Facebook

Fejlfri indsats og sjette sejr på stribe

Ahlmann_mod_Dalum_web.jpg
30-09-2018

Af Thomas Jansen

Det går godt for de blå fra Jammerbugten i øjeblikket. Lørdag var det Dalums tur til at lægge vejen forbi Sparekassen Vendsyssel Arena, og selvom de røde fra Fyn har haft et fint efterår, fik de ikke noget med hjem fra Nordjylland.

Begge hold havde onsdag været et pokalkamp mod Superligamodstandere, og begge havde spillet lige op med dem. Dog uden holdene var blevet belønnet med billet videre i pokalturneringen. Alligevel havde pokalpræstationerne ikke kun givet trætte ben, de havde også styrket troen på egne evner.

Lørdag eftermiddag skulle de gode takter så videreføres i 2. division, og her lykkedes hjemmeholdet fra Jammerbugten bedst. De gæstende fynboer havde ganske vist spillet en halv time ekstra mod FC Midtjylland i midtugen og i øvrigt også, grundet den massive politiindsats, der fyldte landets nyhedsmedier op til weekenden, siddet en hel aften fast i trafikken fredag, hvor holdet havde planlagt overnatning i Aalborg for at være veludhvilet til lørdagens kamp.

Selvom dette ikke var optimale forberedelser, så kunne det næppe tage skylden for nederlaget. Det kom i stedet grundet et veloplagt, velorganiseret og velspillende Jammerbugt FC mandskab. De blåblusede startede kampen bedst og spillede til fra start. Det gav et par fornuftige muligheder tidligt i kampen, og allerede efter otte minutter gav det pote.

Viktor Ahlmann, der var med i det meste i Jammerbugt FC’s offensiv denne dag, lavede et flot forarbejde, da han med vanlig speed og bolden tæt på fødderne brød igennem i højre side og sendte bolden på tværs i feltet. Bolden nåede aldrig frem til en medspiller, men blev rettet af via en Dalum spiller og således stod det 1-0 til Jammerbugt FC.

Som minutterne gik fik gæsterne mere liv i benene, men det var Jammerbugt FC der dikterede, hvor de skulle bevæge sig hen. Ikke en chance blev givet væk af et solidt og fuldt koncentreret hjemmehold. I den anden ende skabte Jammerbugt FC flere gode muligheder for at udbygge føringen, men det var kun den kolde vind, der fik nettet til at blafre resten af de første 45 minutter.

Ahlmann havde ellers et godt hovedstød og var også igennem på mål i anden situation, hvor han dog forsøgte at finde Sead i stedet for at søge målet. Også unge Max Møller, der igen var med fra start, havde et godt forsøg, men trods en række chancer forblev det 1-0 frem til pausen.

Efter pausen havde de blå ikke helt samme faste tag på kampen, og så måske alligevel. Der blev nemlig fortsat ikke givet mange chancer væk, men med en 1-0 føring på vej ind i kampens afsluttende fase kan alt ske. Omkring en times spilletid begyndte det da også at trække sammen om Jammerbugt FC målet, hvor gæsterne så småt rykkede tættere på, men Jammerbugt FC spillerne bevarede roen og afværgede, inden det for alvor blev farligt.

Og så tog Viktor Ahlmann affære. Med godt tyve minutter igen erobrede Jammerbugt FC angriberen selv bolden ude i venstre side, hvorfra han satte i direkte løb mod baglinjen, han skar skarpt ind i banen og ind i feltet, tog et træk tilbage i banen og hamrede et projektil afsted mod mål. Vinden havde i mellemtiden lagt sig, men nu blafrede nettet for alvor. Det blev spændt til bristepunktet, da Ahlmanns hug fik kuglen til i en lige linje at skære ustoppeligt igennem forsvar og målmand for at ramme nettet. En fantastisk solopræstation havde lukket opgøret. 2-0 og der var nu ingen vej tilbage for Dalum IF.

Jammerbugt FC kørte en særdeles velfortjent sejr hjem – den sjette i træk – og blev endnu engang klappet af grønsværen. Denne gang efter en fejlfri præstation. Målscoren i de seneste fem opgør hedder nu 12-0 og forude venter et rigtig topopgør, altså som i et vaskeægte topbrag, når Jammerbugt FC fredag aften tager turen til Kolding for at kæmpe om førstepladsen. Begge hold er ubesejret denne sæson og indtager henholdsvis 1. og 2. pladsen i rækken.

Det bliver en stor mundfuld, men de blåblusede virker i den grad klar til at tage udfordringen op. Endnu en fornøjelig fodboldlørdag er veloverstået på Sparekassen Vendsyssel Arena og så endda med fejring af 100-kampsjubilar, Mads Larsen. En af klubbens egne og således endnu en succes i den positive udvikling klubben lige nu er midt i. Mads var således en af mange spillere fra klubbens ungdomsafdeling, som var i kamp denne lørdag.

Jammerbugt FC – Dalum IF: 2-0 (1-0)
08’ 1-0 Selvmål, Dalum IF
67’ 2-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Simon Jensen, Søren V. Pedersen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen – Max Møller (Kasper Skov), Robert Kakeeto (Anders R. Jensen) , Christian Rye, Michael Byskov – Sead Gavranovic, Viktor Ahlmann (Mathias Johannesen)