Facebook

En vaskeægte klubmand takker af

ThomsenSpillertunnel.jpg
14-06-2016

Af Thomas Jansen

Det bliver en speciel dag, når Jammerbugt FC lørdag spiller sin sidste kamp i denne sæson. For Nickolaj Jonstrup, bedre kendt som Thomsen, er det nemlig ikke bare sidste kamp i denne sæson, men sidste kamp i karrieren.

Det bliver ikke kun en speciel dag for Nickolaj, men også for mange andre i og omkring klubben. Den gamle måltyv har jo altid været der – sådan føles det i hvert fald. Men nu lakker det mod enden, og det er der helt naturlige årsager til.

- Der er flere grunde til, at jeg vælger at sige stop. Først og fremmest mangler jeg tiden og derved motivationen for at lægge den tid og træning, som det kræves for at være en bærende kraft på holdet. Jeg er ikke tilfreds med bare at være med. Dernæst har jeg en hustru og tre smukke børn, der savner mig og jeg må indrømme, at jeg også savner dem rigtig meget. Derfor er beslutningen ikke så svær for mig, forklarer Nickolaj, Jammerbugt FC’s nr. 22.

Men selvom beslutningen ikke har været svær, så kan farvellet nok godt blive det, når sidste fløjt lyder, og det er Nickolaj da også forberedt på.

- Jeg har faktisk endnu ikke gjort mig nogle tanker om at løbe ind til min sidste kamp. Jeg har haft rigtig mange gode år i klubben og jeg har lært så mange dejlige mennesker at kende og de har hver især sat deres præg på mig som person. Så det berør mig dybt, at skulle sige farvel og forhåbentligt på gensyn til alle i og omkring klubben, fortæller Nickolaj, der nu skal prioritere rollen som familiefar frem for fodboldspiller.

Der er ingen tvivl om, at der venter Nickolaj mange fantastiske øjeblikke som familiefar, men der har altså også været mange af slagsen som fodboldspiller. Det er svært at få overblik over dem alle efter så mange fodboldår. De mange stadiongængere på Sparekassen Vendsyssel Arena har helt sikkert hver sine favorit øjeblikke, og Nickolaj selv kan da også huske nogle bedre end andre.

- Jeg ser heldigvis tilbage på utroligt mange gode år på og udenfor banen, men skal jeg vælge, så er oprykningen og kampen mod Rishøj bestemt oplevelser, jeg ikke vil have været foruden. Jeg føler virkelig at klubben, alle mine holdkammerater igennem årene og fodbolden generelt, har givet mig så mange gode oplevelser, at jeg er mærket for livet på alle mulige måder, lyder det med stor taknemmelighed og snigende vemod fra Nickolaj.

Og vi må give ham ret, oprykningen til 1. Division og de syv scoringer i en og samme kamp, der gik landet rundt, var nogle fantastisk øjeblikke! Nu venter som sagt andre og ligeså fantastiske øjeblikke.

- Familien og jeg har som første punkt, at vi skal ud at rejse uden at skele til, om der nu er kamp, træning eller opstart med fodbold. Jeg har gjort mine hoser grønne i klubben, såfremt de ønsker min hjælp i en rolle, som bestyrelse eller andet, det må tiden vise om der er et fælles ønske. Ellers har jer flere planer for hus, have og hjem, som bestemt ikke har været muligt før, forklarer topscorer Thomsen og takker af for denne gang med en hilsen til de mange mennesker, som har bidraget til at gøre fodboldkarrieren til en særdeles god en af slagsen.

- Jeg vil gerne takke de frivillige, sponsorerne, trænerne på alle årgange og hele lokalområdet, uden jer var der ingen klub og bestemt ikke på det niveau. Jeg er særligt begejstret for den talentudvikling, som klubben præsterer. Jeg har aldrig set så mange dygtige unge spillere, der allerede før de bliver senior, spiller kampe på førsteholdet. Der er virkelig blevet lagt rigtig mange kræfter i den udvikling og det kan ses. Det er bestemt noget, der giver store forhåbninger for fremtiden, lyder det fra den erfarne og afgående fodboldspiller. Et perfekt forbillede for de unge spillere, som står på spring.

Til Nickolaj skal der også lyde en kæmpe stor tak for en altid engageret og loyal indsats – en vaskeægte klubmand! Held og lykke fremover og forhåbentlig på gensyn på den ene eller anden måde.