Facebook

Endnu et underholdene og aktionsfyldt lokalopgør

005-3.JPG
Mark Vestergaard, her i midten, var rykket ud på højre back. Herfra scorede Mark til 1-0.
25-10-2015

Af Thomas Jansen

Det endte desværre i nedtur for Jammerbugt FC, da lokalopgøret mod Thisted FC fik en kontroversiel afslutning. En lige og lovende dyst endte med nederlag.

Det var ellers et anderledes klar Jammerbugt FC mandskab, der løb på banen lørdag eftermiddag. Ganske vist sendte gæsternes Sonny Jakobsens hårde hug mod mål efter blot 20 sekunderne tankerne tilbage til Sparekassen Thy Arena, hvor Thisted FC gav Jammerbugt FC store problemer i kampens indledning.

Den tidlige forskrækkelse udviklede sig imidlertid ikke til nogen gentagelse af denne kamp. Tværtimod så Jammerbugt FC ud til at have lært af den oplevelse. De blåblusede satte nemlig tempo på spillet angreb ivrigt. Det tidlige Jammerbugt pres udløste allerede i kampens andet minut belønning. Mark Vestergaard, der i fraværet af Jan Rasmussen måtte tage plads på en noget uvant position som højre back, viste hurtigt at føle sig hjemme. Med et langskud fra højre kant, sendte den stærke forsvarspiller bolden i nettet til en 1-0 føring.

Kun få minutter senere lignede det en vaskeægte drømmestart for Jammerbugt FC. Foran 1-0 fik hjemmeholdet nemlig tilkendt straffespark. Frustrationerne begyndte nu allerede at brede sig hos gæsterne og det var som en gentagelse fra Sparekassen Thy Arena – nu bare med omvendte fortegn. Det blev dog ved drømmen, for virkeligheden endte med at være en anden. Den ellers altid sikre straffesparkskytte, Martin Pedersen, blev afvist af Thisted keeperen.

Misseren fra 11-meter pletten viste sig at få fatale følger. Få minutter senere fandt bolden nemlig vej til nettet i den anden ende. Et langt indkast blev forlænget og ved bageste stolpe, dukkede den altid farlige Mikkel Agger op og sendte bolden i mål til udligning 1-1.

Som så mange gange før viste dette lokalopgør at leve op til de ellers høje forventninger fra første fløjt – og det stoppede ikke her. Godt fem minutter mere gik der, inden den gode Jammerbugt FC start var helt slettet fra måltavlen. I feltet sendte en Thisted mand, med et velplaceret spark, bolden i mål på ny. 1-2 og Thisted havde nu vendt kampen på hovedet på meget kort tid.

Resten af første halvleg bølgede spillet frem og tilbage i en jævnbyrdig og underholdende kamp, hvor begge hold søgte flere scoringer. Jammerbugt FC via velopbyggede angreb og Thisted FC på knivskarpe omstillinger.

Selvom en udligning var under opsejling flere gange, og Thisted sendte Jammerbugts Stankovic ud i en klasse redning lige inden pausen, så blev det ved en snæver føring til Thisted FC efter de første 45 minutter.

Efter pausen var det høje tempo nu mere moderat, men spændingen og intensiteten intakt. Der var chancer i begge ender og en udligning var bestemt inden for rækkevidde. Jammerbugt FC spillede med andre ord sin chance, men som det var tilfældet efter de første fem minutter, hvor en nøglesituation gik imod Jammerbugt FC, så gjorde den det i den grad også i de sidste fem minutter.

Hvad der i høj grad lignende en offside, blev i stedet til et mål til Thisted. Igen signeret ved Mikkel Agger og med 1-3 med kort tid igen, så det pludselig meget svært ud. Det hjalp heller ikke, at den kontroversielle kendelse sendte sindene i kog hos Jammerbugt FC, hvor adrenalin blev mikset med frustration. Det udløste to røde kort. Først til Martin Pedersen og dernæst til Nicklas Sørensen. Lokalbraget var afgjort. En velspillet og spændende kamp, som desværre blev overskygget lidt til sidst af det ærgerlige drama, som ikke bare lukkede kampen endegyldigt, men som nu også sletter et par mand fra holdkortet i de sidste to og mildt sagt meget afgørende kampe.

Derfor var en naturligvis også en meget ærgerlig Jammerbugt FC cheftræner, som efter kampen måtte erkende, at selvom meget lykkedes undervejs, så gik tingene i den grad ikke de blåblusedes vej.

- Først og fremmest, så var det en træls afslutning på en ellers godt spillet kamp. Men vi må sige, at flere marginaler faldt ikke ud til vores fordel, og så bliver det ekstra svært, forklarede Frode Langagergaard, som trods tvivlsomme kendelser ikke accepterede dette som undskyld for de to udvisninger.

- Det må naturligvis ikke ske, uanset hvad der går forud. Nu mangler de i de resterende kampe, men heldigvis står der gode spillere klar til at træde til, forsikrer Langagergaard.

Selvom der var nok at ærgre sig over og at de tre point havde gjort godt, så gav selve præstationen håb om at top fire alligevel kan sikres i de to sidste runder.

- Meget af det vi gør og gerne vil, lykkes for os i store perioder. Vi har Thisted ned i knæ i starten af kampen, men får desværre ikke lukket tidligt og sendt dem helt ned. Den tidlige scoring var dejlig og 2-0 kort efter kunne have været afgørende. I stedet udligner de ud af ingenting ved et indkast, men jeg synes vi generelt holder dem nede på meget få chancer, fortæller Jammerbugt FC cheftræneren inden han vender blikket fremad.

- Der var mange gode præstationer. Ikke mindst fra nogle af de helt unge spillere. Det var rigtig godt at se i en kamp som denne. Nu venter to meget spændende og afgørende kampe med meget på spil. Vi skal vinde og vi tror på det. Det bliver nogle sjove kampe at spille. Helt sikkert.

Jammerbugt FC skal rejse sig på udebane mod Odder IGF i kommende weekend. Anden sidste kamp i dette forår.

Jammerbugt FC – Thisted FC: 1-3 (1-2)
03’ 1-0 Mark Vestergaard, Jammerbugt FC
10’ 1-1 Mikkel Agger, Thisted FC
17’ 1-2 Ronni Møller-Iversen, Thisted FC
85’ 1-3 Mikkel Agger, Thisted FC
86’ Martin Pedersen rødt kort, Jammerbugt FC
86’ Nicklas Sørensen rødt kort, Jammerbugt FC