Facebook

Et passende punktum for en fantastisk sæson

34963153_1559204737540315_8100010133561540608_n.jpg
10-06-2018

Af Thomas Jansen

Der var en trykkende varme på Sparekassen Vendsyssel Arena denne juni lørdag, men på ingen måde en trykket stemning.

Der var nemlig hele dagen blevet varmet op til sæsonafslutningen på hjemmebane mod Boldklubben Frem med det stemningsfuldt klubarrangement, Støttehjulet, hvor trofaste støtter af klubben kombinerede indsamlingen af sponsorkroner med sjov og hygge for både store og små.

Derfor var der også de helt rette rammer om sæsonens sidste divisionskamp, og det blev krydret med besøg af festlige og farverige Frem supporterere, som bidrog flittigt til den gode stemning.

Det var da også helt andre omstændigheder end for et år siden, hvor Frem også var gæster ved sæsonens sidste divisionskamp. Dengang var situationen en helt anden. Her var nerverne uden på tøjet og stemningen anderledes nervøs. Der var nemlig overlevelse på spil, men deblåblusede klarede dengang flot opgaven, vandt 3-0 og undgik nedrykning. 

Siden da er det kun gået en vej og det er op. Det betød derfor også af lørdagens sæsonpunktum mod Frem ikke handlede om overlevelse, men i stedet om at sætte et passende punktum for en historisk flot sæson med en trejdeplads til følge. Klubbens andenbedste præstation nogensinde.

Der var med andre ord masser at fejre, og det startede med Nicklas Sørensen inden startfløjtet. Den stadig meget unge spiller rundede nemlig 100 kampe for Jammerbugt FC. Også Søren V. Pedersen skulle hyldes, idet han blev kåret til sæsonens spiller. Ja, også endte det også med dagen bød på en kandidat til årets mål.

Der blev nemlig spillet et fin fodboldkamp, som levede op til rammerne. Allerede efter få minutter blev der fløjtet straffe til gæsterne fra Sjælland. Thomas Nielsen klarede imidlertid skærene i målet og så var det istedet Jammerbugt FC som blot to minutter senere bragte sig foran 1-0 på et mål af Ruben Winther. 

Et hjørnespark blev i første omgang afværget, men Mads Larsen svingede indnu et indlæg i feltet og ved bagerste stolpe kom Ruben Winther med et veltimet løb og pannede resolut bolden i mål til en hjemmeholdsføring.

Herefter fulgte en god fodboldkamp, hvor begge hold bidrog og kort før pausetid bragte Frem ballance i regnskabet. En bold i dybden sendte en Frem spiller igennem og han satte med sin første berøring bolden flot i mål.

Kort efter lød pausefløjtet og så var det med at komme i styggen og få tanket noget væske. Både for spillere og tilskuere. Efter pausen fortsatte en seværdig kamp, og Jammerbugt FC skabte flere gode chancer for at bringe sig i front på ny. Bl.a. Sead Gavranovic og Nicklas Sørensen kom tæt på.

Det blev imidlertid Michael Byskov, som fejrede, at han for få dage siden havde skrevet under på en konkraktforlængelse, med et nyt føringsmål - og hvilket et! Jammerbugt FC havde bygget endnu et godt angreb op, men den sidste bold i feltet blev afværget. Sead Gavranovic pillede dog returbolden flot ned og serverede den for Byskov, som lige tog et træk og fandt den rette position et godt stykke udenfor feltet. Fra distancen kiggede han op, hvorefter han roligt, velovervejet og særdeles velplaceret sendte et langskud forbi Frem keeperen og i nettet til 2-1. 

Der resterede nu godt tyve minutter af en fantastisk sæson, men denne perle fra den erfarne Jammerbugt spiller var et ganske passende punktum. Jammerbugt FC kørte sejren i land og cementerede en flot og velfortjent 3. plads i 2. divisions oprykningspil. En holdindsats med mange flotte individuelle præstationer og ikke mindst hårdt, konskvent og målrettet arbejde, både fra spillerne på banen og fra trænere og alle andre klubfolk uden for banen.

Nu venter en sommerferie, hvor der må hviles lidt og klappes på skuldre, inden en ny sæson venter og den positive udvikling, hold og klubben gennemgår, skal fortsættes.
Tak for en fantastisk fodboldsæson og tak for opbakningen fra alle jer trofaste Jammerbugt FC støtter.

Jammerbugt FC - Boldklubben Frem: 2-1 (1-1)
06' Brændt straffe, Boldklubben Frem
08' 1-0 Ruben Winther, Jammerbugt FC
43' 1-1 Frederik Hansen, Boldklubben Frem
66' 2-0 Michael Byskov, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen - Søren Astrup (Lasse Steffensen), Søren V. Pedersen, Ruben Winther, Mads Larsen - Christian Rye, Zander Hyldtoft, Anders R. Jensen (Rasmus Herman Frederiksen, Michael Byskov - Nicklas Sørensen (Tommi Fabricius), Sead Gavranovic