Facebook

En særlig kamp for Jeppe

Jeppe_100_kampe.jpg
Anfører Peter Tranberg, som selv nærmer sig 100 kampe i Blokhus FC regi, overrækker jubilæumsbuket til Jeppe Østenkær inden kick off.
16-08-2011

Af Thomas Jansen

Søndagens sæsonpremiere mod AB, som endte med et 2-2 resultat, var for Blokhus FC’s Jeppe Østenkær en kamp, der på mange måder skilte sig ud fra mængden.

Ikke blot var det Jeppes og klubbens første kamp i landets næstbedste række, det var også Jeppes kamp nummer 100 i Blokhus FC regi. Ligeledes var det første gang Jeppe spillede sammen med sin storebror Rasmus, som tidligere altid har været på modstanderens banehalvdel når de to brødre er løbet på grønsværen sammen. Endelig udviklede søndagens kamp sig således, at Jeppe Østenkær ikke blot startede som hovedperson, men også bevarede rollen i kampen, hvor Jeppe var i oplæggerens rolle ved Blokhus FC’s første scoring, fik tilkendt et straffespark og scorede det udlignende mål i overtiden inden han kunne gå fra banen, som en af kampens absolut bedste spillerede.

Alt i alt en kamp den 22-årige Blokhus FC spiller formentlig vil mindes med et smil på læben fremover. Blokhusfc.dk tog en snak med Jeppe om kampen og de mange særlige elementer, som gjorde den til en særlig kamp for den altid energiske offensiv spiller.

Søndagens kamp mod AB var en speciel kamp for dig på flere områder. Hvordan forberedte du dig op til denne kamp?
Jeg tror ikke jeg har forberedt mig specielt op til denne kamp i forhold til alle kampe sidste år. Selvfølgelig har jeg været lidt spændt på hvordan niveauet ville være og om vi ville kunne følge med, men selve forberedelsen op til kampen har ikke været anderledes end før sommerferien.

Du har flere gange tidligere spillet imod din storebror Rasmus. Søndag var det første gang I prøvede at spille sammen som holdkammerater. Hvordan var det?
Det er selvfølgelig dejligt at spille med min bror. Nu har vi efterhånden været konkurrenter de seneste mange år, så det er da rart vi nu kan glæde os sammen når det går godt. Men det er nu nok vores forældre, der kan glæde sig mest, da de kan være heldige at se os sammen i aktion hver weekend.

Du fik en central rolle i kampen, hvor du var med i begge mål og tilmed fik tilkendt et straffespark. Hvordan vurderer du din og holdets indsats?
Ja, det gik jo ganske udmærket. Det var en del af det taktiske oplæg, at jeg skulle true AB's bagrum, og når det så lykkes er det jo bare dejligt. Holdets præstation var helt klart super. Man kunne jo godt frygte, at vi ville løbe ind i endnu en øretæve efter AB's hurtige scoring til 1-0, men jeg synes vi får rejst os hurtigt og spiller faktisk lige op med AB langt hen ad vejen. Det kan godt være de har bolden mere end os i perioder, men jeg synes det er os, der bliver farligst, så helt klart en godkendt start. Nu er det bare med at holde i.

Det var din kamp nr. 100 for Blokhus FC og der før har du en række kampe for Jetsmark IF også. Kan du sætte lidt ord på hvordan du trives i klubben og om hvordan udviklingen har været gennem din tid i klubben frem til nu?
Jeg var faktisk ikke helt klar over, at jeg rundede kamp nr. 100, men jeg må sige, at min tid i Blokhus FC og Jetsmark IF har været rigtig god. Jeg trives rigtig rigtig godt i klubben. Det sammenhold og den klubfølelse man har opnået efter de mange år i klubben er også noget man kan tage med ud på banen, som en motivationsfaktor til alle kampe.  Jeg har spillet under tre trænere i min tid på førsteholdet, som alle har haft forskellige indfaldsvinkler til hvordan fodbold skal spilles. Det har selvfølgelig været spændende, at være med hele vejen fra en periode, hvor vi havde flere fuldtidsspillere, og hvor truppen også bar præg af en hel del mere rutine til i dag, hvor vi har et rigtig ungt hold med nogle få rutinerede i blandt. Men alt i alt har det været spændende at være en del af.

Lad os slutte af med at tage et kig på det nuværende hold og den udfordring der hedder 1. division. Hvordan ser du jeres muligheder i den kommende sæson?
Jeg synes vores nuværende hold er rigtig godt. Det er en meget homogen trup, hvor størstedelen er unge spillere krydret med nogle få rutinerede. Vi har et rigtig godt sammenhold i truppen og det er noget jeg tror kan få stor betydning for vores muligheder for overlevelse i vores første sæson i 1. division, hvilket stadig er vores primære mål for sæsonen. Vi kommer til at skulle kæmpe hårdt for hvert point i den her sæson og så håber og tror vi på, at det i sidste ende rækker til overlevelse.

Stort tillykke til Jeppe med de 100 kampe i Blokhus FC regi samt med en flot debut i 1. division.