Facebook

En velfortjent afskedssejr til Zinck

ZinckFarvel.jpg
Ebba Andersen og Peter Tranberg overrækker afskedsgave til Bo Zinck alt imens der takkes inden de sidste 90 minutter skal udkæmpes.
04-06-2015

Af Thomas Jansen

Det blev lige bestemt den afskedssalut den nu tidligere Jammerbugt FC cheftræner, Bo Zinck, havde håbet på onsdag aften. Det endte nemlig med sejr.

Ganske vist er der blevet spillet mere sprudlende kampe på Sparekassen Vendsyssel Arena, men det betød mindre denne aften, hvor gæsterne fra Kolding blev slået med cifrene 2-1. Sejren blev nemlig i høj grad hentet hjem på en holdfight, der udstrålede, at her var en flok spillere, der gerne ville give sin træner en god afslutning på 11 begivenhedsrige år i klubben.

Inden kampen blev der taget en flot og ikke mindst vemodig afsked mellem Jammerbugt FC og Bo Zinck i klubbens VIP-lounge, hvor der blev sagt tak for denne gang inden Bo Zinck med ihærdige klapsalver i ryggen og en klump i halsen kunne gå turen ned på sidelinjen en sidste gang.

Ingen tvivl om det var en særlig dag og det var også lidt som om spillerne inde på banen lige skulle i gang. I den kraftige vind startede det således lidt tilfældigt og efter 10 minutter var det lige ved at ende galt, da Jammerbugt FC defensiven ikke fik kommunikeret korrekt. Men hvad der pludselig så ud til at koste mål, løb lige så stille ud i sandet igen.

De blåblusede fik herefter mere og mere greb om kampen og efter et kvarters spil blev Sonny Jakobsen sendt ned af højre kant, hvorfra han i vanlig stil skar ind i banen og sikkert sendte bolden mod det lange hjørne. Desværre strøg bolden lige netop på den forkerte side af stolpen. Godt fem minutter senere var det anfører Nickolaj Jonstrup, som kom tæt på ved samme stolpe.

Jammerbugt FC fortsatte med at skabe chancer og omkring den halve time var det unge Mads Larsen som tog et godt ryk ned af venstre kant og rundede af med at sende et farligt indlæg mod bageste stolpe. Her var det først Christoffer ”Buffi” Hansen og efterfølgende Thomas Quorning som forgæves forsøgte at få bolden over stregen.

Inden pausen nåede bolden af snige sig tæt forbi stoplen endnu engang, mens også et mål blev annulleret. Dermed forblev det 0-0 ved pausen. Jammerbugt FC spillerne ville dog vinde, så deres cheftræner kunne få en velfortjent afskedssejr. 2. halvleg blev derfor startet godt og allerede efter kun få minutter lykkedes det at skabe hul i Kolding defensiven. Et hjørnespark endte i panden på Emil Haucke. Hovedstødet blev imidlertid pareret, men Buffi var hurtig over reposten og prikkede dermed føringsmålet i nettet.

Efter en lille times spil udbyggede  Jammerbugt FC fortjent føringen, da Søren Lynge blev nedlagt i feltet og fik straffespark. Dette tog Sonny Jakobsen sig af med en kølig afslutning. 2-0.

En føring som ikke virkede til at være i fare på noget tidspunkt, men 10 minutter før tid blev det alligevel en anelse spændende. Kolding brød igennem i højre siden og herfra blev et indlæg sendt mod bageste stolpe, hvor Kolding angrebet ganske umarkeret kunne reducere til 2-1. Det blev dog ikke til mere end det. I stedet var Jammerbugt FC’s straffesparksskytte, Sonny Jakobsen, ved at øge til 3-1, men denne gang var stolpen i vejen for den flittige målscorer.

2-1 blev slutresultatet og så kunne Jammerbugt FC notere sig for endnu en hjemmesejr og Bo Zinck fik lov at takke af med manér. Intet mindre end fortjent for en mand med så stor andel i klubbens positive udvikling.

- Det var ikke vores bedste præstation, men en sejr er en sejr, og jeg er utrolig glad for at kunne runde af med 3 point. Det er sidst på sæsonen, men spillerne kæmpede virkelig for det og det var dejligt at se, fortalte en følelseslades Bo Zinck efter kampen.

- Vi skaber chancerne til flere mål og er fortjente vindere. Vi kæmpede for sejren og den fik vi. Nu kan jeg aflevere holdet på en 3. plads og det betyder meget for mig. Jeg er stolt af det vi har præsteret og det kan alle i og omkring klubben også være. Det er ekstraordinært det der præsteres her i klubben, understregede Bo Zinck, som nu drager mod Thy og Thisted FC, hvor han til næste sæson genforenes med et andet velkendt ansigt, som også har en særlig plads i Jammerbugt FC, nemlig Henning Pedersen.

- Det bliver spændende at prøve en ny udfordring og jeg ser frem til at arbejde med Henning igen. Men jeg må også indrømme at det er virkelig hårdt at takke af her i klubben. Det er positivt, for det vidner om at det har været en fantastisk tid. Nu endte det også med en god afslutning både på og uden for banen og det er jeg virkelig glad for, slutter Bo Zinck, der efterlader en velfungerende trup i gode hænder hos Frode Langagergaard.

Fra Jammerbugt FC skal der afslutningsvis lyde en kæmpe stor tak for en altid dedikeret, professionel og i det hele taget ekstraordinær indsats med hjertet på det rette sted. Held og lykke med de nye udfordringer, og på gensyn!

Jammerbugt FC - Kolding B: 2-1 (0-0)
47' 1-0 Christoffer Hansen, Jammerbugt FC
59' 2-0 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC
82' 2-1 Emil Raarup, Kolding B