Facebook

Emil Kobberup ser frem til mødet med stærke Skive

Emil_i_aktion_web.jpg
26-10-2018

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC vælter sig i topkampe her hvor efterårssæsonen går på hæld. Lørdag venter derfor endnu en vanskelig test, når de blåblusede triller til Skive i jagten på tre vigtige point.

I de seneste runde har den stået på topkampe mod Kolding IF og Ringkøbing IF, og kun afbrudt af et mindst ligeså svært lokalopgør mod Vejgaard B. venter nu endnu en topkamp. Ja, og så lurer Brabrand også forude i en af de sidste runder dette efterår. Så er der tryk på til sidste fløjt, hvor vinterpausen kalder, men lige nu handler det om Skive IK, og kun Skive IK.

Fokus er nemlig nødt til at være helt rettet ind på lørdagens kamp, hvis forhåbningerne om point skal indfries. En af dem, der kender lørdagens modstander særligt godt, er Jammerbugt FC keeper, Emil Kobberup, som selv har en fortid i Skive IK. Og Emil er ikke i tvivl, når der spørges ind til rækkens delte 2’er.

- Skive er rigtig stærkt hold og er vel også det stærkeste hold i hele 2. division målt på økonomi, spillere og klubbens set-up. De har beholdt nogle af de bærende spillere, trods nedrykningen, bl.a. Mathias Bersang. Samtidig har de fået hentet nogle rigtig dygtige og spændende spillere ind. Heriblandt Marcus Bobjerg i målet. Så det er et stærkt hold, og et hold som forsøger at spille en gang underholdende fodbold og som jeg er sikker på vil blive bedre og bedre i takt med sæsonen og de interne relationerne bliver finpudset, forklarer Emil Kobberup, som meget vel kan have en pointe her.

Skive IK har nemlig sejret i de seneste fire kampe, hvor de i processen har nettet hele 13 gange. Så det er et både kvalitetsmæssigt stærkt og formstærkt mandskab, der inviterer ind lørdag eftermiddag. Emil har da også den rette portion respekt for sin tidligere klub, men deler samtidig en enorm tro på egen kunnen med sine nuværende holdkammerater i Jammerbugt FC, hvor formen bestemt også har været god dette efterår. Ikke mindst blev der leveret en toppræstation, da Skive IK gæstede Sparekasse Vendsyssel Arena i det modsatte opgør og indkasserede et 0-2 nederlag på dagen.

- Vi skal tage mange af de takter med fra da de gæstede Pandrup sidst. Her lykkedes vi med en kompakt defensiv, gode omstillinger og så spillede vi med hjerte. Hvis vi formår, at spille op til vores niveau fra sidste indbyrdes opgør, så er jeg sikker på, at vi kan tage pointe med hjem til Nordjylland, lyder det fra Kobberup, som i nævnte kamp mod Skive IK kunne glæde sig over et rent bur.

Det har Emil kunne i en hel del opgør dette efterår, hvor Jammerbugt FC er det hold, som har lukket næst færrest mål ind. Kun 10 gange i 13 kampe har Emil Kobberup skulle pille bolden ud af eget net. Denne solide statistik tilskriver målmanden en god organisation og en solid defensiv, noget der også bliver en del af vejen til alle tre point mod Skive IK.

- Der er blevet bygget videre på det solide fundament, som blev opbygget sidste sæson. Vi forsøger at være kompakte og tålmodige i vores forsvarsspil, og derudover har vi forsvaret rigtig godt som hold fra angriberne og ned til forsvaret, forklarer Emil med hensigten om at fortsætte ad samme spor i weekendens topkamp.

Der er kick off på Hancock Arena i Skive lørdag d. 27. oktober kl. 15.00.