Facebook

Færøsk forstærkning til Jammerbugt FC

Hogni_kopi.jpg
05-09-2014

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC kan resten af sæsonen glæde sig over forstærkning fra Færøerne i form af den centrale forsvarspiller Høgni Madsen.

Den 29-årige færing, som også kan spille på den centrale midtbane, ankommer i Nordjylland fra den færøske klub EB/Streymur og tilsluttede sig Jammerbugt FC i dagene inden transfervinduet lukkede i. Da studierne sendte Høgni mod Aalborg, gik han, med ønsket om fodboldmæssig udvikling, på jagt efter en ny klub og her faldt Jammerbugt FC i færingens smag. Han henvendte sig, fik en prøvetræning, imponerede og er nu klar i den blå trøje.

- Jeg har, med undtagelse af et lille maltesisk fodboldeventyr i fire måneder, spillet fodbold hjemme på Færøerne hele mit liv, og ville nu prøve noget nyt. Jeg er flyttet til Aalborg, og skulle jeg spille fodbold på et forholdsvis højt niveau, så var Jammerbugt FC et oplagt valg for mig. Her spilles der god teknisk fodbold, og jeg føler, at jeg kan udvikle mig videre som fodboldspiller her, forklarer Høgni Madsen om sin nye udfordring, som han går ind til med en god blanding af ambitioner og ydmyghed.

- Personligt vil jeg gerne udvikle mig mere som fodboldspiller og forhåbentlig komme til at spille nogle kampe. Da jeg er ny i truppen, og ikke vant til at spille på græs, så ved jeg godt, at de første måneder bliver en slags tilvænningsperiode. Men jeg er glad for den første tid hos Jammerbugt FC. Vi træner godt, moralen er god på holdet, og ikke mindst, så vinder vi kampe. 

Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck er også tilfreds med hvad han har set siden han blev positivt overasket i forbindelse med henvendelsen fra Færøerne tidligere på året.

- Vi havde lidt dialog allerede i foråret. Høgni skulle flytte til Danmark og henvendte sig til os i håbet om at få en prøvetræning i klubben. Det fik han og her må jeg sige han gjorde et virkelig godt indtryk, fortæller Bo Zinck om sin seneste forstærkning, der på sigt kan få en central rolle på divisionsmandskabet.

- Høgni bringer stor rutine med sig og jeg er glad for han nu er en del af truppen. Han har spillet på højt niveau og kan gå ind på holdet nu og her, men bestemt også på sigt. Høgni kan blive en profil for os. Han har en god spilforståelse, arbejder hårdt og er ydmyg. Han passer godt ind hos os, vurderer cheftræneren, som sender sit mandskab i kamp lørdag eftermiddag mod Varde IF med den mission at bevare positionen som førerhold i 2. division vest.

Jammerbugt FC og Høgni Madsen har i første omgang sikret sig hinanden frem til årsskiftet.