Facebook

En sæson der er grund til at være stolt af

d6cd13726b9ddaa8ff8199885e21d5a2.jpg
03-07-2014

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC’s divisionshold er gået på sommerferie, og det har de kunne gøre med et fremskudt bryst og hovedet højt.

For selvom om benene måske er trætte, så er der ingen grund til at slæbe sig af sted. Den netop afsluttede sæson, hvor Jammerbugt FC sikrede sig en sikker fjerdeplads i en ellers tæt 2. division vest, vidner om et resultat der er grund til at være stolt af. Ikke mindst grundet måden dette resultat blev opnået på, og netop dette får Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck til at fremhæve denne sæson til noget helt særligt.

- Set over hele sæsonen mener jeg vi kan konkludere, at den er godkendt. Det har mere end nogensinde før været en sæson opdelt i to. I efteråret stod vi med et markant andet scenarie end det vi kender i dag, starter Bo Zinck i sin evaluering af sæsonen, hvor klubben havde en mildt sagt hård vinter, der satte sin spor.

- I efteråret skulle vi måske have fået lidt flere point i forhold til vores forventninger, som var høje. Vores spil begyndte først for alvor at køre mod slutningen af efteråret, som vi rundede rigtig godt af. Der var helt sikkert tegningen til nået godt på det tidspunkt, og jeg vil betegne efteråret som lige nøjagtigt godkendt, vurderer Bo Zinck og fortsætter;

- Så skete der jo som bekendt en masse i klubben i vinterpausen, hvor vi faktisk var tæt på at måtte lukke hele projektet. Fra at gå derfra og til nu, hvor vi ganske sikkert har gjort fjerdepladsen i tabellen til vores egen, og det vel at mærke som en af rækkens bedst spillende hold, det synes jeg er flot.

Jammerbugt FC hentede i alt 52 point og mange af disse blev spillet hjem med flot fodbold. Dette, samt baggrunden bag, glæder cheftræneren, som ikke ligger skjul på, at der er tale om en proces og en præstation der har krævet sit i en svær tid.

- Vi er trådt tættere sammen i en svær og hård tid. Det har været en udfordrende proces, som har haft en positiv virkning på mange områder. Det har ikke mindst styrket sammenholdet i klubben og det gælder også vores trup, hvor det har været nødvendigt med en mindre bredde. Sammenholdet er stærkt, fremhæver Zinck, der ser mange positiver fra sæsonen der er gået.

- Samtidig har vi været evigt tro mod vores spillestil, og alt dette gør, at jeg derfor er meget stolt af dette forår. Der er så meget at nævne hele vejen rundt og så mange personer på og uden for banen som har givet den en ekstra skalle. Der blev arbejdet stenhårdt hele vinteren igennem.

Det er med andre ord fællesskabet som sammen med hårdt arbejde er nøgleordene bag det der er opnået og det er glædeligt at opleve.

- Alt dette har virkelig været specielt at opleve og være en del af, og det er med til at gøre dette til den bedste halvsæson i min tid i klubben. Det gør mig stolt at være med til og jeg må sige, at det virkelig har rørt noget inde i mig. Alle involverede skal være meget stolte over det vi alle har præsteret, og måden vi har gjort det på. Det er opnået med hårdt og dedikeret arbejde, hvor hjertet har været med hele vejen, fremhæver Zinck, som trods de mange positive oplevelser også sidder tilbage med et lille minus.

- Det eneste lille men jeg har at tilføje, er at jeg virkelig godt kunne ønske, at nogle flere fandt vejen til stadion og blev en del at dette fællesskab. Vi har nogle fantastiske og trofaste støtter, som bakker os op stort set hver eneste gang, men det er som om, der for resten af byens og områdets vedkommende, er en manglende forståelse for hvilken præstation det i virkeligheden er for en lille klub og et lille område som vores, at være blandt de bedste 30 fodboldklubber i landet. Jeg håber inderligt at flere lægger mærke til dette og at vi får glæde af mange flere og ikke mindst nye stadiongængere i den kommende sæson.

Der burde da også være masser af gode grunde til at lægge vejen forbi Sparekassen Vendsyssel Arena og lade den blå bølge skylle sommerens strandsand mellem tærende væk. Det ser nemlig ud til at blive en spændende sæson Jammerbugt FC går i møde.

- Vi slutter sæsonen med tre sejre på stribe og uden nederlag i fem kampe, og vi går den nye sæson i møde med en trup som næsten er på plads. Det er ekstrem vigtigt, og det giver den nødvendige ro i ferien. Det ser meget godt ud synes jeg, og vi er meget klar til at lægge fra land i den nye sæson efter sommerferien, forsikrer Bo Zinck som punktum for en særlig sæson, der giver grund til håb om flere gode oplevelser når bolden igen ruller på grønsværen i Jammerbugten.