned af ”Memory Lane”.

- At fremhæve blot et par højdepunkter er næsten at fornærme klubben, for alle årene har på hver sin måde haft særlige højdepunkter, men dog er der visse momenter, der stadig står lysende klart for mig.

Oprykningen med Kusk ved roret
- Først og fremmest må jeg nævne min første sæson i trøjen hos Jammerbugt FC, der dengang gik under det kultiske navn Blokhus FC. Med Søren Kusk som styrmand formåede vi mod alle odds at rykke i 1. division efter en sæson præget af et fantastisk sammenhold og sammenspil i både klassisk 4-4-2 samt 4-2-3-1 system. Kusks koncept var at have bolden og turde at lave ”neller”, kigge-væk-afleveringer samt de uventede spark foran kassen. Det koncept efterlevede holdet til perfektion, hvor også Nikolaj Thomsens syv kasser i én kamp er nævneværdig, mindes Malthe og supplerer med entusiasme i stemmen og snerten af et drilsk, men venligt, blik;

- Nogle var rene Torjägermål med både ”bananen”, ”papegøjen” og ”Nygaard-indersider”, mens der også var mere urene tåhylere eller såkaldte buksespark via skinnebenet. Men som det gamle fodboldsprog siger: et mål, er et mål.

Kammeratskab et uvurderligt fundament
Men sæsonen var ikke kun buksespark og andre lækkerier. Nygaard fremhæver også kammeratskabet som en gennemgående og central del af sin tid i Jammerbugt FC.

- Sæsonen bar, som de andre efterfølgende sæsoner, præg af nogle uerstattelige kåle, der grundet et misundelsesværdigt kammeratskab, var villige til at dø for hinanden i kampens hede. Sæsonens kampmæssige højdepunkter står for mig som 1-4 sejren ude mod de striwer’ rivaler fra Thy, med den gamle AaB-legende, Peter ”Ålen” Enevoldsen, i spidsen. Fuld sol, grønt græs, blå himmel og kolde fadøl på lægterne – intet mindre end smukt, beskriver Malthe malende, så vi alle genoplever en dejlig dag i klubbens historie, hvori også to nervepirrende uafgjorte kampe udgør et betydeligt kapitel.

- De to oprykningskampe til 1. division skal selvfølgelig nævnes. 2-2 ude og en snæver 0-0 hjemme, og BFC skrev historie. Det sikrede eventyret i landets næstbedste række, og sæsonen i 1. division står som et spændende fodboldår i min og klubbens historie - også selvom resultaterne desværre ikke bidrog til overlevelse.

Mange gode trænere, men Ingolf er nr. 1
De mange gode oplevelser har gennem årene været delt med mange gode mennesker. Alle med sit bidrag til fortællingen og fællesskabet.

- Alle disse gode fodboldresultater var ikke sket uden det, jeg igen må fremhæve: kammeratskabet og sammenholdet i klubben. Helt fra spillerne på banen til klubbens absolutte mand nr. 1, Ingolf Larsen, som altid leverer service på højeste niveau. Dette har været den allerstørste gave i tiden i Pandrup, understreger den nu nye jyde i København. Trods den nye adresse, så slipper Malthe Nygaard dog ikke helt. Der er masser af relationer, som vil vare ved.

- Jeg vil også gerne have lov at fremhæve de forskellige trænere igennem tiden. Søren Kusk, Bo Zinck, Frode Langagergaard og Martin Pedersen, som alle har leveret et flot stykke arbejde med de forskellige holdkonstellationer årene igennem. Personligt skal der herfra lyde et tak for virket, og jeg har nydt indlevelsen fra hver og en, siger Malthe Nygaard og tilføjer;

- Jeg glæder mig til at følge den sidstnævnte og ny udklækkede styrmand, Martin Pedersen, som virkelig har visioner og ballast i rygsækken til at skabe resultater for klubben, hvilket han allerede viste fra dag ét i trænerrollen, hvor skuden skulle reddes, med en flot 1-2 sejr på Østerbro stadion mod B93 d. 7. maj i år. Jeg ønsker ham tillykke med den nye titel og resten af trænerteamet al held og lykke, og jeg glæder mig til at se, hvor langt han og teamet kan drive værket. Jeg vurderer odds 1.05 til at nå rigtig langt, lyder vurderingen bag et lunt smil. Bag smilet er der dog er der ingen tvivl om, at  der er  stor tro på en lys fremtid for holdet, han nu siger farvel til. 

Den blå bølge ruller videre i Malthe
- Jeg kommer helt sikkert til at savne min hjemmebane gennem mange år, og min daglige gang i klubben. Klubben er på mange måder den røde tråd i mange af os knejters tilværelse ved siden af uddannelse, arbejde, venner, kærester/koner og familie. Derfor vil jeg selvfølgelig savne folk omkring klubben, som også skal have stor ros og anerkendelse for det arbejde der leveres. Det er i sandhed, de personer der får hjulene i maskineriet til at dreje rundt. Jeg kan med stor ærlighed sige, at Blokhus FC/Jammerbugt FC altid vil være en del af mig, uanset hvilket hold jeg repræsenterer, og igen skal der lyde et stort ydmygt tak for de oplevelser klubben har givet mig både sportsligt som menneskeligt. Tak er kun et fattigt ord, slutter Malthe. Skabet er tømt, støvlerne pakket og forude venter Nordstrøm og Severinsen med åbne arme.

Til Malthe skal der også lyde en kæmpe tak for en altid engageret indsats for klubben, både på og uden for banen. Døren til Ingolf Park vil altid stå åben for et gensyn. Held og lykke med de nye eventyr – og hils de to gæve gutter, når du kommer frem.