Facebook

Flot sejr bringer Jammerbugt FC tilbage på ret kurs

BuffiModOdder.jpg
Buffi slog sejren over Odder fast med sin scoring til 3-1.
03-05-2015

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC hentede en velfortjent hjemmesejr i hus lørdag, hvor Odder blev sendt retur uden udbytte. 3-1 sejrede de blåblusede.

Inden kick off var det ganske tydeligt, at der her var tale om en af de kampe, hvor der bare lige var lidt mere på spil. Den dykkende form, den tætte række og et afgørende tidspunkt på sæsonen, gjorde Odder kampen til en nøglekamp for Jammerbugt FC. Et nederlag, med Marienlyst som kommende modstander, ville have sat  Jammerbugt FC et frygteligt skridt tilbage og  efterladt holdet med stor risiko for at blive hevet ned i overlevelseskampen i den nederste halvdel af tabellen. En sejr derimod ville sikre en fornuftig afstand til bunden og cementere en placering i den gode ende af tabellen. Jammerbugt FC havde heldigvis sat sig for at det skulle blive det sidste, der blev gældende.

Således kom den blå bølge godt ud til kampen og satte sig på spillet, skabte chancer og bragte sig foran inden den første halve time var rundet. Det var, som flere gange tidligere dette forår, Sead Gavranovic, som fra kanten trak ind i banen, afdriblede et par Odder folk og sparkede bolden flot ind til en 1-0 føring.

I det hele taget havde Jammerbugt FC kontrollen over kampens første halve time. Det eneste minus var, at der ikke blev omsat flere chancer til mål, og så går det som det indimellem gør i fodbold, når man ikke slår til i den ene ende. Så gør de andre det i den anden ende. Det var lige netop hvad Odder gjorde. Efter en dødbold, som var et af gæsternes farligste våben, stod det nemlig pludselig 1-1, og så kunne holdene gå til pause på lige vilkår selvom Jammerbugt FC havde været de dominerende størstedelen af 1. halvleg.

- Vi spiller rigtig godt og skaber mange chancer, især i den første halve time, og vi burde have ført med mere end et mål ved pausen. Men vi får den ikke puttet ind og så ændrer kampen lidt karakter det sidste kvarter af 1. halvleg, hvor dueller og dødbolde dominerer kampen. Netop det fører til deres udligning, pointerer Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck, som var godt tilfreds med indsatsen efter de første 45 minutter, selvom han gerne havde set sine spillere sørge for en tidligere afgørelse med et par kasser mere.

Afgørelsen lod også vente på sig i 2. halvleg, hvor gæsterne virkede til at blive mere og mere tilfreds med stillingen 1-1. Jammerbugt FC ville de tre point mere og pressede på, men havde svært ved at bryde den stærke Odder defensiv endeligt ned. Det lykkedes først mod slutningen af kampen, men så gik det også stærk. Først sendte Emil Haucke bolden i nettet til 2-1 efter et hjørnespark og kort efter blev det også 3-1, da store og stærke Christoffer Hansen brugte sin fysik godt og vristede sig fri i et dybdeløb og satte den lille runde ind på ny.

Dermed var kampen lukket og Jammerbugt FC var kommet på rette køl igen med en både vigtig og velfortjent sejr.

- Efter pausen bliver det svært for os, fordi Odder stiller sig længere og længere tilbage på banen. Men vi fortsætter med at ville fremad og det er dejligt at se vores indskiftere i den afsluttende fase igen formår at gå ind og påvirke kampen positivt, fortæller Bo Zinck og fortsætter;

- Odder er rigtig dygtige på dødbolde, ikke mindst sine indkast, og de har spillere som gør det rigtig godt i dag. Men jeg synes vi spiller det bedste fodbold og jeg mener vi vinder fuldt fortjent.  Det eneste der generer mig i dag er, at vi ikke formår at lukke kampen noget tidligere. Vi skal score på mere af det vi skaber, men skidt med det nu. Vi fik en fantastisk vigtig sejr.

Med sejren kan Jammerbugt FC gå indtil den svære kamp mod oprykningsaspiranterne fra Marienlyst med et noget andet og mindre presset udgangspunkt.

- Det er ingen let kamp der venter os, men på mange måder er det en kamp som er nemmere for os at gå ind til. Vi har med sejren fået et løft igen og det er ikke nødvendigt at fortælle spillerne de skal være klar. Det kommer helt af sig selv til sådan en kamp. De ved hvad der venter og de ser frem til det. Men ingen tvivl om sejren i dag betyder meget.

De tre point fra Odder sejren sikrer Jammerbugt FC en 3. plads, som minimum til søndag eftermiddag. Skulle Thisted hive sejren med hjem fra Næstved, så hedder det en 4. plads indtil Marienlyst kommer på besøg på lørdag d. 9. maj kl. 15.00.

Jammerbugt FC – Odder IGF: 3-1 (1-1)
26’ 1-0 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC
35’ 1-1 Sebastian Pingel, Odder IGF
81’ 2-1 Emil Haucke, Jammerbugt FC
81’ 3-1 Christoffer Hansen, Jammerbugt FC