Facebook

Et halvår med udvikling og gode udsigter

870fbce74b2b1461f223a7385660700c[1].jpg
27-11-2012

Af Thomas Jansen

Efterårssæsonen i 2. division vest er rundet af og Bo Zinck benytter muligheden til at gøre status på holdets bedrifter samt sin egen første periode som cheftræner.

- Da jeg startede som cheftræner i sommers, var det en lidt hektisk begyndelse. Vi var lige rykket ned fra 1. division og skulle til at sammensætte en trup med en del nye spillere, og det skulle vel at mærke gøres rigtigt. Det synes jeg lykkedes, men det er lige så vigtigt med den proces som følger, hvor spillerne og trænerteam skal lære hinanden at kende. Ikke mindst når der samtidig er en masse nye idéer som skal implementeres, forklarer Bo Zinck, som glæder sig over at de nye idéer han er kommet med både på og uden for banen er blevet godt taget imod.

Nogle af disse idéer har blandt andet omhandlet divisionsholdets spilkoncept, hvor der blandt andet er blevet fokuseret på angrebsivrigt pasningsspil og højt presspil. En spillestil som ifølge Bo Zinck endnu ikke er endeligt implementeret, men som i perioder af dette efterår er lykkes godt.

- Det tager tid at gennemføre et sådan skifte, men jeg synes vi har udviklet os meget i løbet af den første korte tid. Defensivt har vi ikke været hvor vi skal være, men jeg mener det blev bedre mod slutningen af efteråret. Især i de 3-4 sidste kampe var vi svære at score på. Alt i alt har vi udviklet os meget, men det bliver meget mere til foråret, hvor jeg er sikker på vi forbedre os spiller for spiller og som hold. Om det så giver flere point må tiden vise, fortæller cheftræneren, som ikke kun har fundet det spændende på træningsbanen, men også med arbejdet uden for grønsværen.

- Selvom det gik stærkt og tiden var knap frem til sæsonstart, så var det utroligt spændende at skulle være med til at sammensætte en trup, som jeg mener den skulle se ud. Det er jo et arbejde som fortsætter løbende og vi scouter hele tiden spillere i området ligesom vi arbejder intenst med udviklingen af vores egne unge spillere.

At det i sommers lykkedes at sammensætte en god trup vidner ikke mindst stemningen på holdet om, men også samarbejdet med ungdomshold og andethold sikrer et godt arbejdsklima i hverdagen.

- Vores holdånd er virkelig god og jeg synes vi har en meget harmonisk trup, som fungerer godt socialt. Det blev understreget ved efterårets afslutning, hvor holdet rundede halvsæsonen af med en tur til Berlin, og den forløb over alt forventning, beretter Bo Zinck og understreger samtidig den vigtige sammenhæng mellem det sociale og det professionelle arbejde.

- Det er dejligt at arbejde med spillerne, og de har selv medbestemmelse i forhold til hvordan vi skal gøre tingene. Vi lytter til hinanden og respekterer hinanden, og det er meget afgørende. Samtidig er sammenholdet godt, også i forhold til samarbejdet med andetholdet og ungdomsafdelingen.

Meget har med andre ord fungeret i dette efterår selvom meget også stadigt skal udvikles, men når alt skal gøres op her ved efterårssæsonens afslutning er det en tilfreds Blokhus FC cheftræner som gør status.

- Det har været utroligt spændende og er forløbet godt, og alt taget i betragtning er jeg tilfreds med det foreløbige resultat. Vi vinder naturligvis helst alle vores kampe og ligger gerne nummer 1, men skal vi være realistiske, så er vores 5. plads også godkendt, slår Bo Zinck fast inden han ser frem mod forårets udfordringer.

- Nu skal vi lige puste ud et øjeblik og derefter indstilles fokus fuldt ud på forårets opgaver. En af dem bliver at gøre truppen komplet. Det er derfor vigtigt, at vi ikke foretager for mange udskiftninger i truppen, men at de bliver på et acceptabelt niveau. Jeg vil tro at vi skal have tilknyttet et par nye spillere, men det er vigtigt nu at få skabt noget kontinuitet, og så er det ikke mindst vigtigt, at vi giver den en skalle og fortsætter udviklingen med den proces vi er godt i gang med.

Der er god tid til at fortsætte udviklingen frem mod forårets kampe. Vi skal nemlig helt hen til 1. april inden 2. division igen fløjtes i gang. Men en ting er sikkert… Så snart juleanden er blevet tygget af munden, så starter det hårde arbejde med det samme.