Facebook

En våd og trist afslutning på efteråret

Astrup_i_knae.jpg
Astrup og de øvrige Jammerbugt FC spillere var i knæ i årets sidste kamp. (foto: Lars Pauli)
06-11-2016

Af Thomas Jansen

Der var lagt op til et brag af en afslutning på efteråret, hvor tre meget vigtige point var på spil. Desværre endte det med en gevaldig fuser – i hvert fald for Jammerbugt FC’s vedkommende.

Der var koldt, vådt og blæsende på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag eftermiddag. Det var med andre ord et rigtig trist efterårsvejr. Kampen på banen kunne desværre også kategoriseres som trist. Jammerbugt FC fik aldrig rigtig fat på kampen og manglede generelt den sidste aggressivitet i aktionerne.

Det var nu ikke fordi gæsterne fra VSK Aarhus tog fuldstændigt over. Egentlig var det i store dele af kampen meget jævnbyrdigt. Måske fordi de to hold valgte at se hinanden lidt an fra start. Der var meget på spil og det så ud til at sætte sig lidt i både ben og hoveder hos spillerne. I hvert startede kampen ikke så intenst, som man kunne have forventet.

Det var en meget chancefattig første halvleg. Efter fem minutter forsøgte gæsterne sig fra distancen, men skuddet sjuttede lige forbi stolpen i det våde græs. Minutter senere var det Victor Rafael, der i den anden ende, flugtede på mål efter et hjørnespark var blevet clearet. Men bolden røg over og det blev heller ikke her farligt for alvor.

Midtvejs i kampen første 45 minutter kom først Nicklas Sørensen og bagefter Christian Rye til et par langskud, men mere blev det ikke til. I enkelte sekvenser satte Jammerbugt FC nogle gode angreb sammen, med hurtige og skarpe kombinationer, men tingene døde ud, inden de nåede at blive farlige.

I den anden ende havde gæsterne fra Aarhus truet et par gange med giftige indlæg fra kanterne. Syv minutter før pausen gav det pote. Først redede stolpen Jammerbugt FC, men efterfølgende viste VSK Aarhus at have spilleren med den længste tå, og så stod til 0-1.

Der var nu brug for at Jammerbugt FC kom ud til anden halvleg med fuld kraft og troen på at kampen kunne vendes. Hos trænerteamet handlede man også ved at foretage to udskiftninger i pausen, i erkendelse af at der skulle ske noget nyt og andet. Men trods de gode intentioner og flere forsøg på at spille sig tilbage i kampen, lykkedes det ikke rigtigt at etablere et fast pres på gæsternes mål.

Kampen var en lidt rodet affære på den regnvåde bane og håbet svandt stille og roligt som minutter gik. Efter en times spil opstod dog en situation, som kunne være blevet vendepunktet. En lang bold frem i banen blev jagtet af Simon Knudsen. Jammerbugt FC angriberen nåede bold samtidig med gæsternes målmand, og sammenstødet kastede et straffespark af sig. På vanlig sikker vis sendte Christian Rye målmanden til den ene side og bolden til den anden. 1-1 og så var alt igen åbent.

Desværre var det bare ikke dagen for Jammerbugt FC. Tingene lykkedes ikke optimalt og gæsterne udnyttede det til fulde, ikke mindst var de ofte farlige på dødbolde, og da stadionuret ramte de 90 minutter for sidste gang i år, lød de hårde facts 1-3 til gæsterne.

En vigtig kamp var blevet tabt. Der havde trods modgangen været en følelse af, at de tre point var inde for rækkevide, men i sidste ende var VSK Aarhus sejren fortjent. De var holdet som kendte sin besøgelsestid bedst og det sikrede dem tre vigtige point til foråret.

Men når skuffelsen over efterårets afslutning har lagt sig, så er der masser af håb og grund til at tro på, at foråret bliver bedre. Trænerteam og spillere har arbejdet hårdt og holdet har udviklet sig til det bedre som kampene er gået. Der er meget potentiale, men det unge hold har mere at lære.

Nu venter en vinterpause, hvor der vil blive arbejdet videre på udviklingen og hvor den portion erfaring holdet nu har fået, skal bearbejdes, og så venter nye udfordringer til foråret.

Jammerbugt FC - VSK Aarhus: 1-3 (0-1)
38’ 0-1 Marcus Sloth Jørgensen, VSK Aarhus
59’ 1-1 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)
79’ 1-2 Oscar Scott Carl, VSK Aarhus
90’ 1-3 Christian Mønsted Nielsen, VSK Aarhus