Facebook

Endnu et point blev det til i anden forårskamp

JFC-FCS.jpg
26-03-2017

Af Thomas Jansen

Det blev aldrig den helt store forårsfest, som forhåbningerne forud for årets første hjemmekamp lød på. Men det blev til et point, trods alt.

Med knap 300 fremmødte var der fine rammer om første dyst på Sparekassen Vendsyssel Arena. Men det var også koldt, og alt imens næserne dryppede ned i den ny skænkede stadion øl, så kæmpede Jammerbugt FC spillerne for at give publikum nået at varme sig på.

Det kom desværre aldrig. Kampen endte uafgjort 0-0 og det var en dag hvor lige ved og næsten vel bedst dækker begivenhedernes gang. Det var lige ved at være forårsvejr, men ikke helt alligevel og nettet i gæsternes mål var flere gange lige ved at blafre, men ind kom bolden ikke.

Kampen mod FC Svendborg var på forhånd ellers udpeget til en kamp, som gerne skulle vindes og spillerne var opsatte på at give den alt for at komme godt fra start på hjemmebane. Men alligevel var det som om kampen aldrig rigtig fandt sin rytme. Det blev lidt rodet, lid tilfældigt og Jammerbugt FC fik aldrig for alvor fat.

Men i glimt var det godt. I første halvleg havde blandt andre Victor Rafael, Nicklas Sørensen og Jan Rasmussen nogle gode aktioner sammen på højre kanten. Det gav et par gode chancer, hvoraf Viktor Ahlmann havde et nærgående forsøg på den ene af dem. Også Michael Nielsen kom tæt på, efter at være kommet først på et indlæg tæt under mål.

Det var dog efter pausen at Jammerbugt FC fik bedst fat. Der var masser af boldbesiddelse til de blåblusede, som mod et meget lavtstående og kompakt gæstende mandskab forsøgte at finde vej igennem de mange fynske ben og jordknolder på en græsbane, som endnu ikke var helt forårsfrisk.

Det var lige ved at lykkes kort inde i anden halvleg, da Michael Nielsen krøllede bolden på tværs af feltet og over i det lange hjørne, men det ellers ganske gode forsøg blev afvist på målstregen. Ti minutter senere var det nær gået galt i den anden ende. FC Svendborg kom igennem en dobbeltchance, men Anders H. Larsen afviste godt og en solid Jammerbugt FC defensiv afblæste alarmen. Det var en af de få gange de orangeklædte fra Svendborg var farlige.

I en generelt chancefattig kamp, var det da også Jammerbugt FC, som mod slutningen af de 90 minutter skabte mest, og kom tæt på i et par omgange. Først var det Nicklas Sørensen og senere indskiftede Simon Knudsen på et fladt langskud, som for foden af stolpen blev vippet til hjørnespark. Disse var i øvrigt også ganske farlige i den friske vind.

Men som sagt blev det ved lige ved og næsten denne kolde lørdag eftermiddag, hvor det positive element var, at selvom skarpheden og spillet ikke var til mål, så var defensiven solid og sørgede for at der i hvert fald kom et enkelt point i hus.

Og så var der rent faktisk en vinder denne lørdag alligevel. Men det var udenfor kridtstregerne. I pausen blev den nye Maskot nemlig døbt Ingolf, som med det navn får noget at leve op til. Navnet var uden sammenligning det mest populære i den forudgående konkurrence og en af de deltagende blev i pausen af kampen udtrukket som den heldige vinder af en stor og lækker købmandskurv fra Super Spar i Kaas.

Her var der mere smil på læben end hos Jammerbugt FC cheftræner Lars Justesen, som efter kampen var ærgerlig over de to tabte point.

- I oplægget til kampen havde vi meget fokus på attitude og det skuffer mig derfor at vi ikke kommer bedre ud til kampen. Vi er bestemt ikke tilfredse med det ene point og er meget bevidste om, at dette var en kamp, vi skulle have vundet, lød det umiddelbart efter kampen fra Lars Justesen, der trods frustrationen over resultatet dog også tog gode ting med fra kampen.

- Vi får skabt de chancer vi skal for at vinde kampen. Desværre er vi ikke skarpe nok til at udnytte dem. Men det er positivt, at vi defensivt er rigtig stærke og afviser Svendborg. De har nogle meget få chancer, men vi er solide og det er meget tilfredsstillende. Det vil altid være en udfordring at spille mod så kompakt et hold på en bane, der endnu ikke er helt god. Men vi må bare sige, at der er noget at arbejde med og vi skal gøre det bedre i næste kamp, slutter cheftræneren og sætter det ene point ind på kontoen i en indtil videre nervepirrende tæt række.

Jammerbugt FC mandskabet får en ny chance på hjemmebane allerede den kommende lørdag, hvor et andet fynsk mandskab i form af Næsby kommer på besøg. Det er d. 1. april kl. 15.00.

Jammerbugt FC - FC Svenborg: 0-0 (0-0)

JFC opstilling: Anders H. Larsen - Jan Rasmussen, Ruben Winther, Søren V. Pedersen, Mads Larsen - Nicklas Sørensen, Christian Rye (C.), Anders Rosengren, Michael Nielsen - Victor Rafael, Viktor Ahlmann. Indskiftere: Simon Knudsen, Kasper Skov