Facebook

Endelig tilbage på ret kurs!

DSC_0015.jpg
10-10-2015

Af Thomas Jansen

Det var vigtigt, meget vigtigt. Det var forløsende, meget forløsende. Det var nemlig sejr, tre point og et hop op i top 4.

Det har været op ad bakke og stolpe ud for Jammerbugt FC i de seneste mange kampe og tiden var så småt begyndt at rinde ud i forhold til målsætningen om en top 4 placering. Derfor var kampen mod Kolding IF også på forhånd ligestillet med en finalekamp. Kravet var sejr, og sejr blev det.

Men det holdte hårdt. De blåblusede fik lov at arbejde for sagen. Fra første fløjt var der knald på tacklingerne, og det var tydeligt, at der i  denne kamp var meget på spil. Allerede i første minut var Christoffer Hansen ved at komme fri til afslutning, og i det hele taget var der ikke tvivl om, at de mente det, Jammerbugt FC, når der blev sagt at denne kamp skulle vindes.

Den gode indledende energi betalte sig allerede efter fem minutter. Her steg Christoffer Hansen til vejrs ved bagerste stolpe og headede bolden i nettet til 1-0. Resten af de første 45 minutter blev der fightet og tacklingerne blev sat ind med fuld kraft. Chancerne udeblev dog og så kunne Jammerbugt FC gå til pause med et fortjent forspring.

Det hårde arbejde fortsatte i 2. halvleg, hvor der blev givet og taget. Efter en times spil var det på ny Christoffer Hansen, som med et fladt skud mod det lange hjørne, var tæt på at udbygge føringen. Kort efter var det Nickolaj Jonstrups tur, men også han måtte give fortabt foran Kolding IF målet. Det gjorde han imidlertid ikke minutter senere. Som hjemmepublikummet begyndte at blive nervøse for, at den manglede lukning på kampen skulle ende i en udligning, dukkede Nickolaj Jostrup op og øgede til 2-0. Nu måtte den være hjemme.

Men nej. To minutter senere, og med 10 minutter tilbage af kampen, stod det 2-1, og så var de blåblusede lige vidt. Pludselig var det gæsterne fra Kolding som pressede på, og som stadionuret nærmerede sig de sidste runder blev presset intensiveret lidt mere. Det var nervepirrende og tvivlen sneg sig, med de mange kampe uden sejr i baghovedet, hurtigt ind på lægterne. Men trods de meget lange fem minutters overtid og et par nærgående forsøg, så lykkedes det. Endelig. De tre point var i hus. Velfortjent og længe ventet.

Nu er den blå bølge tilbage på ret kurs. Top 4 er stadig særdeles realistisk og optimismen har fundet vej tilbage i den blå lejr. Nu skal kursen holdes når det gælder Skovbakken på udebane i næste runde.

Jammerbugt FC - Kolding IF: 2-1 (1-0)
05' 1-0 Christoffer Hansen, Jammerbugt FC
78' 2-0 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
80' 2-1 Søren Zachariassen, Kolding IF