Facebook

Efterårsmission fuldført hjemme mod Odder

SoerenVP.jpg
22-10-2017

Af Thomas Jansen

Selvom skyerne var tunge og himlen grå, så var der alligevel forår i luften på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag eftermiddag. Her blev det nemlig slået fast, at Jammerbugt FC har kvalificeret sig til forårssæsonens oprykningsspil.

Selvom den manglende stadionbelysning bidrog til en efterårsmørk ramme om kampen mod Odder IGF, så var der flere klare lyspunkter i løbet af de 90 minutter. Ikke mindst tre styk indenfor blot tre minutter i anden halvleg.

Det startede dog mere roligt på dagen, hvor Jammerbugt FC kunne sikre sig en plads i oprykningsspillet, som har været det primære mål dette efterår. Med en 3-2 sejr over Odder blev arbejdet gjort færdigt.

Jammerbugt FC satte sig hurtigt på opgøret og var mest på bolden i den første del af kampen, hvor det blev til flere fine angreb, dog uden de helt åbne chancer. Det var som om, der lige manglede et eller andet i spillet, for at kunne true Odder for alvor. At billetterne til oprykningsspillet kunne sikres, skinnede dog igennem i tacklingerne, hvor der ikke blev holdt igen. Jammerbugt FC var arbejdsivrige og sejrssultne som sædvanligt.

Kort efter stadionuret havde rundet den halve time kom kampens største mulighed. Den tilfaldt Jammerbugt FC, som angreb med Nicklas Sørensen ved bolden, og alt imens gæsternes bagkæde bakkede meter for meter, drev Nicklas bolden tættere og tættere på mål, inden han fra distancen med stort overblik sendte et velplaceret langskud mod mål. Præcisionen var næsten perfekt, men bolden prellede af på den ene stolpe.

Det var lige ved og næsten for Jammerbugt FC, og blot to minutter senere angreb Odder med en omstilling ned ad højre kanten, hvorfra et fladt indlæg i det regnvåde græs ikke blev clearet korrekt og lidt tilfældet landede bolden for fødderne af en Odder spiller, som ikke tøvede. Bolden blev prikket ind til 0-1 og så var top fire placeringen pludselig langt fra sikret endnu.

Bagude 0-1 ved pausen valgte Jammerbugt FC trænerteamet at sadle om til de sidste 45 minutter. To nye mand kom på banen i pausen og et par justeringer blev foretaget. Det lod til at hjælpe. Ikke lige med det samme, men som minutterne gik i anden halvleg blev Jammerbugt FC mere og mere farlige i sine aktioner.

Der var i flere situationer optræk til noget, men først med små tyve minutter igen kom der hul igennem – og så eksploderede det hele til gengæld også i en sand målspurt.

Først blev en fremragende diagonal bold taget ned at Lasse Steffensen og ført med ind feltet, hvor Jammerbugt midterforsvaren blev nedlagt. Det resulterede i straffespark og en gylden mulighed for at udligne Odders føring. Med bolden under armen trådte Jammerbugt FC kaptajn Christian Rye naturligvis frem mod pletten. I sidste weekend sikrede han i overtiden tre point fra pletten og heller ikke denne gang svigtede han. Køligt og ualmindeligt sikkert, blev læderet lagt i nettet til 1-1.

Nu fløj Jammerbugt FC fremover banen og to minutter senere blev et hjørnespark braget i kassen af Søren V. Pedersen, der med fuld fart løb med panden ind i bolden og scorede et flot og kraftfuldt hovedstødsmål. Nu var et truende nederlag pludselig vendt til en føring.

Denne føring blev udbygget allerede minuttet efter, da Christopher Denius tog bolden med ind i feltet og tog et par træk på tværs af mål, inden der blev skudt mod mål. Bolden blev rettet af på vejen og så stod det pludselig 3-1 fremfor 0-1.

En vild udvikling til stor jubel og måske også en anelse forbavselse på lægterne. Inde på banen var der dog ingen overraskelse at spore – i hvert fald ikke blandt Jammerbugt FC spillerne. De angreb videre et par minutter, inden foden måske blev taget en anelse af speederen med tanke på at køre sejren sikkert hjem.

Men da Odder havde sundet sig lidt forsøgte de at spille sig på benene igen. Med godt ti minutter tilbage lykkedes det for gæsterne at komme tilbage. Der blev reduceret til 3-2 og målet gav Odder nyt liv, som resulterede i et par nærgående situationer i de afsluttende minutter. Men selvom der gik et par sus i gennem tilskuerne, så holdt Jammerbugt FC spillerne fast i føringen og ved sidste fløjt blev tre vigtige og velfortjente point sat ind på divisionskontoen. Dermed var en plads i oprykningsspillet booket og efterårets målsætning var således indfriet på fornem vis, to runder før tid.

En flot præstation af det hårdtarbejdende Jammerbugt FC mandskab, som nu går et spændende forår i møde. Et forår hvor udvikling afløser overlevelse, som var temaet sidste forår – og det er en rar fornemmelse!

Jammerbugt FC – Odder IGF: 3-2 (0-1)
35’ 0-1 Malthe Boesen
67’ 1-1 Christian Rye (straffespark)
69’ 2-1 Søren Pedersen
70’ 3-1 Christopher Denius
78’ 3-2 Malthe Boesen