Facebook

En kold spand vand i varmen

cd1a248a5ab0d508b568e16b26ec5b0d.jpg
28-05-2017

Af Thomas Jansen

Det så længe godt ud, da Jammerbugt FC lørdag eftermiddag førte an i kampen mod Holbæk hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Solen bagte ned over stadion, som til dagen havde fået ekstra liv, leveret af de mange deltagere ved Nørhalne Cup. Med andre ord var stemningen i top, selvom nervøsiteten lå og lurede lige under overfladen.

Kampen startede i et roligt tempo, måske med tanke på at skulle holde alle 90 minutter i varmen eller måske fordi gæsterne fra Holbæk først og fremmest ville sikre sig, at de i hvert fald fik det ene point med hjem til Sjælland.

Jammerbugt FC havde tænkt sig at tage alle tre og derfor var det også hjemmeholdet som satte sig på spillet i 1. halvleg. Der blev dog rationeret lidt med kræfterne i det varme vejr, mens der undervejs også blev dikteret vandpauser i spillet.

Gæsterne stod kompakt og Jammerbugt FC havde svært ved at finde den sidste afgørende bold, der skulle skabe den store målchance. Sekunder før pausefløjtet lykkedes det imidlertid. Det var vel nok første gang gæsternes defensiv blev fanget i ubalance, og det udnyttede de blåblusede til fulde. Det var Michael Byskov, der viste sin klasse, da han med nogle hurtige fodfinter snød et par Københavnere og iskoldt sendte et velplaceret skud fladt i nettet. Et særdeles flot og ikke mindst veltimet 1-0 mål.

I front med et mål kunne Jammerbugt FC ved pausefløjtet trække i skyggen ved godt mod og med planer om at skulle ud og lukke opgøret hurtigst muligt i anden halvleg. Det startede dog ikke helt som det skulle de første ti minutter af anden halvleg, hvor Jammerbugt FC ikke rigtigt fik etableret sit spil og i stedet overlod bolden lidt til tilfældighederne.

Men de blåblusede blev dog mere og mere dominerende som minutterne gik og 2-0 målet virkede til at være lige om hjørnet. Der blev i hvert fald produceret de nødvendige chancer.

Først kom Martin Thomsen tæt på med et nærgående frispark. Dernæst var Søren Pedersen tæt på at heade bolden i mål efter et Nicklas Sørensen hjørnespark. Minutter senere havde samme Søren Pedersen også et drøn på foden af stolpen, da han fra sin position på højre back stødte med frem og bankede til god aflevering tilbage i banen.

Herefter var det Mads Larsens tur i den modsatte side. Venstre backen tog det lange løb op ad sidelinjen i en fin omstilling, men måtte se sit skud pareret af en velspillende gæstende keeper.

Jammerbugt FC var ikke færdige med at presse på. Med små tyve minutter igen tog Viktor Ahlmann en god tur og tordnede bolden mod mål fra distancen, men igen var Holbæks keeper på vagt.

Som minutterne gik og chancer blev forspildt begyndte troen på den afgørende 2-0 scoring så småt at forvandle sig til frygt for et udlignende mål fra gæsterne, der ellers ikke havde været i nærheden af Anders H. Larsen i Jammerbugt målet. Med et kvarter igen kom alligevel et lille varsel, da Holbæk havde en serie nærgående hjørnespark, og bolden pludselig dansede gennem feltet og tog ydersiden af stolpen.

Faren drev over i første omgang og i stedet forsøgte Ahlmann sig på ny i den anden ende, men trods godt forarbejde af indskiftede Victor Rafael, krøb bolden lige forbi mål.

Gæsterne forsøgte igen at få, hvad de var kommet efter, da et hovedstød tæt under mål blev overplaceret kort før tid. Det hele begyndte nu at blive lidt nervøst og det blev svære og svære at holde hovedet koldt i varmen.

Men så stak lynhurtige Kasper Skov, med friske ben efter netop at være blevet sendt på banen, af sted i en kontra. Med ham fulgte Michael Byskov og som Skov nåede feltet tog Byskov position foran mål, mens Holbæk forsvarene halsede af sted for at fange Jammerbugt FC’s Kasper Skov. Angriber instinktet viste sig for stærkt hos den unge angriber, der selv forsøgte at sætte den afgørende bold ind bag Holbæk keeperen. Han var dog for længst spillet varm og lukkede af for mål.

Byskov var løbet forgæves og sekunder senere, langt inde i overtiden, blev Jammerbugt mandskabet straffet så hårdt som overhovedet muligt. Holbæk udlignede til 1-1 og tiden løb ud. Det var en kold spand vand i varmen for Jammerbugt FC, der måtte nøjes med et point, hvor tre ellers lå klar. Holbæk kunne derimod sætte sig tilfredse ud i bussen med det ene point, som de havde sat som primære mål denne eftermiddag.

- Det føles nærmest som et nederlag. Vi havde alle muligheder for at lukke til 2-0 og 3-0. Vi holder Holbæk fra chancer de første 80 minutter, men scorer ikke på vores egne. Varmen gør det svært at blive ved og ved, men vi er så tæt på og derfor ærgrer det mig endnu mere, at de langt inde i overtiden scorer det udlignende mål. Den var svær at acceptere, men som jeg før har sagt, så handler det om at score i sine gode perioder og så spille til nul i sine dårlige, lød det fra cheftræner Lars Justesen efter kampen.

Indsatsen var svær at være utilfreds med, men resultatet gør nu de resterende kampe om muligt endnu mere nervepirrende.

- Hele første halvleg er vi i kontrol. Holbæk stod tilbage og lod os komme. Heldigvis lykkedes det i sidste øjeblik at score på et klassemål ved Byskov. Spillemæssigt er jeg kun utilfreds med vores første 10 minutter af anden halvleg. Resten af kampen skaber vi et hav af chancer, så vi er meget skuffede lige nu, fortalte en ærgerlig Lars Justesen, som trods den sene skuffelse stadig ser fortrøstningsfuldt på den afsluttende del af sæsonen.

- Det er så vanvittigt tæt og det bliver uden tvivl en gyser af en afslutning på sæsonen. Så nu skal vi samle kræfter efter en hård kamp og så er jeg sikker på vi får samlet de point, vi skal, i de resterende kampe. Men vi skal kæmpe hårdt for hvert eneste af dem i denne jævnbyrdige række.

Næste gang gælder det Middelfart, et af de få hold, der har spille sig i sikkerhed. Det er på udebane torsdag aften.

Jammerbugt FC - Holbæk: 1-1 (1-0)
45' 1-0 Michael Byskov, Jammerbugt FC
90' 1-1 Jonas Bengtsson, Holbæk