Facebook

Flot fremgang hos talenterne

Bo_Zinck_-_2011.jpg
13-12-2011

Af Thomas Jansen

Det er ikke kun Blokhus FC’s divisionshold, som har markeret sig positivt i 2011, også i talentudviklingen har det været et godt år.

Blokhus FC ungdom har nemlig haft flot fremgang over hele linjen med positiv udvikling og positive resultater. Bo Zinck, Blokhus FC’s talentkoordinator og træner for klubbens nyoprykkede 2. hold, ser da også med glæde tilbage på året der er gået, og han ser lige så gerne frem, da fremtiden ligeledes er lys.

U17 talenter i stor udvikling

- Vores U17 er en særdeles talentfuld trup. En trup der næsten kun består af 1. års, og derfor er fysikken desværre blevet afgørende i kampene om oprykning. Men udviklingsmæssigt er mange gået frem rent teknisk og individuelt taktisk. Vi har de sidste par måneder rykket seks mand op i U19 truppen både til træningskampe og træning for at forhøje deres niveau. Dette er forløbet særdeles fint, fortæller Blokhus FC’s talentansvarlige og ser derefter frem mod det nye år.

- I foråret planlægger vi at flytte U17 holdet op som et U19 A hold for at presse dem maximalt. Vi vil stadig beholde vores U17 A hold, men dette vil blive en blanding af U15 Mesterrække 2 spillere og U17 spillere. Vi tror på, det er mest optimalt for spillernes udvikling frem til sommerferien, forklarer Bo Zinck, som især har store forventninger til dette hold efter ferien, hvor det bliver krydret med endnu en talentfuld trup, nemlig U15 Mesterrække 2 holdet.

- Det bliver forhåbentligt vores første U17 Mesterrække 1 hold i Blokhus FC’s historie, tilføjer Bo Zinck.

Ny træner til U17

På trænersiden siger Blokhus FC farvel til U17 træner Brian "Robs" Nielsen, der selv har valgt at takke af grundet en lille ny er på vej i familien.

- Vi i trænerteamet ønsker det bedste til Brian og håber vi kan finde en lille rolle til ham alligevel, fortæller Bo Zinck, der har en ny træner til Blokhus FC U17 på plads.

Den nye træner hedder René Olsen, bor i Nørresundby, men er oprindeligt fra Thy og har en stor bagage erfaring med sig fra sin egen aktive fodboldtid og fra flere tidligere trænerjobs.

Blokhusfc.dk vil i den nærmeste fremtid bringe en mere uddybende præsentation af den nye U17 træner René Olsen.

Godt år for U19

Der er også meget at glæde sig over i den lidt ældre årgang, U19, hvor det lykkedes at kvalificere sig til Mesterrække 1.

- U19 er en stærk trup og et stærkt mandskab. De udvikler sig fint, og vi har en del spillere, der kan begå sig på højt senior niveau nu, og vi forventer en til to af disse spillere i vores divisionstrup om 1-2 år. De har kvalificeret sig til U19 Mesterrække 1 igen, og dette bliver en super udfordring med dygtige modstandere, fortæller Bo Zinck, der som noget af det næste afholder en stærk træningsturnering med deltagelse af Thisted FC, FC Djursland, AGF/Viby og Marienlyst.

U21 og nyoprykket serie 1 ubesejret

Tager vi skridtet videre op til U21 og klubbens 2. hold i seniorrækkerne fortsætter succeshistorien. Her bliver der nemlig ikke tabt mange point og serie 2 holdet kunne endda runde sæsonen af med en oprykning.

- Vi er nu i Serie 1, som betyder ekstremt meget for klubben og selvfølgelig vores spillere. Dette hold er nærmest også vores U21 hold, som netop har kvalificeret sig til den bedste række i foråret. De har ikke tabt i 21 kampe i træk, så rent resultatmæssigt har det været fremragende med et ungt hold. De har udviklet sig enormt over de sidste år, lyder vurderingen fra talentkoordinatoren, der også er godt tilfreds med udviklingen på målmandstræningen.

- Målmandstræning står Thomas Nielsen for i Blokhus FC, og dette har været super i efteråret, hvor fremgangen på hver enkelt keeper har været stor. Vi glæder os til endnu et godt forår med super arbejde omkring vores keeper.

Udviklingen skal fortsætte i det nye år

Hele tiden søger Bo Zinck og holdet omkring Blokhus FC ungdom mod at udvikle og optimere rammerne for de unge lokale drenge, og ikke mindst det seneste år har udviklingen med høj fart bevæget sig i den rigtige retning. Men det stopper ikke her slår talentkoordinatoren afslutningsvis fast.

- Vi kan i dag sige, vi har et godt og sundt træningsmiljø. For at få det op på det næste niveau, vil vi i julepausen kigge på den enkelte spiller i truppen og efter julepausen stille endnu højere krav til spillerne. Alt i alt tegner fremtiden lys for Blokhus FC ungdom, slutter Blokhus FC’s talentkoordinator, Bo Zinck, som nu kan holde en velfortjent juleferie indtil det igen går løs i det nye år.